Veggie korma

fredag 6 mars 2015 - 10:37 | 2 Kommentarer

 

veggie korma2

 

En indiskinspirerad rätt kanske skulle sitta bra i helgen? Förra helgen åt vi en vegansk korma. Vill man ha kött i, är det bara att tillsätta det.

 

Så här gör jag:

Jag hettar upp lite olja i en panna/gryta, tillsätter kryddor, en tsk var av t.ex. curry, garam masala, spiskummin, gurkmeja, paprikapulver, chilipulver (vi tycker om när det eldar i munnen, men gör man inte det, kan man ta lite mindre chilipulver) och låter dem fräsa en stund innan jag tillsätter en hackad lök och några hackade vitlöksklyftor, och fräser ytterligare.

Sedan tillsätter jag vätska, antingen havrecrèmefraiche (använder jag den, tillsätter jag också vatten) eller kokosmjölk, och så grönsaker. Nu senast hade jag i broccoli, blomkålö och gröna bönor (magen gillar!!), men det går att ha in nästan vad som helst, och så pressar jag i 1-2 limehalvor.

Saltar och pepperar gör jag när anrättningen kokat en stund. När grönsakerna är så mjuka som jag vill ha dem, smakar jag av och tillsätter mer salt om det behövs, och så någon chilisås. Sriracha är vår favorit. Till slut pressar jag i en skvätt limejuice till, om det behövs, och serverar med ris, couscous, tortilla- eller något annat lämpligt bröd. Förr hade vi alltid turkisk yoghurt, crème fraiche eller raita till, men det skippar vi numera på förekommen anledning.

Detta är verkligen en snabbmatsrätt och tar inte mer än högst 20 minuter att tillreda.

Taggar:

Kategorier:

Food

2

Kommentarer

 • Yay

  06.03.2015 22:28 (3 år sen)

  Märkligt att man inte ska ha fantasin att komma på att göra detta själv trots att man egentligen har alla ingredienser hemma. Låter gott, blir att testa!

  • Ingela Åström

   07.03.2015 09:40 (3 år sen)

   Har man ingredienserna hemma finns det ju verkligen ingen orsak att inte testa!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.