Frösmör

lördag 4 april 2015 - 11:13 | 2 Kommentarer

 frosmor 2

 

Internet är fantastiskt. Inte nog med att jag hittat så många fina vänner via olika forum på nätet, jag hittar dessutom ständigt nya, fantastiska recept som jag gärna delar av mig till höger och vänster. Nu senast hittade jag ett recept på ett smör som görs på solrosfrön. Nu slipper jag köpa jordnötssmör och tahini framöver. Jag är lite kinkig när det kommer till tahini, och den sort jag gillar bäst finns inte i min standardbutik, men nu kan jag alltså göra min egen, och det bästa är ju att jag vet precis vad som ingår i den (och det är inte mycket!)!


Det enda du behöver är


3 dl solrosfrön
3/4 tsk salt av god kvalitet
2-4 tsk raps- eller annan neutral olja


Rosta fröna i en torr panna och kör dem därefter med saltet och oljan i en matberedare till smör. Det tar ett tag, och emellanåt måste man kanske skrapa ner lite smet från kanterna.

Det går också att smaksätta smöret t.ex. med kanel och socker, men det har jag inte testat än.

 

I dag har jag lagat både hoummus och baba ganoush, och till båda använde jag mitt eget nötsmör! Gillar!

 

Taggar:

Kategorier:

Food

2

Kommentarer

 • Ann-Lis

  04.04.2015 11:41 (3 år sen)

  Glad Påsk på er! Det är bra du delar med dig! Se någon Tahini hade jag inte kommit på att köpa inför sönernas hemkomst, men stockholmsonen hade med sig. Den kommer från Urtekram. Njut av helgen!

  • Ingela Åström

   04.04.2015 12:35 (3 år sen)

   Är det Urtekram som har den där mörka tahinin? Det är i så fall den jag inte gillar så där jättemycket. Men nu spelar det som sagt ingen roll. Jag får också ha mina båda söner vid middagsbordet i dag. Det är lycka, det! Kram!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.