Vaniljhorn
Mitt parad-småbröd. Jag har bakat dessa så länge jag kan komma ihåg så klart de skulle vara med på Freyas dop! Med endast tre ingredienser och 15 minuter har du bakat härliga småbröd. Spröda och saftiga på samma gång, och sådär lagom söta. Vaniljhornen har inte socker i degen utan rullas i strösocker då de gräddats klart. Det bästa är att använda fint strösocker för så fastnar sockret bättre men det går nog även med vanligt strösocker.
Vaniljhorn
ca 30 st.
200 g smör
ca 4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Fint strösocker att rulla vaniljhornen i
1. Sätt ugnen på 200ºc.
2. Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till en deg. Tillsätt mera mjöl om det behövs. Mjölmängden beror på hur mjukt smöret hunnit bli.
3. Dela degen i fyra delar och rulla ut stänger av degen som är ca 1 cm i diameter. Skär stängerna i 8 cm långa pinnar och böj dem något.
4. Sätt vaniljhornen på en plåt klädd med bakplåtspapper och grädda dem i ca 12 minuter. Låt dem svalna en liten stund och rulla dem sedan försiktigt i fint strösocker.
5. Ät och njut!
Kommentarer
Sofie Sergelius 28/09/2018 5:02pm (4 år sen)
Herregud får såna flash backs till våra lektioner :D
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar