IMG 1423

Virka en egen kökshandduk

Skrivet av Iisa Smeds 06.03.2021

Kategorier:
Taggar:

Hej, 

En tid sedan virkade jag två kökshanddukar som nu har kommit i flitig användning. Jag valde rosa och rött som färger, eftersom jag från tidigare har en ugnsvante i samma färger. Nedan ser ni bilder på slutresultatet och om du själv vill testa på att virka kökshanddukar hittar du Novitas instruktioner som jag följde HÄR.  

2

1

 

- iisa smeds -


Hemma

Skrivet av Iisa Smeds 20.02.2021

Kategorier:
Taggar:

Hej,

Lördagen kommer att spenderas för min del hemma. Har kollat en hel del städnings och organiserings videon på YouTube på senaste tiden och blivit riktigt motiverad med att få det ordnat i nya lägenheten. Idag blir det att hänga upp tavlor på väggarna. Min favoritkanal för stunden är The Suitcase Designer på Youtube. Jag gillar hennes videon eftersom hon visar hur det egentligen ser ut när man ordnar och städar ett rum. 

Det var en stund sedan jag tog självporträtt, men idag blev det ett par bilder som ni ser nedan. I den ena bilden syns också lite vårt nya matbord som jag varit mycket nöjd med. 

2021 02 20 013150150

2021 02 20 013215510

 

- iisa smeds -


Vardagsfunderingar och växter

Skrivet av Iisa Smeds 10.02.2021

Hej, 
Nedan några bilder på mina växter. I Helsingfors rullar vardagen på som vanligt. Det är examensarbete och jobb på schemat och under januari blev det också flytt för mig. Jag var lite nervös över hur det skulle gå med att flytta växterna mitt i vintern men det gick bättre än förväntat. På fritiden har jag träffat vänner och tagit det lugnt i nya lägenheten. Jag har sett på inredningsprogrammet Kotoisa och så hade jag äntligen tid att se Jag kommer på Yle Arenan. Rekommenderar båda serierna om du inte sett dem. 

35

42

 

- iisa smeds - 


Helmi i vinterlandskap

Skrivet av Iisa Smeds 13.01.2021

Kategorier:

Hej, 

Idag tänkte jag dela med mig några bilder på Helmi jag tog för ungefär en vecka sedan. Hon har växt så otroligt snabbt! 

WhatsApp Image 2021 01 13 at 17.24.20 6WhatsApp Image 2021 01 13 at 17.24.20

WhatsApp Image 2021 01 13 at 17.24.20 4WhatsApp Image 2021 01 13 at 17.24.20 5- iisa smeds -


Juldekorationer

Skrivet av Iisa Smeds 15.12.2020

Hej, 

I mitt rum här i Vasa har jag pyntat lite och satt till några kvistar med granris för en julig stämning. Sedan har jag också pysslat lite juldekorationer och sett på julfilmer. Hittills har det blivit animerade versionen av The grinch, Holiday och filmen Klaus. Om ni inte sett den animerade filmen Klaus på Netflix rekommenderar jag starkt den! 

WhatsApp Image 2020 12 15 at 10.54.46 1

WhatsApp Image 2020 12 15 at 10.54.46 2

 

 

- iisa smeds - 

 

 

 


Ny växt i samlingen

Skrivet av Iisa Smeds 05.12.2020

Kategorier:
Taggar:

Hej, Min nyaste utökning i samlingen av växter är ett palettblad som jag fick som stickling av en vän. Den har växt otroligt snabbt och bra så jag har redan kunnat ta en egen stickling av växten. De är mycket lätta att ta hand om och sticklingarna växer utmärkt i jord. 

Nedan ser ni bilder på växten och sticklingen. 

plaettblad 1palettblad 2

- iisa smeds -


Nytt liv till gamla möbler

Skrivet av Iisa Smeds 29.11.2020

Kategorier:

Hej, På sommarlovet fick jag några möbler som fammo och faffa hade på sin vind. Här kan ni se bilder på möblerna i Vasa och hur de nu ser ut i min lägenhet i Helsingfors. Pinnstolen målade jag med en grön färg som jag tyckte passade bra här hemma. 

1

3

4

5

 

- iisa smeds - 


Julstämning till en liten lägenhet

Skrivet av Iisa Smeds 15.11.2020

Kategorier:

Här i Helsingfors har jag redan skaffat en liten julgran till min lägenhet.  Jag hade redan bestämt för några veckor sedan att jag skulle skaffa en liten julgran i år, så medan jag var i Vasa passade jag på och gick igenom våra julgransdekorationer där hemma och fick några med mig. De vita hjärtan målade jag med akrylfärg, de var tidigare en röd färg med vita prickar men målfärgen hade börjat falla av på dem. Sedan hade jag ljusslingor från förr och korgen julgranen är i tog jag från en annan växt jag har här hemma. Själva julgranen köpte jag från plantagen för 10 euro. Det var ett ganska passligt och studerandevänligt pris enligt mig. 

Om du också har en lägenhet på den mindre sidan kan en liten julgran vara ett bra sätt att ta in lite julkänsla nu när det blir mörkare tider. Nedan kan du se bilder på hur min julgran blev att se ut. 

2

03

02

 

- iisa smeds -


Virka dina egna förvaringskorgar

Skrivet av Iisa Smeds 12.11.2020 | 1 kommentar(er)

Jag har under den senaste tiden virkat några förvaringskorgar. Att virka är något trevligt och avslappnande att hålla på med för mig när jag ser på någon serie eller lyssnar på en podd. Jag har använt Novitas instruktioner för att göra dessa korgar. För de mindre korgarna som jag använder för mina nycklar har jag anpassat själv instruktionerna. Till den röda korgen använde jag överloppsgarn från när jag virkade min matta. Inlägg på hur du kan virka din egna matta hittar du HÄR.  Till resten av korgarna använde jag ett lite tjockare garn från Lankava vid namnet Paulina.   

x

xx

 

Ovan ser ni bild på garnet jag använde. Helmi var väldigt intresserad över vad jag höll på med.  

Nedan kan ni se slutresultatet. Den största korgen har inte ännu ett handmade märke men det ska jag sätta till så fort jag skaffat fler av dem. 

12

10

11

9

- iisa smeds - 


Veckans favoriter - Youtube

Skrivet av Iisa Smeds 06.11.2020

Hej, 

Idag tänkte jag dela med mig fem favoritvideon från YouTube. 

1. Vardagsrum Makeover

Jag har sett på en massa makeover videon på senaste tiden. Denna tyckte jag var trevlig eftersom den hade så lungt tempo och var klippt på ett annorlunda sätt än de flesta andra jag sett. Om du vill hänga med i vad som står i texten så kan du slå på svenska undertexter. 

2. Closet declutter

Jag har börjat se på en del videon om minimalism och speciellt videon om att städa sin garderob. Eftersom jag är hemma en hel del nu när jag både jobbar och gör skolarbete hemifrån märker man hur mycket saker man har i sin lägenhet. Jag har själv under den senaste månaden försökt sälja och donera saker som jag inte längre behöver. Och så har dessa videon också hjälpt mig att tänka på mina vanor som konsument. 

 

3. Never too Small

Dessa videon ser jag alltid på när de kommer ut. Det här avsnittet av Never too Small var en av mina favoriter. Jag gillade lösningar de gjort i denna lägenhet och tycker om att se hur man kan få en liten lägenhet att fungera som ett funktionellt utrymme. 

 

4. Unreported World

Denna serie började jag se på någon vecka sedan. Här tar man upp mycket som är problematiskt i världen. Detta avsnitt var väldigt tungt att se på men väldigt viktigt. Det fick mig att reflektera över sina egna vanor och hur mycket vatten man själv konsumerar. Rekommenderar att se alla Unreported World avsnitt på denna kanal. De är alla väldigt lärorika. 

 

 

Psst. ett extra tips som inte är YouTube relaterad. Jag kollade serien The queens gambit på Netflix och blev helt fast i den. Rekommenderar att se serien om du inte sett den ännu! 

- iisa smeds -