Dåligt minne & ytterligare en majonnäskryddning

måndag 23 februari 2015 - 15:51 | 6 Kommentarer

 

chipotle smoked paprika

 

Det var en hel del som ändrades för snart tio år sedan när jag hade närkontakt av tredje graden med den där berömda väggen. Min stresstålighet tog stryk och mitt minne försämrades avsevärt. Det enda positiva var väl att jag blev aningen bättre på att säga ifrån när det blir för mycket ”av det goda”.


I samband med att vi tömde mitt barndomshem i Jakobstad för snart tre år sedan, hittade jag alla mina fick- och andra kalendrar som jag använts om dagbok sedan jag började på högstadiet. I ett svagt ögonblick slängde jag samtliga i soporna. Det finns tydligen ingen gräns för hur dum man får vara. Jag harmas ända in i märgen att jag slängde en stor del av min historia, i synnerhet som mitt minne är så dåligt som det är i dag. Och det lär ju inte bli bättre med åren. Det hade varit roligt att läsa igenom alla upptåg och andra känsliga saker (vissa av dem tålde inte dagsljus) på ålderns höst. Men det är som sagt för sent att ångra det nu. Jag borde kanske teckna ned det jag ännu minns innan det också är för sent.


Hur som helst, det som jag ville komma till med denna långa inledning (jag har lärt mig av gubben att göra utvikningar) var att jag glömde berätta om en av mina absoluta favoritkryddningar när det gäller majonnäs, och det är att krydda den med chipotlesås och rökt paprikakrydda. Så h i m l a gott. Try it.

Taggar:

Kategorier:

Food

6

Kommentarer

 • Sandra

  23.02.2015 19:16 (3 år sen)

  Skönt att höra att man inte är den enda som fått sämre minne efter att ha gått in i väggen :/

  • Ingela Åström

   24.02.2015 08:18 (3 år sen)

   Jo, det är ju alltid en liten tröst att kunna dela bedrövelsen med andra


 • Ann-Lis

  24.02.2015 09:16 (3 år sen)

  Jag har många gånger känt tacksamhet över att man skriver ner vissa stöd för minnet i bloggen! Nu glömmer jag ju inte dig och din blogg, men jag får inte in din länk i blogglistan. Ska jobba på saken! Ha det! ♥︎

  • Ingela Åström

   24.02.2015 10:21 (3 år sen)

   Ja, utan dokumentationen i bloggen/på instagram skulle jag vara helt lost i dagens läge! Konstigt att du inte får in länken. Du får som sagt jobba vidare. ;) Kram!


 • Agneta

  24.02.2015 18:58 (3 år sen)

  Och jag har två stora lådor stående här på vinden med alla min dagböcker som jag skrivit sen jag lärde mig skriva.....och dom hade jag tänkt gå igenom nån gång, men jag drar på det, jag vet inte om jag vill. Jag är lite krass så.....jag tittar inte så mycket bakåt och inte framåt heller, allting blir som det blir och så får man ta alla tillfällen man kan i flykten. Det här höll sig inte riktigt till saken, men strunt samma! Agneta kram

  • Ingela Åström

   25.02.2015 11:06 (3 år sen)

   Jag läste igenom en del av mina kalendrar innan jag slängde dem, och jag konstaterade att det var mycket jag hade glömt eller förträngt. Kanske lika bra att inte gräva i sådant längre. Här är det inget måste att hålla sig till saken. ;) Kram!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.