Snabb bärpaj

måndag 29 februari 2016 - 14:20 | 8 Kommentarer

 

På tidningen Vegos Facebooksida såg jag ett recept som jag blev tvungen att testa bums - världens snabbaste bärpaj som man bakar i en liten form eller kopp eller till exempel i en glasburk som man sedan kan ta med ut i skogen, på skidutfärd eller liknande, det vill säga platser där man brukar hitta friskusar (en grupp människor, som jag inte räknas till).

 

För två personer:

 

Blanda 3 dl färska eller djupfrysta bär och lägg dem i två skålar/koppar/formar/glasburkar. 
Blanda 0,5 dl socker, 0,5 dl vetemjöl och 0,5 tsk kardemumma och en nypa salt och strö över bären. 
Blanda runt med en sked.
Klicka på ungefär 1 msk kokosolja på toppen av varje dessert (du kan också använda smör, men kokosoljan ger en riktigt god och fräsch twist till det hela) och baka i 200 grader i 30-40 minuter eller tills "pajen" börjar bubbla.

Servera med glass eller t.ex. vaniljsås. Om du bakar desserterna i glasburkar för att ta med (ut i friska luften), vänta tills de svalnar och lägg på locket.

 

barpaj

Taggar:

Kategorier:

Food

8

Kommentarer

  • Kitty

    29.02.2016 17:11 (2 år sen)

    Busenkelt! Ser dessutom riktigt smarrigt ut. Bra tips, att man kan ta med det som fika ute! :) /Kitty

    • Ingela

      29.02.2016 20:25 (2 år sen)

      Enklare än så här kan det inte bli!


  • Rebecca Sjöblom

    01.03.2016 16:30 (2 år sen)

    Oj men så gott! Det måste jag prova på :)

    • Ingela

      02.03.2016 12:56 (2 år sen)

      Roligt att kunna inspirera!


  • Johanna

    02.03.2016 14:06 (2 år sen)

    Härligt, måste testa, verkar ju nog så enkelt :) Även om inte jag heller kan klassas som friskus på nåt sätt ;)fake it til you make it ;)

    • Ingela

      02.03.2016 14:14 (2 år sen)

      Enklare kan det ju inte bli. Och klart icke-friskusar också får unna sig sådana här. Står inte motsatsen i någon som helst lagbok vad jag vet. :)


  • Sandra Neuman

    02.03.2016 14:34 (2 år sen)

    Oj men mums!! Det måste ju gå att göra gluten- och sockerfritt också om man använder mandel- och/eller kokosnötmjöl. :D

    • Ingela

      02.03.2016 14:52 (2 år sen)

      Jo, det går säkert alldeles utmärkt. Nästa gång ska jag testa med kokosmjöl.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.