"Mikrochips"

torsdag 14 januari 2016 - 15:16 | 26 Kommentarer

 

I går dök det upp ett recept på chips som tillagas i mikron i mitt Facebookflöde, och så klart måste jag ju testa det direkt, d.v.s. i dag då tiden gav vika (i övrigt har jag varit väldigt upptagen på sistone).

Och vilket lyckat koncept det var då! Vi äter chips mycket sällan, "typ aldrig", men nu kan det nog hända att det blir en och annan gång, då det var så här enkelt, och inte behövdes mycket olja alls för att göra dem.

Klicka HÄR för att komma till receptet.

 

mikrochips

Taggar:

Kategorier:

Food

26

Kommentarer

  • Sandra Neuman

    14.01.2016 15:27 (2 år sen)

    wow! Det där ser ju definitivt ut som något som måste provas!! :D

    • Ingela

      14.01.2016 15:46 (2 år sen)

      Det var så sjukt enkelt så det är inte klokt. :)


  • TIDSTJUVEN

    14.01.2016 15:35 (2 år sen)

    Oh, tack för receptet! Måste testas. :D

    • Ingela

      14.01.2016 15:46 (2 år sen)

      Varsågod, nöjet är helt på min sida. :)


  • Elin

    14.01.2016 15:50 (2 år sen)

    Jag såg det också igår och blev sugen, vilken tur att det lyckades. Jag blir ofta lite väl skeptisk till allt för lätta recept ;)

    • Ingela

      14.01.2016 15:58 (2 år sen)

      Samma här, men detta ville jag testa, och det lyckades alldeles utmärkt.


  • Nina

    14.01.2016 16:56 (2 år sen)

    Jag älskar chips men nu för tiden duger bara de där dyraste sorterna, och så vill jag inte ha så stor påse (för jag äter hela...) Så det här verkar ju perfekt!

    • Ingela

      14.01.2016 17:05 (2 år sen)

      Jo, då är dessa perfekt. Och så får man ju krydda som man vill.


  • Rebecka

    14.01.2016 18:11 (2 år sen)

    Oj det låter enkelt! Tack för tipset, ska prova det ikväll :)

    • Ingela

      14.01.2016 19:16 (2 år sen)

      Superenkelt och gott! Enjoy!


  • Petra

    14.01.2016 22:27 (2 år sen)

    Undrar om det månne var Einstein som sa att bara en idiot väntar sig olika resultat när man gör exakt samma sak två gånger - men inte heller den här andra gången blev det några vettiga chips hos oss. Vi har säkert helt fel mikro för ändamålet. ;-)

    • Ingela

      15.01.2016 08:37 (2 år sen)

      Hur blev det då? Du måste kanske köra dem ytterligare någon minut om din mikro inte är så kraftig.

      • Petra

        15.01.2016 12:54 (2 år sen)

        Njäe, de i mitten blev alltför färdiga medan de ytterst förblev ofärdiga. Något ojämnt i värmen, med andra ord... Man tycker ju man kunde förvänta sig mer av en relativt ny och inte alls billig mikro, men har under dessa år konstaterat att Electrolux är ett rätt så skruttigt märke på vitvaror.

        • Ingela

          15.01.2016 16:52 (2 år sen)

          Har du mikro med snurrande tallrik i botten? I så fall borde den ju värma ganska jämt. Tyvärr kan jag inte säga var felet ligger, för mig gick det utan problem. Whirlpool är också ett skruttigt märke, köp aldrig vitvaror av det märket.


  • Lina H

    15.01.2016 13:11 (2 år sen)

    Jag följde receptet till punkt och pricka. Dock började det ryka något otroligt i mikron efter bara några sekunder. Sedan gnistrade det till. Försökte köra dem utan bakplåtspapper men samma sak hände. Försökte också ställa in mikron på lägre effekt men då uppstod också gnistor och rök. Så nu vet jag inte om det är min mirko som är speciell eller om det har hänt andra också... Jag som var så taggad på det här receptet, nästa gång får jag väl pröva lägga dem i ugnen istället :)

    • Ingela

      15.01.2016 16:49 (2 år sen)

      Det var ju olyckligt! Jag hade verkligen inga sådana problem. En gång har det börjat gnistra i mikron för mig och den gången var det förpackningen som var boven, för den hade metallisk insida och det hade jag inte lagt märke till innan.


  • Charlotta Palander

    15.01.2016 21:35 (2 år sen)

    Spännande! Måste testas vid något festligt tillfälle :-)

    • Ingela

      17.01.2016 18:50 (2 år sen)

      Rekommenderar varmt!


  • Michelle

    17.01.2016 12:53 (2 år sen)

    Å vad gott det låter, måste testa! :)

    • Ingela

      17.01.2016 18:50 (2 år sen)

      Jepp, både gott och enkelt. Och fettsnålt.


  • Gäst

    18.01.2016 13:19 (2 år sen)

    För många år sedan ägde jag en sån här grej http://www.amazon.com/GREEWON-Microwave-Potato-Homemade-Machine/dp/B00DJ4KBVM Gick att göra chips helt utan olja, men var lite lurigt att få saltet att fastna när dom inte hade nåt fett på sig.

    • Ingela

      19.01.2016 08:35 (2 år sen)

      Aldrig sett en sådan tidigare! Jo, jag kan förstå att saltet inte fastnade då potatisskivorna står upprätt. När de ligger flata på en tallrik funkar det bättre.


  • Annika

    18.01.2016 17:27 (2 år sen)

    Chips! Det är ju så himla gott. Farligt gott. Börjar jag äta chips kan jag inte sluta. Måste absolut testa ditt recept. Kram!

    • Ingela

      19.01.2016 08:34 (2 år sen)

      Men om man bara lagar en liten sats, blir man tvungen att sluta ganska snabbt. :) Kramar!


  • Teija

    19.01.2016 10:03 (2 år sen)

    Moikka moikka tooosi pitkästä aikaa! Tulit jostain mieleeni, ja päätin tulla kuulumisia kurkkimaan :) Ootkin muuttanut tänne uuteen osoitteeseen, onnea! Hienolta näyttää! Ja itsekin olet muuttunut sitten viime näkemän, tummasta vaaleaan, wau! Talvisia terkkuja ja toivottavasti siellä voidaan hyvin♥

    • Ingela Åström

      20.01.2016 14:02 (2 år sen)

      Heikun keikun pitkästä aikaa! Pitääpä käydä visiitillä sun luona katsomassa mitä teille kuuluu! Täällä kaikki kohtalaisen hyvin. <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.