Zucchinimarmelad

måndag 28 september 2015 - 18:32 | 0 Kommentarer

 

zucchinimarmelad

 

I dag var det då dags för höstens sista syltkokning. Jag skördade de få zucchinierna vårt trädgårdsland producerade i år (vi brukar få massor, men inte i år, inte) och kokade marmelad på de flesta av dem. Nu när den marmeladen är klar slår syltfabriken igen för den här hösten. Den här marmeladen äter vi också med ost (nu låter det ju som om vi inte skulle göra annat än äta ost med sylt/marmelad dagarna i ända). Jag kokade samma marmelad förra hösten, och då tyckte jag inte att det passade att ha kardemumma i den, but it grows on you, och nu skulle det inte falla mig in att lämna bort kardemumman.

Tyvärr har jag inget exakt recept att ge, men ungefär så här:


ungefär 1 liter skalad och riven zucchini (jag skalade inte min i år, därför blev marmeladen så grön)
pressad citron- eller apelsinsaft, eller båda (smaka dig till mängden. I dag hade jag i saften av en halv citron och en hel apelsin)
lite vatten
ca 1 tsk stött kardemumma
ca 0,5 tsk vaniljpulver
några dl syltsocker (smaka dig till rätt mängd, det behövs inte värst mycket)

Blanda allt i en kastrull och koka tills zucchinin blir genomskinlig, ca 45 minuter. Skumma av och häll på rengjorda burkar.

 

zucchinimarmelad horz

 

Kategorier:

Food Lifestyle

0

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.