Vårlistan

onsdag 5 april 2017 - 14:01 | 0 Kommentarer

 

 

graslok

 

Tänk, varje vår är det lika underbart när solen smälter snön och man känner den bara marken under fossingarna. Jag är så till mig över årstiden i dag, så jag tänkte faktiskt fylla i Sevendays vårlista. Det är förmodligen första gången jag fyller i en dylik lista. Det är aldrig för sent att börja, inte ens vid min höga ålder.

 

Mitt bästa vårtecken är ju det där med sol och barmark, vilket innebär fräknar på näsan, sommardäck under min Cactus, tvittitus (”tinnitus” av fågelkvitter, egenkonstruerat ord), ljust nästan dygnet runt.

Låt som ger mig vårkänslor är Waterloo Sunset av The Kinks. Jag får vårfeelis av den låten. Lyssnar jag på den på sommaren, får jag sommarfeelis. Det är verkligen en all year round låt i min värld.

Den här våren läser jag Vasabladet. Jag har inte påbörjat någon bok ännu, brukar spara det till lata dagar i skärgården.

Inför våren längtar jag alltid efter att få börja cykla igen. Varje vinter dagdrömmer jag om att fara fram som ett jehu på vägarna här omkring. I själva verket händer det alltför sällan, det är så himla enkelt att sätta sig bakom ratten i bilen och susa iväg med den i stället. Jag ska bättra mig. Kanske inte i år, men någon gång.

Min bästa våroutfit. Öhh, det här med kläder och särskilda säsongsoutfitar är so not my thing.

Mat som jag förknippar jag med våren är vad som helst med gräslök ur egen tuva. Och sparris, så klart.

Våren doftar inte så gott, men inget ont som inte har något gott med sig. Snart doftar det äppelblom, hägg och syren. Cannot wait!

Om jag måste välja något dåligt med våren så säger jag att jag precis när jag började skriva denna lista fick ett samtal om att jag ska på koloskopi om tre veckor. Tala om att spoila vårfeelisen för en. Bläh. Utöver det är det att mina nära och kära får sådana våldsamma allergibesvär som sedan inte ger med sig förrän neråt juli någon gång. Stackare.

 

Klicka här för att läsa mina bloggkollegors vårlistor!

Kategorier:

Lifestyle

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.