Släng inte gammal grädde/gräddfil/crème fraiche!

onsdag 23 december 2015 - 14:57 | 2 Kommentarer

 

surmjolkskaka

 

Här kommer ännu ett sista minuten-tips till er som hittar ett par deciliter gammal grädde, surmjölk, gräddfil eller crème fraiche i kylen. Jag använde över en månad gammal crème fraiche, och det blev en jättegod kaka av det hela. Man ska inte slänga saker i onödan, mycket går att använda även om bäst före-datumet har gått ut.

 

Detta behöver ni till min surmjölkskaka:

 

2 ägg
150 g smör
1,5 dl socker
2 dl surmjölk eller dylikt
4 dl mjöl
2 tsk kardemumma
1 tsk soda

 

Rör ihop ägg, smält smör, socker och surmjölk (e.d.).
Rör ihop mjöl, kardemumma och soda.
Kombinera bägge blandningarna och häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

 

Taggar:

Kategorier:

Food

2

Kommentarer

  • TIDSTJUVEN

    23.12.2015 16:15 (2 år sen)

    Låter jättegott! :) Och det är så bra att man ibland kan använda produkter som passerat bäst före-datum till såna här saker, istället för att låta dem åka raka vägen ner i roskisen.

    • Ingela

      23.12.2015 17:18 (2 år sen)

      Sant! Som vi alla vet slängs det ju alltför mycket mat i det här landet. God jul!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.