Ett utslag av latmaskeriet

torsdag 19 maj 2016 - 15:52 | 2 Kommentarer

 

saband

 

För några år sedan, i programmet Trädgårdstisdag, -onsdag, -fredag eller vad det nu hette, gjorde Pernilla Månsson-Colt såband. Det där tyckte vi var ett ypperligt tips, så vi tillverkade genast egna, och har gjort det sedan dess. Vissa fröer är så stora att det är lätt att portionera ut dem i såfåran, men t.ex.morotsfrön är ett elände, så dem brukar vi i all synnerhet göra så här med.

Du klipper alltså remsor av t.ex. tidningspapper. Rör ihop lite mjöl och vatten till en tunn gröt och klicka sedan ut klickar med några centimeters mellanrum på remsorna med en tandpetare. Sedan tar du samma tandpetare och klickar ett frö i varje mjölplupp. Fröna fastnar lätt i mjölgröten, så det är inga problem fast du får flera frön på tandpetaren varje gång du sticker ner den i fröhögen.

Låt det hela torka, och rulla ihop för att förvara eller så direkt. Det fina med dessa såband, förutom att du slipper irriteras över att fröna hamnar överallt, är att du slipper gallra! En latmask som jag älskar ju det!

Taggar:

Kategorier:

Lifestyle

2

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  19.05.2016 20:54 (2 år sen)

  Så smart! Jag köpte ett kit åt sonen med färdiga såband för barn och tyckte det verkade just bra. Men de var förstås mycket dyrare. Det här skall jag göra nästa år istället :)

  • Ingela

   20.05.2016 10:51 (2 år sen)

   Jo, sådana är onödigt dyra. Vår erfarenhet av dem är ganska dålig - de vi haft har grott dåligt. Hoppas på bättre resultat för er!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.