Kirskålspesto

tisdag 30 maj 2017 - 15:15 | 3 Kommentarer

 

kirskalspesto2

 

I går kväll åkte vi ut till en av mina väninnor för att gräva upp några humleplantor och samtidigt fick jag för första gången i mitt liv stifta bekantskap med kirskål. Faktiskt så nära bekantskap att jag plockade hem en påse med det mycket hatade ogräset, som ju egentligen är en grönsak och inte alls ett ogräs. Vi har redan ett par växter (mynta och hallon) som sprider sig hejvilt i vår trädgård, så även om kirskålen lär vara mycket användbar i matlagning, tänker jag inte ta hem några plantor med rötter och allt. Jag snyltar gärna på andra som kämpar med växten i stället.

Mitt första försök att laga något ätbart av kirskål var en pesto, och den var förstås lika god som alla andra peston jag lagat. Ungefärligt recept nedan.

 

Kirskålspesto


cirka fyra deciliter ansade kirskålsblad
en näve pumpa- och solrosfrö
en vitlöksklyfta
salt, svartpeppar
matolja av god kvalitet (ex. kallpressad rapsolja) tills du uppnår önskad konsistens
ett par matskedar näringsjäst (eller parmesan för den som inte skyr mjölkprodukter)


Mixa alla ingredienser utom näringsjästen. Tillsätt olja tills du uppnår önskad konsistens. Rör till sist ner näringsjästen/parmesanosten.

Taggar:

Kategorier:

Food Lifestyle

3

Kommentarer

  • Cherie

    18.10.2017 14:48 (2 månader sen)

    Hej! Jag är på jakt efter näringsjäst... Kan jag hitta det i butik eller var köper du det? Bor i Vasa... :)

    • Ingela Åström

      18.10.2017 15:50 (2 månader sen)

      Näringsjäst hittar du bl.a. i hälsokostaffärer och i lösvikt på It's Pure i Rewell Center.

      • cherie

        21.10.2017 18:13 (2 månader sen)

        tack så mycket :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.