Sticky tofu

torsdag 14 december 2017 - 14:09 | 0 Kommentarer

 

Jag är ständigt på jakt efter nya maträtter att duka fram på vår julbuffé eftersom många av de gamla sorterna (animalier) faller bort. Förra helgen testlagade jag sticky tofu, som jag hittade receptet till på vegomagasinets webbplats här. Maken till god tofu har jag då inte smakat, och inte maken heller, höhö. Synd att ingen annan var här för att dela smakupplevelsen med oss, men det kommmer fler tillfällen. Nästa vecka till exempel, för denna rätt kommer att bli given på julbuffén hos oss.

Min tofu blev inte lika fin som Vegomagasinets, men jag är ju bara en glad amatör, jag. Men som sagt, sjuttons god blev den! 

 

Receptet ser ut så här:

 

Sticky tofu

 

400 g fast tofu

Glaze:
1 dl ketchup
1 dl rårörsocker
2 msk sojasås
rivet skal från 1 apelsin
saft från 0,5 apelsin
2 tsk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, pressade
salt
svartpeppar

Skiva tofun i 1 centimeter tjocka skivor.
Blanda ihop ketchup, rårörsocker, sojasås, apelsinskal, apelsinsaft, riven ingefära, vitlöksklyftor, salt och svartpeppar.
Låt tofun ligga och marinera i hälften av glazen i 30 minuter, helst längre. Stek sedan tofun krispig i en stekpanna. 
Eller lägg den på grillen om du har en igång.
Pensla på resterande glaze och servera.

 

Bilden är inte fin, men maten desto bättre:

 

sticky tofu

 

Taggar:

Kategorier:

Food

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.