Namnlost 1

Dokumentärer som förändrar del 3

Skrivet av Iisa Smeds 30.10.2016 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej! Välkommna till den tredje delen av "dokumentärer som förändrar". Idag kommer jag dela med mig dokumentärer från lite blandade genrer, så det blir inte ett bestämt tema som i de tidigare inläggen. Dessa var alla mycket bra dokumentärer som fick mig att fundera över frågor som man kanske annars inte skulle göra. Dokumentären jag lärde mig överlägset mest av var den om scientologi, eftersom jag nästan inte visste något om det. Hoppas ni tar tiden och kollar någon av dessa! 

 

THE PROPAGANDA GAME poster 2015 05

 

 

 

 

 

 

 

goingclear2

The Propaganda Game 

En doumentär om nordkoreas kultur och samhälle. Den är filmad av en Álvaro Longoria  som fick tillåtelse att filma i landet under övervakelse. Videomaterial från nordkorea tycker jag är intressant eftersom man inte vet så mycket om vad som händer i landet. 

 

The Imposter

The imposter handlar om en man som lossas vara ett förvunnet barn, och som sedan återvänder hem till det föörvunna barnets familj flera år senare. Han lever med barnets familj i flera år. Denna var lite obehaglig att se, eftersom familjen verkligen trodde det var deras förvunna son.

 

Going Clear Scientology and the Prison of Belief

Denna dokumentär handlar om religionen Scientologi. I dokumentären undersöks grunderna för religionen och olagliga metoder som använts inom religionen via före detta medlemmar av scientologi kyrkan. Denna dokumentär var mycket intressant för mig eftersom jag inte visste så mycket om scientologi före jag såg den. 

 

Waiting for Superman

Waiting for superman är en dokumentär som kritiserar det offentliga skolsystemet i Amerika. Man får följa med flera studenrandes historier. Denna fick en att förstå hur bra skolsystemet i Finland är och vilken hög nivå på utbildningen vi har.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

91ruPasYk1L. SL1500 2

 

 

Om du missatt de tidigare delarna kan du hitta del 1 HÄR och del 2 HÄR. 

resizedimage80070 iisasmeds12

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar