Tacogömma
Det är taco tuesday idag! Den firas här med en tacogömma. Vad är då en tacogömma kanske vissa frågar sig? Jo en tacogömma består av ett lager naturell färskost blandat med crème fraiche, ett lager tacofyllning som sedan göms under ost och nachochips om man vill festa till det riktigt! Skulle kunna äta denna rätt varje dag i veckan om jag fick bestämma, tyvärr är vi två här hemma så jag måste kanske ta emot Fredrics mat-önskemål ibland..
Tacogömma
1 burk naturell färskost, jag brukar använda philadelphia
4 dl crème fraiche
800 g nötmalet
2 påsar tacokrydda eller egengjord tacokrydda (recept påväg)
2-3 gula lökar
2 stora paprikor, gärna olika färger
2 klyftor vitlök
½-1 röd chili
1 burk chunky salsa
1 burk tomatkross
Olja till stekning
Ost till gratinering
Nachochips, tacos eller tortillabröd
1. Sätt ugnen på 200°c.
2. Skala och strimla löken, tvätta och strimla paprikan och finhacka vitlöken.
3. Stek maletkött i lite olja tills det får färg, tillsätt löken, vitlöken och paprikan och stek ytterligare i ca 10 minuter. Häll på tacokryddan och lite vatten.
4. Flytta över fyllningen till en stor kastrull och tillsätt sedan tomatkross, chunky salsa och späd ut med eventuellt lite mera vatten.
5. Låt fyllningen puttra några minuter. Rör under tiden ihop färskosten med crème fraichen.
6. Montering: Bred ut färskostblandningen i botten av en ugnssäker form. Häll över maletköttfyllningen och strö över ost. Eventuellt några nachochips kan tillsättas!
7. Tillaga tacogömman i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ifall du vill kan du använda grilläget på ugnen om bara måste ha tacogömman med detsamma!
8. Servera tacogömman med nachochips och en gör grönsallad eller varför inte fylla ett tortillabröd med den?
9. Ät och njut!
Kommentarer
Marias Memoarer 12/09/2017 6:30pm (6 år sen)
åh, så himlans gott det ser ut!! Själv åt jag tacopaj i helgen, älskar tacokryddorna. Har du förresten testat tacopasta? Störtgott ;) (http://mariasmemoarer.com/2016/july/texmex-italienskt-tacopasta-2.html)
Sofia Rönnbacka 13/09/2017 9:59pm (6 år sen)
Ja det bästa! Går att variera i oändlighet, tacopastagratäng har jag testat men inte tacopasta.
Niklas Kallenberg 23/09/2017 9:42pm (6 år sen)
Tack för ett GRYMT gott recept! Kommer att bli en standardrätt. Slängde in majs också. Niklas
Sofia Rönnbacka 24/09/2017 9:01pm (6 år sen)
Kul att det smakar! Jo jag brukar också sätta majs i ibland, det mesta passar
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar