1/2017

torsdag 19 januari 2017 - 11:04 | 5 Kommentarer

 

Jaha, snart har tre veckor gått av detta nya år, och jag har fortfarande inte lyckats klämma ur mig ett endaste ett blogginlägg. Vi får väl se om detta blir klart, eller om det hamnar i soporna innan jag kommer så långt att jag publicerar det.


Hur har då året börjat? Jo, jag tackar. Fast något större förändring till förra året är det ju inte. Energinivån ligger fortfarande nära nollpunkten, men ändå på plussidan, skulle jag tro.


Gav jag något nyårslöfte? Tja, inget nyårslöfte direkt, men jag har utmanat mig själv att ha ett porslinsköpstopp de närmaste sex månaderna. Om jag mot förmodan lyckas bra med det, kanske jag fortsätter ytterligare sex månader. Det här kan tyckas vara en lätt sak att genomföra, men för mig är det inte det! Porslin är mitt stora intresse, och har så varit sedan unga år. Jag har svårt att stå emot nyheter, för allt är ju så himla fint. Den som följt mig på sociala medier en tid vet att jag just nu är svag för Marimekkos porslin, och värst kommer det att bli att stå emot alla nyheter därifrån i år. Men jag ska göra mitt bästa och försöka hålla till godo med det jag redan har. Och kanske till och med sälja bort lite av mitt gamla porslin, för två personer behöver ju faktiskt inte så mycket.


Instagram har inspirerat mig att leka med mitt porslin. Jag roar mig själv med att plocka fram porslinet och fota det i olika kompositioner. Det är sådant jag sysslar med när jag vill vara kreativ numera. Det kräver inte så mycket, och framför allt slipper jag lämna hemmet och gå ut i kylan. Antivintermänniska som jag är.


Jag har inte luftat min ”riktiga” kamera på hela året, så i stället bjuder jag på några mobilbilder på ovannämna intresse.

 

hyacint o marimekkomuggar 1

 

Hyacinten måste jag berätta om. Jag har tidigare klagat på kvaliteten hos Plantagen och deras blommor, men den här julen får jag ta tillbaka allt jag tidigare sagt. Maken på fina hyacinter har jag aldrig sett. Jag köpte tre knölar och de fick alla täta, cirka 15 cm höga blommor, och när de blommat ut, kom det upp nya. Det är en sådan som syns på bilden.

 

marimekko och fastlagsbulle


Ja, vi har inlett fastlagsbullssäsongen. I tisdags fyllde vår äldre son 26, och detta firade vi med i hans frånvaro.

 

 

 

Taggar:

Kategorier:

Interior Lifestyle

5

Kommentarer

 • Nanne

  19.01.2017 17:53 (1 år sen)

  Oj vilka underbara bilder! Du är en mästare på att,som du skrev,leka med porslin! Fortsätt med det! Det är till glädje för oss andra!

  • Ingela

   19.01.2017 19:29 (1 år sen)

   Tack, snälla, för de uppmuntrande orden!


 • Nina Överholm

  20.01.2017 07:32 (1 år sen)

  Jag tycker också om dina porslinslekar. Tur att jag inte har (så stor) svaghet för porslin... ;) God fortsättning <3

  • Ingela

   20.01.2017 12:43 (1 år sen)

   Vad roligt att höra. :) Ja, tur för dig. Fast du har nog samlat på dig en hel del fint, du också. Tack detsamma!


 • Ingela Åström

  25.01.2017 17:38 (12 månader sen)

  Förlåt, Annika, jag raderade din kommentar av misstag! Tack för komplimangen! Jag använder gärna allt jag har i stället för att spara dem för speciella tillfällen. Kramar!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.