Kalaskakor

lördag 21 februari 2015 - 14:12 | 4 Kommentarer

 

kladdkaka

I går fick vi då äntligen tillfälle att fira vår 24-åring, och det gjorde vi med besked. Först åt vi oss mätta på mammas (d.v.s min) mat och sedan var det dags att hugga in på kakorna som Nina och jag fixat tidigare på dagen. Det blev en hög och fin Red Velvet Cake till alla allätare och en vegansk kladdkaka till den/dem som är lite mer begränsade i sitt matintag. Kladdkakan har jag bakat tidigare, och det receptet tänkte jag dela med mig här och nu. Receptet till den andra kakan hittar du på Sockerrus (klick).

 

150 g mjölkfritt smör, d.v.s margarin
2 msk sirap
1,25 dl vatten
3,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt 

 

Smörj en springform (ca 20 cm i diameter) och bröa den. Smält margarinet och rör i sirapen och vattnet.
Blanda socker, mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt vätskan och blanda väl.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 25 minuter. Kakan är godast om den får svalna helt innan du äter den. Jag serverar oftast kladdkaka med bär och vispgrädde eller glass.

 

Det är inte ofta jag får ha hela den här härliga samlingen nära och kära runt mig, så gårdagen var utan tvekan årets bästa dag hittills. 

 

kalas for 24 aringen

 

 

red velvet cake

Kategorier:

Family Food

4

Kommentarer

  • Ulf Lassander

    21.02.2015 14:50 (3 år sen)

    Jag är ingen stor vän av kakor med den där kladdkakan ser mer än mumsig ut :)


  • Ann-Lis

    24.02.2015 09:12 (3 år sen)

    Så fint att få uppleva! Vet hur lycklig man är som mamma när alla är där! ♥︎


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.