Namnlost 1

Dokumentärer som förändrar del 2

Skrivet av Iisa Smeds 08.10.2016 | 0 Kommentarer

Hej! Idag är det dags för del 2 av "dokumentärer som förändrar". I förra inlägget tog jag upp dokumentärer som handlade om kvinnan i samhället. Idag tänkte jag ta upp några som berör miljön och matvanor. Här kommer några favoriter från denna kategori. 

 

2016 03 14 1457989329 1973366 TheTrueCost Poster 2764x2

The True Cost

Denna dokumentär handlar om det sanna priset bakom de stora klädkjedjorna. Den handlar om barnarbete, användningen av farliga kemikalier för färgningen av kläderna samt vart vattnet som används för färgningen släpps ut. 

Cowspiracy

Jag är ganska säker på att de flesta som sett denna dokumentär har fått en ordentlig wake up call. Den presenterar fakta om vad djur uppförning gör till miljön. Denna rekommenderas starkt! Cowspiracy är en av orsakerna till varför jag slutade äta rött kött. 

Cowspiracy poster

forks over knives2

Forks Over Knives

Forks Over Knives fortsätter lite på samma tema som Cowspiracy men påpekar mer hälsorelaterad fakta. En mycket bra dokumentär det också. 

 

Chefs table

 

 

Chef's Table

Chef's table kanske inte klassas som en dokumentär men ville ändå ha med den i detta inlägg. Det är en serie om mat och otroliga kockar som gör mat till konst. I varje avsnitt är det olika kockar som filmas och deras restaurang och vision presenteras. Serien ändrar på hur man ser och tänker på mat, vilket jag tycker är kul och inspirerande. Jag rekommenderar den till alla som är intresserade av mat. 

 

 Om du missat del 1 kan du hitta den HÄR. 

 

resizedimage80070 iisasmeds11

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar