Vinterlistan

måndag 27 november 2017 - 15:58 | 4 Kommentarer

 

 

vintern 2014


Senaste Sevendayslistan jag fyllde i var väl vårlistan, så nu när en vinterlista dök upp är det väl äntligen dags ta sig i kragen igen. Så här tycker en sann vinterälskare om vintern:

 

Man vet att det är vinter när: jag bara går ut om och när jag måste.

Här hittar ni mig i vinter: nersjunken i soffan med a) min gubbe i soffan bredvid, b) min smarttelefon i handen, c) tv:n påslagen, d) någon bra musik strömmandes ur stereon i gubbens man cave eller e) mina studier i holländska.

Tre saker jag vill göra under vintern: sova tills det blir vår, men om det inte är möjligt, tillbringa tid med nära och kära och andra trevliga personer samt äta och dricka gott.

Det bästa med vintern är: att den tar slut.

Det sämsta med vintern är: att den är alltför lång.

Den perfekta maten under vintesäsongen är: regnbågspanna, d.v.s. blandade ugnsrostade rotfrukter och grönsaker. Och någon god dressing till, typ aioli.

Så här vill jag klä mig i vinter: i innekläder, för jag hatar att gå ut när det är kallt, halt och eländigt.

En vinteraktivitet alla borde pröva på: snöskottning. Det här är det stora undantaget och faktiskt det enda jag gillar att göra utomhus på vintern. Förutsatt att snön inte är slaskvåt och väger multum.

En ultimat vinterdag: finns inte. Däremot finns det många ultimata vår-, sommar- och höstdagar.

 

Jag blev tvungen att gräva djupt ner i mina album för att hitta en vinterbild att bifoga till inlägget. Bilden ovan är från vintern 2014 och fotad med mobilen, så ni förstår att jag verkligen inte vistas ute annat än i nödfall. Oj, så jag längtar till april! 

4

Kommentarer

 • Annika

  27.11.2017 18:16 (4 månader sen)

  KUL lista, såg att du flaggat för detta på fejjan. Jättekul att läsa, ska ta efter den jag också. Synd att du bor där du bor när du hatar vintern så mkt, haha. Vi kan byta ett tag, du och jag. jag skulle gilla en äkta Österbottnisk vinter, såvida den inte töar eller regnar bort. Själv önskar jag mig en iskall snöig vinter. Jag gillar ställena man hittar dig på i vinter :-) YES!! Nu får du ha det så bra du bara KAN i vinter. Men du gör ju set bästa av det, det vet jag KRAMAR!!

  • Ingela

   28.11.2017 09:39 (4 månader sen)

   Ja, du vet ju vad jag tycker, jag har ju aldrig gjort någon hemlighet det. Tur i alla fall att tiden går relativt fort numera. Hoppas ni får en någorlunda hyfsad vinter. Det brukar ju inte riktigt bara någon ordning på era vintrar heller. Tack för kommentaren! KRAMAR


 • Christina

  28.11.2017 16:21 (4 månader sen)

  Så roligt att få läsa en annan sorts svar på vinterlistan än det man tror ska komma när man ser en rubrik som denna. :)

  • Ingela

   06.12.2017 14:52 (3 månader sen)

   Ursäkta att jag inte noterat din kommentar tidigare. Det brukar komma mejl när någon lämnat en kommentar, men den här gången har jag inte fått något. Ja, jag känn ju inte låtsas gilla något jag avskyr så mycket som vintern...


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.