Skenet bedrar

tisdag 13 oktober 2015 - 15:11 | 4 Kommentarer

 

homemade burgers3

 

De ser inte mycket ut för världen, men nu måste jag få skryta på mig själv och säga att hamburgarna jag tillagade i söndags var de bästa jag någonsin ätit. Jag lyckades verkligen till 100 procent. Burgarna innehöll aioli, salladsblad, biff (av blandfärs eller bönor), tomat, djävulssylt, picklad rödlök, vitlöksgurka och så bröd förstås. Brödet var - liksom de flesta andra komponenter - hemlagat och så jäkla gott att jag faktiskt måste tillåta mig att svära lite i skrift. Och så lite klyftpotatis och aioli på sidan för att krona verket. Ingen av matgästerna framförde några klagomål. Receptet på aioli, djävulssylt och bönbiffar finns i min receptsamling, kolla ovan). Något recept till den picklade löken har jag inte, men jag brukar röra ihop lite ättika, eventuellt citron, salt, vatten och socker och sedan skiva ner lök i blandningen. Den står sig länge i kylen.

Och receptet på brödet, det måste ni alla testa. Det är värt mödan alla gånger, trust me.

 

Hamburgerbröd

 

5 dl vatten
25 g smör (eller mjölkfritt smör) + lite extra att pensla med
1 tsk salt
2 tsk ljus sirap
ca 12 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst


Värm vatten och smör till 42 grader. Häll i en bunke, rör ner salt och sirap, och därefter torrjäst.
Tillsätt mjöl litet i taget till en smidig deg och knåda några minuter (jag använde maskin).
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Häll på ett bakbord och forma till ca 10 bullar och jäs ytterligare 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter i 225 grader och sänk därefter värmen till 175 grader och grädda ytterligare 10 minuter eller tills bröden fått färg.
Pensla med smält smör och låt svalna på galler.

 

Taggar:

Kategorier:

Food

4

Kommentarer

  • Annika

    13.10.2015 15:45 (2 år sen)

    Det ser verkligen galet gott ut, Ingela. Skulle gärna sätta tänderna i den. MUMS!! Nej, jag förstår att dina gäster inte klagade över den godingen. Kram!!!

    • Ingela

      14.10.2015 08:55 (2 år sen)

      Själv tycker jag ju inte att det ser gott ut, men smaken var det absolut inget fel på. :) Kram!


  • Jens Lindstedt

    13.10.2015 22:49 (2 år sen)

    Recpetet på ditt burgarbröd blir det absolut att testa nästa gång de ska göras burgare! Ser rysligt gott ut ;)

    • Ingela Åström

      14.10.2015 08:56 (2 år sen)

      And it was! Brödet var verkligen pricken över i!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.