Vegobullar 3.0

fredag 25 november 2016 - 10:01 | 2 Kommentarer

 

vegobullar

 


I går började jag förbereda julmaten! Årets "köttbullar" är härmed klara. Maken bakade limpor och jag flådde strömming till årets inläggningar. Allt ska in i frysen, dessvärre. Förutom en limpa och en del av bullarna på bilden ovan, som vi ska äta nu till lilllajul.

I en tidning från Life-kedjan hittade jag nyligen ett nytt recept på vegobullar. Tidigare har jag gjort mina vegobullar på aubergine eller på en vegoost- och ströbrödsbas, men även om båda varit goda, har de varit lite besvärliga i konsistensen vid tillagning. De jag lagade i går, var enklast att tillreda av de recept jag använt hittills. Smaken är inte alls dum den heller. Jag laddade upp en bild på bullarna på Instagram och det var fler som frågade efter receptet, så här kommer det:

 

300 g sojafärs (frysvara)
1 lök, finhackad
1 dl havregrädde (jag använde Plantis med lök för extra smak)
2 msk chiafrö
2 msk hampafrö
1 msk sojasås
1 dl ströbröd
peppar
olja till stekning


Tina sojafärsen. Stek den hackade löken tills den blir mjuk och glansig. Blanda grädde, frön, soja, peppar och ströbröd och låt svälla i ca fem minuter. Rör i sojafärsen (eller rör i sojafärsen direkt och låt därefter svälla i ca fem minuter). Rulla till bullar/bollar och stek tills de fått fin färg. Kläm till ordentligt när du rullar bollarna, annars håller de inte ihop vid stekning.  

 

Kategorier:

Food

2

Kommentarer

 • Ellen Strömberg

  26.11.2016 12:57 (1 år sen)

  Tack för det! Jag och syrran brukar göra bullar på nötter och ost till jul, eftersom vi båda har ätit mejeriprodukter, men nu har syrran försökt börja äta mer veganskt, så vi kanske tar och tester dessa. Låter gott!

  • Ingela

   27.11.2016 19:00 (1 år sen)

   Det tycker jag ni ska göra. Vår vegan gillade dem jättemycket.


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.