Namnlost 1

Levels and Curves

Skrivet av iisa.smeds@netikka.fi 15.12.2013 | 3 Kommentarer

Taggar:
 
 
Hej! Tänkte jag skulle börja publicera redigeringstips på bloggen. Jag redigerar mina bilder i photoshop cs6. Men de här verktygen kan du också hitta på online redigerings sidan pixlr. Tänkte jag skulle börja med lite tips om verktygen curves och levels. Dessa två verktyg är mina favoriter och använder dem till nästan alla bilder. 
   I photoshop hittar ni verktygen adjustments fönstret på högra sidan. På bilden ovanför har jag ringat in verktygen. Cirkeln på vänstra sidan är levels och den på högra curves.
 
 
 
Till vänster ser ni före bilden och till höger efter. Som ni ser är det en stor skillnad två verktyg kan göra. På den nedre bilden ser ni hur jag har dragit curves för att få bilden ljusare. Jag har dragit bilden mycket ljusare och satt till lite kontrast, Det gjorde jag med de två mittersta prickarna. I vänstra hörnet har jag dragit upp lite grann så att de svarta delarna i bilden blev ljusare och så har jag gjort de ljusa litelite mörkare i högra hörnet. Så har jag använt levels för att göra bilden ännu lite ljusare. 
 
 
 
Jag har använt samma verktyg för att redigera denna bild också. För det första klippte jag bilden för jag ville ha bort störande trafikmärket i bakgrunden. För att klippa bilden ska vi gå till vänstra spalten i photoshop och det femte verktyget i den spalten där finns crop verktyget som du kan klippa dina bilder med. 
   Till att börja med har jag satt en curves på bilden och dragit den ganska lika som den tidigare bilden, men ökade inte riktigt lika mycket på ljuset. Med levels använde jag i denna bild den undre delen. Skalan i verktyget underst som går från svart till vitt. Jag drofg den lite mot den vita sidan som ni ser på den understa bilden. 
 
En sak jag brukar göra med alla bilder före jag sätter ut dem på bloggen är att jag ökar skärpan och förminskar bilden till den storleken jag ska ladda upp den i blogg.se. Om du låter blogg.se förminska bilden kommer kvaliten på bilden bli dåligare än om du själv förminskat bilden i ett redigeringsprogram.
 
Hoppas det här hjälpte er att komma underfunn med hur man använder dessa verktyg.
 
♥ Iisa

Kommentarer

 • Melinda/Felicia 15/12/2013 3:54pm (8 år sen)

  Tack för tipset, har själv photoshop och jag har alltid undrat hur man gör bilderna ljusare. :)

  • 15/12/2013 4:03pm (8 år sen)

   Va bra att du fick nytta av inlägget, tack för kommentaren! :D

 • malin 15/12/2013 7:06pm (8 år sen)

  fiinis<3

  • 15/12/2013 9:01pm (8 år sen)

   Nämen tack! :)<3

 • Emma - The one &amp;amp; only 15/12/2013 10:52pm (8 år sen)

  vad fina bilderna blev:D

  • 16/12/2013 1:33pm (8 år sen)

   tackar! :D

Skriv en kommentar