Grönsaksbiffar

söndag 6 september 2015 - 10:32 | 4 Kommentarer

 

gronsaksbiffar

 

Matmässigt är det här bästa tiden på året. Nästan alla ingredienser jag använder i matlagningen just nu kommer från vår egen trädgård. Jag älskar det!

Grönsaksbiffarna som jag lagade häromdagen och visade upp i mitt instagramflöde väckte intresse, och jag lovade lägga upp receptet här på min blogg. Nu är det visserligen så att jag inte har något recept, men jag kan ju berätta vad jag hade i dem.

Jag rev alltså morötter, palsternackor och vår tvillingzucchini i matberedaren tillsammans med lite vitlök och lök. Sedan hackade jag i ett par små chilifrukter, kryddade med salt och svartpeppar, strödde i några matskedar maizena (eller potatismjöl) och hällde i en slurk olja. Därefter rörde jag ihop allt och klickade ut i muffinsplåtar och gräddade i 225 grader i 15-20 minuter. Dessa blev alltså helt växtbaserade, men det går ju också bra att tillsätta ägg och t.ex. riven ost om man så vill. 

Vi åt biffarna med en massa rester. Bönröra och grönsaker från dagen innan och skivad, stekt nypotatis som hade blivit över från middagen två dagar tidigare. Och gott var det.

Tipset att grädda biffarna i muffinsplåt kommer från Malin.

Kommentarer

  • Maria

    06.09.2015 15:11 (2 år sen)

    Tusen tack för att du delade receptet, ska absolut testa! :)

    • Ingela

      08.09.2015 16:09 (2 år sen)

      Alltid roligt att kunna inspirera!


  • Soffi

    08.09.2015 09:41 (2 år sen)

    Tack, måste absolut testas!

    • Ingela

      08.09.2015 16:09 (2 år sen)

      Gör det! Och snart är det dags att koka Soffis djävulssylt!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.