Staffan Bruun hade rätt

onsdag 15 april 2015 - 14:22 | 4 Kommentarer

 

vitlokspotatis

 

För drygt tio år sedan dök Staffan Bruun upp i rutan (i Strömsö) och påstod att han lagar den näst bästa vitlökspotatisen i världen, och det stämmer verkligen! Vem som lagar den godaste kommer jag inte ihåg, men eftersom jag tror att en rätt alltid kan nå upp till ännu högre höjder, tror jag på honom.

Jag har lagat vitkökspotatis efter hans recept ett antal gånger, och nu vill jag så gärna dela med mig av detta fantastiska recept! Det enda som behövs är potatis, vitlök, smör (mjölkfritt smör om du är vegan) och salt. Easy-peasy.

 

Skala potatisen och skiva den i lika tjocka skivor. En mandolin är prima till detta. Bred ut potatisskivorna i en smord långpanna.

Pressa eller riv några skalade vitlöksklyftor (the more, the merrier) över potatisen, och skär ytterligare några vitlöksklyftor i skivor eller bitar och strö över potatisen.

Salta väl och klicka sedan flera rediga smörklickar på potatisen. Ju fler, desto godare förstås.

In i ugnen i 200 grader tills potatisen är mjuk. Rör gärna om några gånger medan potatisen ligger i ugnen, men gör det försiktigt så potatisen inte går sönder.

 

Servera med vad du vill. Nu senast åt vi bönbiff, koreansk chiligurka, sallad, ugnstorkade tomater och kycklinggeggamoja till. Potatisen och tomaterna var bäst!

Kategorier:

Food

4

Kommentarer

 • Annika

  15.04.2015 15:12 (3 år sen)

  GUD så gott. DET där ska testas!! Det vattnas i munnen. TACK för receptet. Mmmm... Kram!

  • Ingela

   15.04.2015 16:12 (3 år sen)

   Hoppas du testar! Kramar!


 • Christina

  15.04.2015 17:33 (3 år sen)

  Det där lät supergott. Jag älskar vitlök!

  • Ingela

   16.04.2015 10:00 (3 år sen)

   Det gör jag också!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.