Djävulssylt 2015

tisdag 22 september 2015 - 13:10 | 2 Kommentarer

 

 

djavulssylt 15 4

 

Egentligen borde det vara lag på att koka djävulssylt. Vi kunde ha särskilda djävulssyltsinspektörer som ser till att varje hushåll fullgör sin medborgerliga plikt och kokar en sats av sylten för vinterns behov. Så god är den. Jag har precis fullgjort min plikt för i år, så nu får vi pusta ut. Ocn njuta.

Och här kommer receptet:

 

Djävulssylt

2 förpackningar/burkar krossade tomater (à 500 g)
400 g röd paprika
4-6 röda chilifrukter
8 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 tsk oregano
1/2 dl ättika
ca 500 g syltsocker

Lägg tomater, hackad paprika och chili, krossade eller hackade vitlöksklyftor, kryddorna och ättikan i en kastrull och koka ca 20 minuter.
Tillsätt sockret och koka ytterligare 5 minuter. Häll på rena burkar, förvara svalt.

 

 

Den passar till rött kött, kyckling, ris, korv, ost, you name it. Vi äter den oftast med ost - på getost passar den alldeles fantastiskt bra, likaså på uppvärm vitmögelost. Lova mig nu att du kokar en sats.


djavulssylt 15 1

Kategorier:

Food

2

Kommentarer

 • Agneta

  22.09.2015 18:12 (2 år sen)

  Mmmm, intressant, men när det kommer chilli med i ett recept då brukar jag backa, men jag spar receptet och så får vi se. Jag kan helt enkelt inte det där hur chilli fungerar, om den har några miljoner sådana där smakpoäng på skalan som jag aldrig kommer ihåg vad den heter......Men det ser väldigt gott ut! Agneta kram

  • Ingela

   22.09.2015 18:19 (2 år sen)

   Det heter Scoville, men du kan ju minska mängden chili eller hoppa över den helt. Det funkar säkert bra det också om man inte gillar att det eldar i munnen.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.