Veganska poffertjes

fredag 5 januari 2018 - 16:11 | 0 Kommentarer

 

 

poffertjes 1

 

 

Gott nytt år! Hoppas att julen var skön och att det nya året börjat bra, för det är i alla fall läget hos oss. Jag tror inte jag ids gå mer in på julfirandet, det känns så avlägset redan. Nyåret välkomnade vi hos våra goda vänner, där vi fick njuta av gott sällskap, utsökt mat och goda drycker. 

Efter det har det varit full rulle. Häromdagen tog vi oss ändå tid att bränna in min nya poffertjespanna och testa den med ett veganiserat recept på dessa holländska småpannkakor som vi blev så förtjusta i när vi var i Groningen i höstas. De går säkert bra att steka i en vanlig stekpanna då, bara med den skillnaden att de kanske inte blir jämnstora då. Det finns lika många sätt att äta dem som det finns människor. Det enklaste är bara med en klick smör och lite florsocker. Vi åt, som synes, med vindruvor, grädde, florsocker och hagelslag (strössel). Poffertjes äts vanligen till frukost, men frågar du mig, går de att äta när som helst. Vi åt dem till lunch den här gången.

 

Mitt recept ser ut så här:


4 dl havredryck, fingervarm
1/2 bit färsk jäst
350 g mjöl
1/2 tsk salt
2 msk agavesirap

Vispa ihop havredryck och jäst tills jästen smälter, tillsätt därefter övriga ingredienser. Låt jäsa på varm plats i en timme. Stek i smör (margarin). Klicka drygt 1 tesked smet i varje hål i pannan. 

 

 

poffertjespanna

 

 

Taggar:

Kategorier:

Food

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.