Tårtvecka

söndag 8 maj 2016 - 11:25 | 0 Kommentarer

 

mommos tarta

 

Ja, vi äter ju inte enbart kålsallad i det här sällskapet. Denna vecka har varit en tårtvecka av sällan skådat slag. I tidsdags åt vi smörgåstårta, i onsdags glutenfri gräddtårta och i dag blir det en vegansk prinsesstårta (som min gubbe knåpat ihop). Det blev både många fniss och en del stora bokstäver när den senaste skulle bli till, eftersom gubben inte hade något recept att följa och min ursprungliga plan om fyllningen inte blev som jag hade tänkt. Tur att butikerna har kvällsöppet numera, lite före nio i går kväll fick han åka till butiken för att köpa fler ingredienser för experimentet. I morse slog vi våra kloka huvuden ihop och åstadkom äntligen en vaniljkräm som funkade i tårtan. Och fin blev den till slut, så nu är det bara att hoppas att smakerna sitter. Och varför skulle de inte det?

En instagramvän ville att jag skulle dela med mig av receptet på den glutenfria gräddtårtan, och det kan jag ju göra. Mycket enklare tårta än den finns inte. Man bakar alltså en rulltårtsbotten.

Jag brukar vispa ihop 3 ägg med 1,5 dl socker och sedan röra i en blandning på 1 dl potatismjöl och 1 tsk bakpulver. Sedan häller jag allt på en bakpappersklädd plåt och gräddar i 250 grader i ca 5 minuter och när jag tar den ur ugnen stjälper jag upp den på ett sockrat papper.

Jag delar botten i två delar. Som fyllning hade jag den här gången rårörda jordgubbar längst ner (eftersom själva botten är så tunn, behöver den inte fuktas) och ovanpå jordgubbarna ett lager med mosad banan blandat med vispgrädde och sedan en påse lätt krossade maränger. På med den andra halvan av tårtbottnen och så vispgrädde ovanpå det. I tisdags garnerade jag med kiwi, jordgubbar, röda vinbär och blåbär, men man tar vad man vill/råkar ha hemma.

 

vegan prinsesstarta

 

 

En riktigt solig och fin mors dag till alla!

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.