Firat ny namnsdag

onsdag 12 april 2017 - 14:31 | 2 Kommentarer

 

För ungefär en månad sedan klev jag in på magistraten och gjorde en namnändring. Det var något jag funderat på ett tag innan, och efter lite surfande på nätet kunde jag konstatera att det inte alls är så besvärligt som man kan tro. Jag tog ett andranamn till, min mammas fina förnamn Verna. Min morfar hette Verner och det heter också vår äldre son i andranamn (actually tredje), så nu har vi maskulina eller feminina former av samma namn i fyra generationer. Det känns bra i hjärtat!

 

verner verna verna verner 01

 

I går firade vi min första Vernadag med både kalas, blommor och present. Egentligen borde man fira alla sina namn på samma sätt, ett litet kalas i vardagen är aldrig fel.

I boken Dagens namn av Marianne Blomqvist läste jag att den första kända bärerskan av namnet Verna föddes år 1857 i Sverige. De första att döpa sina barn till Werna i Finland vare sockneadjunkten Sterenius i Gamlakarleby år 1859, följd av handlanden Holmlund i samma stad. Följande år hade namnet Verna nått Jakobstad och 1891 Björneborg. Det här var ett litet lustigt sammanträffande eftersom mamma var född i Gamlakarleby, jag i Jakobstad och min biologiske pappa i Björneborg.


Och så några kalasbilder på den infostunden.

 

smorgastarta 1

 

 

Vernatarta3

 

 

namnsdagskalas2

Kategorier:

Family Food Lifestyle

2

Kommentarer

 • Christina

  14.04.2017 16:57 (8 månader sen)

  Du får all mat att se så god ut! :) Vilka fina namn du har, jag heter också Maria i andra namn.

  • Ingela

   14.04.2017 20:54 (8 månader sen)

   Tack, snälla! Jag har alltid gillat mina båda namn, och nu har jag ett till som jag gillar lika mycket och som betyder så mycket för mig. Tack angående maten också, det värmer!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.