Släng inte grötresterna!

måndag 28 december 2015 - 13:57 | 6 Kommentarer

 

saffranspannkaka

 

Jag kokar ofta en redig sats risgrynsgröt till julaftonens lunch, dels för att jag är rädd för att den inte ska räcka till, dels för att jag gärna lagar ris à la Malta av resterna. I år hade jag andra efterrättsplaner och en stor sats överbliven gröt som jag inte nändes slänga. I stället googlade jag efter ett recept på saffranspannkaka, för det har jag aldrig smakat, men varit nyfiken på i många år. Och eftersom även gubben nu vant sig vid saffranssmaken, och inte längre tycker att den smakar plåttak, var det bara att köra hårt. Pannkakan är nu avsmakad och (med beröm) godkänd. Dock var syltvalet (hjortronsylt) inte det optimala, så det blir att tina hallon inför nästa avsmakning.

 

Saffranspannkaka


risgrynsgröt, ca 500 g
3 ägg
1 dl grädde
0,5 g saffran
3 msk socker
0,5 tsk salt
50 g hackad mandel

Blanda alla ingredienser och häll i en smord ugnsfast form, ca 24 centimeter i diameter.

Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills saffranspannkakan känns fast men ändå krämig.

Servera med lättvispad grädde och sylt.

 

Kategorier:

Food Lifestyle

6

Kommentarer

  • Living with my camera

    28.12.2015 14:27 (2 år sen)

    Ser gott ut!

    • Ingela

      28.12.2015 14:41 (2 år sen)

      Smakar så också!


  • Sara

    28.12.2015 21:41 (2 år sen)

    Låter och ser gått ut, och smart att kunna göra något åt överbliven gröt :)

    • Ingela

      29.12.2015 11:00 (2 år sen)

      Jo, man måste ju tänka på matsvinnet!


  • Ann-Lis

    29.12.2015 08:08 (2 år sen)

    Så mycket gott och vackert du delar med dig av! Tack för det! Jag fick en god stund här hos dig! ♥︎

    • Ingela

      29.12.2015 11:00 (2 år sen)

      Roligt att du gillar! Underbara bilder från ert julfirande också! <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.