Vårtecken

söndag 12 april 2015 - 10:30 | 7 Kommentarer

 

vartecken porslinshyacint graslok

 

Alla trädgårdsmänniskor har väl haft fullt upp med att förbereda sina trädgårdar inför årets odlingssäsong, men här är det lugna puckar. Vi ligger rätt låglänt, så det är is i marken än, till och med i våra odlingslådor, så det är verkligen ingen brådska. I synnerhet som vi inte brukar förkultivera något. Vi har testat några gånger, men det är inte vår "grej", om vi säger så. Vi kör helt enkelt med direktsådd och färdiga plantor (tomat, gurka, paprika, chili, örter). Vi är så där lagom trädgårdsintresserade, mest för husbehov, men lite för ögat också.

Marken är som sagt ganska blöt ännu, men i går tog jag ändå mig själv i nackskarven och klippte våra hallonbuskar. Det är samma sak varje år - det ser kalt och glest ut efter rensningen, och man blir rädd att skörden blir minimal i år, men ändå växer det upp en djungel där bara man orkar vänta någon månad. Och varje år är hallontaggarna lika envisa att ta sig igenom de tjockaste handskarna. 

 

vartecken rabarber snodroppar

 

Any day now blir det att riva ut allt ur växthuset och sanera det inför säsongstarten. Vi brukar hjälpas åt, gubben och jag, så känns inget så där övermäktigt. Och jag ser att vårt kabelrullebord också behöver en omgång omvårdnad i vår. 

 

vaxthus i april

Taggar:

Kategorier:

Lifestyle

7

Kommentarer

 • Ann-Lis

  12.04.2015 11:17 (3 år sen)

  Ni kommer nog att lyckas bra med det där ni två! Tänk att det åter är dags för växthus och trädgård! Hoppas få inspiration, ork och tid för det även i år. Ha det gott bland alla vårtecken! ♥︎

  • Ingela

   12.04.2015 11:46 (3 år sen)

   Det får bli som det blir. Med två hem att sköta varje sommar kan det inte bli perfekt på någotdera stället, men det får duga som det är. Som jag sa i ett tidigare inlägg, så är pedanten i mig försvunnen sedan en lång tid tillbaka. :) Kram!


 • Christina

  12.04.2015 11:51 (3 år sen)

  Åh, jag väntar så på att få börja dona i vår lilla trädgård. :) Kan du berätta vad det där lilla röda är som dyker upp ur jorden? Jag hittade en likadan i vår rabatt utanför sovrumsfönstret.

  • Ingela

   12.04.2015 11:53 (3 år sen)

   Det är rabarber, Christina!


 • Annika

  13.04.2015 14:40 (3 år sen)

  Ja, snart dags att börja påta. Allt jag gjort är att rensa ogräs. I nästa vecka tänker jag plantera. Det ska bli härligt. Gillar verkligen ert växthus. SÅ vackert! Kramar!

  • Ingela

   13.04.2015 16:35 (3 år sen)

   Jag ska köpa hem penséer snart, men allt annat får nog vänta ett tag till. Våren är inte riktigt att lita på på våra breddgrader... Tack, vi är väldigt förtjusta i växthuset själva också! Kramar!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.