Zucchini-tacobåtar
Sist ut i zucchiniveckan är dessa gudomliga tacobåtar! Att jag inte kommit på att göra dessa förut. Stupid me, har gått miste om en taco creation from heaven.. Men nu har jag testat dem och detta är en ny nivå på taco-fredag. Dessutom är de något så när lchf, passar både till lunch och middag och perfekt då man har taco cravings men inte orkar hacka alla tillbehör och gärna vill äta något nyttigt.
Zucchini-tacobåtar
4 portioner
400 g kycklingfilé
1 påse taco- eller fajitakrydda
1 grön paprika
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 dl majskorn
150 g naturell färskost
1½ dl tacosås
2 zucchinin
2½ dl riven ost
Topping
1 tomat, finhackad
½ rödlök, finhackad
Lite koriander eller persilja
Creme fraiche
1. Gnid in kycklingfiléerna med tacokryddan och tillaga dem i ugnen på 200°c i en halv timme.
2. Under tiden tvättar och strimlar du paprikan i 2 cm långa strimlor och hackar löken. Blanda ihop grönsakerna, en pressad vitlöksklyfta, färskost och tacosås till en röra.
3. När kycklingen är klar river du den i strimlor med hjälp av två gafflar. Blanda sedan kycklingen och stekskyn tillsammans med grönsaksröran.
4. Dela zucchinis på längden, grön ur mitten så en fåra bildas, ta bort så mycket av fröhuset som möjligt men lämna ändarna stängda. Dra en gång med osthyveln på undersidan av varje zucchinihalva för att få den platt så hålla den och stå bättre.
5. Fyll halvorna med kycklingröran och toppa med ost. Gratinera i ugnen på 225°c tills de fått en gyllene färg.
6. Toppa båtarna med valfria tillbehör, jag hade tomat, rödlök, persilja och creme fraiche.
7. Ät och njut!
Innanmätet från zucchinin kan användas till brownies som du hittar om du scrollar ner ett inlägg på bloggens startsida!
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar