Picklad pepparrot

lördag 2 januari 2016 - 13:35 | 4 Kommentarer

 

På Kvinnornas julmässa på självständighetsdagen köpte jag något jättejättegott. Pepparrotsdröm hette innehållet, och det var alltså riven pepparrot i en söt ättikslag. Hur kvinnan jag köpte pepparroten av hade tillagat sin, vet jag inte, men jag gjorde som jag brukar, skapade min egen enkla variant. Inläggningen jag köpte var mjukare i konsistensen och inte lika stark som min, så jag undrar om den kanske inte var lite förvälld först för att dämpa den allra värsta/härligaste (beroende på vad man tycker om) styrkan. 

Något recept hade jag alltså inte, men jag rev pepparrot (testade att riva för hand, men det blev för fint eller för grovt, testade att riva med mandolin, och det blev hyfsat bra, men ändå lite för grovt, och till slut använde jag min matberedare, och då blev det perfekt tjocklek på strimlorna enligt min smak) och blandade till en 1-2-3-lag (1 dl ättika, 2 dl socker (man klarar sig med mindre), 3 dl vatten) som jag hällde över. In i en glasburk med allt, och burken i kylen över natten, och sedan är det bara att njuta av härligheten.

Det är så sjukt gott, och det bränner så skönt i näsan när man äter det, precis som wasabi. Hittills har vi bara ätit rakt ur burken, men jag kan föreställa mig att pepparroten passar bra som tillbehör till det mesta - kött, gravad lax, i burgare, i sushi. Det är bara att använda fantasin. Och njuta av hettan.

 

picklad pepparrot

Taggar:

Kategorier:

Food

4

Kommentarer

 • Bella

  02.01.2016 17:08 (2 år sen)

  Spännande med picklad pepparrot, har aldrig testat :) Önskar dig ett riktigt gott nytt år! Kram Bella


 • Ingela Åström

  02.01.2016 17:30 (2 år sen)

  Jag hade inte ens hört talas om det tidigare. Kram och god fortsättning på 2016!


 • Anci Jylhä

  07.01.2016 13:55 (2 år sen)

  Köpte motsvarande på REKO torget. Finns också numera på CM i Stenhaga vid disken för bär och sallader.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.