Favorittårtor

torsdag 13 augusti 2015 - 09:46 | 0 Kommentarer

 

kakor 1 2

 

Till vår fest i lördags hade jag bland annat bakat mina två favorittårtor för tillfället. De är båda jätteenkla och snabba att baka och har mycket smak. Sådant gillar jag. De två andra kakorna var veganska - en raw cheesecake med lime och blåbär (den blev lite mosig) och en ljus kladdkaka helt enligt eget huvud.

Här ska ni få recepten till de två "vanliga" kakorna:

 

Chokladtårta

200 g socker
200 g smör
200 g mörk choklad
5 ägg

Smält smör, choklad och socker på svag värme.
Dela äggen i gulor och vitor och rör ner gulorna i smeten en och en.
Vispa vitorna till ett fast skum och rör ner i smeten.
Bred ut hälften av smeten i en smord och bröad springform.
Grädda i ca 25 minuter i 165 grader.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Häll på resten av smeten och ställ i kylen ca ett dygn.
Servera med grädde och bär.
Jag brukar pudra över kakaopulver. Det ser lyxigt ut.

(Kakan heter Pite Johans chokladkaka och kommer ursprungligen från restaurang Oaxen.)

 

Key Lime Pie

150 g Digestive
70 g smält smör

Krossa kexen, smält smör och rör ihop. Tryck ut i en springform eller i en pajform och förgrädda i 180 grader i 8-10 minuter. Låt svalna.

Fyllning: 

570 g kondenserad mjölk (ca 1,5 burkar)
3 äggulor
1 tsk vaniljpulver
1,25 dl limesaft
2 tsk rivet limeskal

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och grädda i ugnen i 8-10 minuter.
Låt svala och ställ i kylen tills den ska serveras.
Dekorera eller servera med vispad grädde och limeskivor eller bär. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.