Namnlost 1

Projekt: Köksstolarna

Skrivet av Iisa Smeds 25.10.2021

Kategorier:

Förra veckan oljade jag äntligen köksstolarna. Jag har haft detta projekt på agendan en bra stund, men inte riktigt kommit igång med det. Jag hade svårt att bestämma vilken nyans som skulle vara bäst och vilken typ av olja eller vax jag skulle köpa. Nyansen jag tillsist valde var "tumma tammi" av Osmo color. Jag blev riktigt nöjd med slutresultatet! 

Nedan kan ni se före och efter bilder på stolarna.

ee

b

d

- iisa smeds -


Nytt liv till gamla möbler

Skrivet av Iisa Smeds 29.11.2020

Kategorier:

Hej, På sommarlovet fick jag några möbler som fammo och faffa hade på sin vind. Här kan ni se bilder på möblerna i Vasa och hur de nu ser ut i min lägenhet i Helsingfors. Pinnstolen målade jag med en grön färg som jag tyckte passade bra här hemma. 

1

3

4

5

 

- iisa smeds - 


Ny grönväxt

Skrivet av Iisa Smeds 21.01.2018

Kategorier:
Taggar:

Hej! Morgondagen spenderades med min storebror igen. Vi var och åt till ett asiatiskt matställe i rödbergen och gick lite runt på stan. Växten på de första bilderna tyckte jag var så snygg så det blev en resa till plantagen på vägen hem, var jag köpte en likadan hem till mig. Den passade bra i mitt rum och gillade hur den kom med mer grönska. På kvällen testade jag för första gången laga vegetarisk makaronilåda, som till min stora glädje blev supergott. 

12

11

13

MoshiMoshi - Stora Robertsgatan 18

 

resizedimage80070 iisasmeds4


Helsingfors lägenhet - Före&Efter

Skrivet av Iisa Smeds 14.10.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hej! Det känns äntligen som att lägenheten här i helsingfors börjar forma sig och därför tänkte jag dela med er före och efter bilder av mitt rum, samt några bilder från andra håll i längenheten. 

 Före:
IMG 3322IMG 3321

Efter: 

IMG 4099IMG 4069

IMG 4086

IMG 4068

IMG 4076

IMG 4097

IMG 4092

 

Före:

IMG 3339

Efter: 

IMG 4102

 

Det finns fortfarande mycket att införskaffa och fixas. Men för stunden har man iallafall allting man behöver för att det ska kännas som ett hem. 

 

resizedimage80070 iisasmeds3


Planer för mitt blivande rum

Skrivet av Iisa Smeds 25.07.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

Hej! Idag blir det dags för inlägget om hur jag har tänkt mitt rum förhoppningsvis kommer att se ut. Bilderna på hur rummet ser ut utan möbler hittar ni HÄR.  

   Skrivbord är väl något man behöver i sitt rum, jag tänkte ta med mitt skrivbord jag redan har. Det är samma som syns på den högra bilden och är köpt från ikea. Någrå hylllor ovanför skrivbordet skulle också vara trevligt att ha för mina blivande plantor, böcker och andra saker. 

8

Sängen är redan besställd, från ikea blir det sedan att köpa någon förvaringslåda man kan sätta under sängen. Matta hittade vi annars med mamma från asko. Ni kan hitta den HÄR. 

11

Jag skulle gärna också tränga in en soffa i rummet, men det är önsketänkande eftersom rummet ändå är ganska så litet. 

7

Istället blir det säkert någon slags stol/fåtölj i ett av hörnen i rummet. Hittade hemma några smala bord till blommor som min gammelfaffa gjort, vilket jag blev otroligt glad över. De liknar lite bordet ni ser på vänstra bilden. 

9

Sen så följer också min klädräck hemifrån med och på väggarna blir det att hänga några målningar och egna fotografier. 

10

Det var ungefär vad jag har tänkt mig hittils. Kortfattat är det mycket växter, orientalisk matta, förvaring och en skön säng. 

 

 

resizedimage80070 iisasmeds6


Planer för min blivande balkong

Skrivet av Iisa Smeds 20.07.2017

Kategorier:

Hej! Som tidigare nämt blir det flytt för mig i augusti till Helsingfors. Eftersom jag gillar att planera och spendera tid på pinterest, tänkte jag dela med er lite vad jag har tänkt mig för vibes till mitt rum och balkongen. Jag börjar med balkongen och gör sedan ett inlägg på vad jag tänkt till rummet om detta inlägg blir omtyckt. 

  Jag har haft lite splittrade åsikter på vad jag vill ha för stil på balkongen, det kommer helt enkelt att bero på hurudana möbler vi hittar på vår ikea resa och vad som känns prisvärt. JAg börjar med att visa hur balkongen ser ut, tyvärr har jag för stunden bara bilder från lite längre ifrån. Men ni kanske ändå får en bild av hur den ser ut. 

596f6bda1bd56

   En sak som de flesta vet att jag gillar är plantor, de kommer garanterat att finnas i stora mängder på balkongen. Gillar denna lite bohemsika stilen som syns på bilderna under. Ni hittar liknande utemöbler som i bilden på högra sidan HÄR.

3

Det andra alternativet av stil är mer avskalat och simpelt. Med matchande bord och stolar. 

1

Bildkälla: HÄR

ikea

Bildkälla: www.ikea.com   

Sista alternativet är vad jag vill kalla mysalternativet. Detta är dock också det alternativet som det är svårt att hitta billiga och bra utemöbler för. 

2

4

Till sist ännu några bilder på macramé hängare till plantor, som jag gärna skulle ha med på balkongen och en vägg för olika växter. Rutnätet finns det liknande av HÄR.  Macramén hittar ni HÄR.

6

 

resizedimage80070 iisasmeds4


Dream Bathroom

Skrivet av Iisa Smeds 25.01.2016 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

151

FIND EVERYTHING HERE.

Hej! Några veckor sedan hade vi från skolan en uppgift i konst, att skapa en moodboard till ett rum. Jag blev såå glad eftersom man äntligen fick göra något man tycker är roligt. Här på bloggen kommer det inte upp så mycket om inredning. Något jag ändå är intresserad av. Ovan har ni slutresultatet som jag sedan skickade in. Vad tycker ni om dethär med inredningsinlägg här på bloggen?

Hei! Pari viikoa sitten meillä oli koulusta semmoinen tehtävä, että piti luoda moodboard huonelle. Olin todella iloinen ja innokas, koska koulussa oli semmoinen tehtävä, josta oikeasti tykkää. Blogissani ei esiinny niin paljon sisustuspostauksia, mutta pidän kuitenkin siitä.. Mitä pidätte sisustuspostauksista blogissa?

iisasmeds3

 

 


Tired on a Tuesday

Skrivet av Iisa Smeds 12.01.2016

Kategorier:

13856951509a1397

Pictures taken in Indiska

Hej alla! Som ni kan konstatera från rubriken så har jag varit trött idag.8 morgonar är nog inte något jag gillar. Värsta känslan att stiga upp och det är fortfarande kolmörkt ute.. Men på den positvare sidan har det ändå varit en helt rolig dag. 

Hei kaikki! Niinkuin voitte varmasti otsikosta päätellä, olen ollut väsynyt tänään. 8 aamut eivät kyllä ole minun ystäviä. Pahin tune on kun herää ja ulkona on vielä pilkkopimeää... Positiivisesti ajateltu tänään on kuitenkin ollut ihan hauska päivä. 

/Iisa Smeds


DIY: Halloween pumpkin

Skrivet av Iisa Smeds 30.10.2015 | 4 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

1082

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du behöver: En pumpa, en penna, kniv, sked och skål.

Tarvitset: Kurpitsan, kynän, veitsen, lusikan ja kulhon.

1083

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rita motivet på din pumpa.

Piirrä haluamasi kuva kurpitsaan.

5633ada7b223d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skär ut locket och töm pumpan på frön och extra kött.

Kaiverra kansi pois ja myös ylimääräinen liha ja siemenet. 

1084

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skär ut den ritade figuren.

Kaiverra piirretty kohde. 

10851086

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sätt in ett ljus och sätt på locket. Så var det klart!

Laita kynttilä sisälle ja kansi päälle. Sitten se on valmis! 

/Iisa