Namnlost 1

Visa alla inlägg skrivna maj 2017

Kortfilm om Feminism

Skrivet av Iisa Smeds 31.05.2017

Taggar:

Hej på er! Idag delar jag med mig en kortfilm om feminism jag gjorde under våren. Jag intervjuade Fanny Willman, Lotta Storbacka, Kajsa Viitamäki och Ronja Strömvall. Alla gav så fina svar och var trevliga att intervjua. Ett stort tack till dem som ville vara med i detta projekt. 

Skarmbild 3

    I videon tas det upp vad feminism är, hur du som individ kan påverka och viktiga saker att komma ihåg i vardagen. En lite annorlunda video än vad jag vanligtvis brukar göra, lite utanför min comfortzone. Var nöjd med resultatet och hoppas att ni också gillar videon. 

http://www.youtube.com/watch?v=aq53AwhmpdY

 

resizedimage80070 iisasmeds6

 

 

 


Travel Snapshots

Skrivet av Iisa Smeds 28.05.2017

Kategorier:

IMG 0002

IMG 3

IMG 9826

IMG 9837

IMG 9980

IMG 0074

IMG 9828

IMG 5IMG 0027

IMG 9917

IMG 6

IMG 0523

IMG 9957

Split, Croatia,  5-10.5 2017

resizedimage80070 iisasmeds11

 


Old Town Split

Skrivet av Iisa Smeds 26.05.2017

Kategorier:

Vem älskar inte smala gränder och mysiga matställen bakom varje hörn? Gamla stan i Split var verkligen ett så härligt ställe, var man kunde gå runt på kvällarna och beundra allt det fina. Nedan har ni några favoritbilder därifrån.

 

IMG 0243

IMG 0042

IMG 9926IMG 9947

IMG 0203

IMG 0288

IMG 9919

IMG 9933IMG 0047

 

resizedimage80070 iisasmeds10


Älska din kropp

Skrivet av Iisa Smeds 23.05.2017 | 1 kommentar(er)

Taggar:

Hejsan! Idag tänkte jag svara på Sevendays blogglista Skönhet & Ideal. Ett ämne som jag nog gått runt och tänkt på en hel del. Nedan har ni mina svar på frågorna. Bilderna i detta inlägg är självporträtt tagna för några månader sedan. 

 

Det här är skönhet för mig:

För mig är skönhet att känna sig bekväm och nöjd med sitt utseende. När man är nöjd med sitt utseende utsrålar man självsäkerhet, som klär alla. Jag ser skönhet i människor som går mot mig på gatan, mina vänner, naturen och olika vackra ting. 

 

31

 

Mina bästa skönhetstips:

Jaa det är väl att försöka sträva efter att må bra och vara pigg. Äta sådan mat som passar din ämnesomsättning, komma ihåg att dricka vatten genom dagen, röra på sig och sova bra. När din kropp mår bra på insidan ser den också vacker ut på utsidan. 

 

4

 

 


Dagens skönhetsideal är:

Jag tror att dom flesta av oss i något skede känt att man skulle vilja ändra på någon del av sin kropp. Vilket man delvis kan tacka skönhetsidealen för. Dagens ideal är väl att se ut som en victorias secret modell för kvinnor och att vara vältränad för män.  Idealet är något som är svårt att uppnå och som verkligen sätter orealistiska målsättnigar för en. För mig är det bara så konstigt att det ska finnas något slags ideal av hur man ska se ut. Vem är det som har rätten att bestämma hur en vacker människa ser ut? Jag tycker man ska satsa på att acceptera sitt utseende och lära sig se de vackra dragen man själv har. Vilket såklart är lättare sagt än gjort och som tog för mig en lång tid att uppnå. Idag kan jag ändå säga att jag är nöjd med min kropp och utseende. 

 

5

 


Jag motarbetar/följer skönhetsidealen på det här sättet:

Jag följer nog en del av skönhetsidealen, som att raka benen. Jag gör nog det delvis för min egen skull, men tänker inte ljuga och påstå att jag inte skulle påverkas av andras åsikter och det allmänna idealet. Jag skulle vilja slippa att tänka på vad andra tycker och fösöker helatiden sträva efter att inte jämföra mig med andra, utan istället se det vackra hos mig.

När det gäller att motarbeta skönhetsideal så brukar jag egentligen inte sminka mig. Skippade maskaran ett halvår efter jag började använda det på sjunde klassen. Så otroligt jobb med att tvätta bort den som jag helt enkelt inte orkade med. Klart jag ibland sminkar mig för finare tillfällen eller när jag helt enkelt känner för det. Smink kanske inte kan ses som ett skönhetsideal eftersom de flesta mest gör det för sin egen skull eller för sitt intresse för smink. Det är ju helt otroligt hur duktiga vissa är på att sminka! 

Min skönhetsrutin:

Jag har inte egentligen någon rutin, men brukar tvätta ansiketet morgon och kväll samt smörja det med kräm. Ibland kör jag också en hårinpackning med kokos eller olivolja för att ge håret lite energi igen. 

Senaste gången jag upplevde skönhet:

Ja det var nog några minuter sedan när jag kollade ut ur fönstret. Beroende hur man definierar skönhet kan man få olika svar. Egentligen kan man se skönhet i nästan vad som helst, bara man vet vart man ska kolla. 

En person som är vacker:

Om man ska nämna en person som är vacker, måste jag nog säga min mamma. Hon är en av de mest omtänksamma människorna jag vet och just det gör henne vacker. Jag vill också nämna mina otroliga vänner som alltid står bakom en och skicka ut en hälsning hur otroligt vackra ni är både inombords och till utsidan. 

 

2

 

Detta inlägg vill jag att ska påminna er alla om hur vacker just du är. Jag vill också påminna dig om att du äger din kropp och har rätt till den. Kom ihåg att alltid stå upp för dig själv och ta en stund för att vara tacksam över hur just du ser ut. 

 

resizedimage80070 iisasmeds3


Diocletian's Palace & Tower

Skrivet av Iisa Smeds 22.05.2017

Kategorier:

Hej! Idag visar jag bilder från diocletanius palats i Split. Palatset befinner sig i gamla stan och är ett så vackert ställe. Jag hade bestämt mig att gå upp i klocktornet. Det var endast 3 euro för att få gå upp i tornet. Jag visste nog inte riktigt vad jag hade bestämt mig för, eftersom trapporna kändes smala och skakiga. Väl uppe i tornet fick man se en otroligt vacker vy över staden! Rekommenderar nog att gå upp i klocktornet för att se ett fint panorama över split. 

 

Ul. Kraj Svetog Duje 5, Split, Kroatien

IMG 0455

IMG 9860

IMG 0269

IMG 9864

IMG 9848IMG 9855IMG 9849

 

resizedimage80070 iisasmeds6


De Senaste Två Veckorna

Skrivet av Iisa Smeds 19.05.2017

Kategorier:

Vad har hänt under de senaste veckorna i mitt liv? Det tänkte jag berätta för er idag i detta inlägg. I början av förra veckan befann jag mig fortfarande i croatien med min familj.

19

När vi sedan landade i Helsingfors på onsdag kväll förra veckan tog jag tåget med min storebror till Åbo. Jag var där för att skriva inträdesprovet i psykologi.

24

Var hemma över helgen och den tiden spenderades på jobbet, vid datorn och med vänner.

IMG 20170517 161541 941

På tisdag var det dags att lämna Vasa igen och då tuffade tåget iväg mot Helsingfors. Var där för att delta i inträdesprovet till Arcada. I Helsingfors spenderade jag två dagar hos bekanta.

20

22

I huvudstaden hann jag gå runt i centrum och äta väldigt god mat på ett vegeställe.

23

25

27

Jag kom igår hem från Helsingfors och idag har jag varit på stan med Lumia och lunchade på ett av favoritställen här, nämligen Raawka.

 

resizedimage80070 iisasmeds8

 

 

 

 


Vlog från Split, Croatien

Skrivet av Iisa Smeds 16.05.2017 | 1 kommentar(er)

Hej på er! Idag tänkte jag dela med mig videon jag klippt ihop från min resa till Split. Hade verkligen hur mycket material som helst och lyckades klippa den till 6 minuter efter flera timmar. Att klippa är ändå något jag verkligen gillar att göra, att välja musik, de rätta klippen och skapa en helhet av alla de korta filmsnuttarna. I videon kan ni se en del av vår tid i Split. Hoppas ni gillar den! 

 

 

Om ni vill se filmer från andra resor kan ni hitta dem HÄR. 

 

 

resizedimage80070 iisasmeds5

 

 


Green Market

Skrivet av Iisa Smeds 14.05.2017

Kategorier:

IMG 0180

IMG 0167

IMG 0186

IMG 0181IMG 0178

IMG 0166IMG 0192

Ul. Stari pazar 8 - Split, Kroatien

Ett favoritställe i split var för mig green market var man kunde köpa färska frukter, bär och grönsaker. Vi gick dit på morognen före frukost och köpte jordgubbar och annat gott. Vilket lyx det skulle vara att ha ett liknande ställe nära en här hemma! 

 

resizedimage80070 iisasmeds4


Back home

Skrivet av Iisa Smeds 13.05.2017

Kategorier:

7

Hej på er! Jag spenderat 5 härliga dagar i croatien under förra veckan och början av denna vecka. Jag var där med min familj och steg på flyget förra torsdagen. Att slippa iväg från hemstaden var verkligen en skön paus som var välbehövlig. Resan bestod av 4 dagar i Split och en på ön Brac. Som vanligt blev det en massa bilder och filmer så har börjat klippa och gå igenom bilderna under de senaste dagarna. Det kommer att bli 1-2 kortfilmer och flera inlägg om resan här på bloggen!  

 

 

resizedimage80070 iisasmeds2


1 Maj

Skrivet av Iisa Smeds 01.05.2017

Kategorier:
Taggar:

1

3

Då var 1 Maj här redan! Det hade jag verkligen svårt att förstå för någon dag sedan när marken var täckt av ett tjockt lager snö. Somtur fick vi ändå en solig start till månaden Maj. Vappen firades med mat hos heidi och utgång. En trevlig kväll med vänner blev det som alltid med mina tjejer. Idag träffade jag sedan Linn och Lumia på stan och vi satt på en uteservering och talade om helgen och framtida planer. Senare blev det sedan också pizza, vilket var riktigt mumsigt. Om man nu skulle våga hoppas på att våren och sommaren ändå är påväg!

 

resizedimage80070 iisasmeds9