sevendaysxbernys

Två nya muminmuggar

Skrivet av Eivor Bäck 26.09.2021 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:
ny muminmugg stor temugg arabia

Jag brukar inte så ofta köpa muminmuggar. Det kommer ju ut nya muggar mest hela tiden, och vi har redan så många. Mina favoriter är de muggar som fokuserar på en karaktär så de har vi ganska många av. Men de flesta av muggarna är min mans från tiden innan vi blev tillsammans. 

Läs hela inlägget

Föröka svärmorstunga

Skrivet av Eivor Bäck 18.08.2021

Kategorier:
Taggar:
svärmorstunga stickling

En gång för länge sen (mars 2021) lekte barnen sönder ett stort blad på min svärmorstunga. Jag tror det var en fotboll som var boven i dramat och som knäckte sönder bladet. Jag hade först tänkt bara skära loss det hängande bladet och slänga det men sen började jag tänka på att en hel del växter kan ju förökas genom att ett enskilt blad planteras skillt. 

Läs hela inlägget

Instagram och verkligheten

Skrivet av Eivor Bäck 18.05.2021

IMG 20210407 164613 995

Mitt Instagramkonto @bogdanoffs är framförallt inriktat på inredning och vårt hus. Jag lägger upp bilder på de fina hörnen i vårt hem, svänger på cheesecaken så att den snyggaste sidan syns i kameran och borstar mitt hår om jag också ska vara med på bild. Och jag tycker det är kul att planera en bild och testa mig fram med kameran för att få en sådan bild som tilltalar mitt estetiska öga. 

Läs hela inlägget

Snygga pioner och en Marimekko-besvikelse

Skrivet av Eivor Bäck 07.05.2021 | 1 kommentar(er)

marimekko urna klarglas

Jag vet inte om jag följer för många finska inredningsinfluencers men efter att ha sett drivtals av fina bilder på Marimekkos stora glasvas "Urna" (reklamlänk) så har jag varit så sugen på att köpa en egen. Jag tycker att Marimekko de senaste åren har skapat så fina vaser i glas och jag har en loppisfyndad Flower-vas från Marimekko (reklamlänk) hemma som jag fullkomligt älskar. Så när jag snubblade över en rabattkod till en av de stora webbutikerna som gjorde att vas-priset minskade rejält så kunde jag inte låta bli att köpa en vas. 

Läs hela inlägget

Biblioteket och bokhyllorna

Skrivet av Eivor Bäck 18.04.2021

Kategorier:
43913017 2242252762461191 8445149964003119870 n 1

När vi letade efter hus var ett av mina krav ett extra rum på nedrevåningen. Eftersom vi köpte hus med förhoppningen att vi ska bo där för resten av livet så känns det praktiskt med ett extra rum på nedrevåningen som vi vid behov kan förvandla till sovrum. Kan inte tänka mig något ledsammare än att bli tvungen att flytta från sitt älskade hem när man blir gammal för att ens ben inte orkar gå uppför de branta trapporna till sovrummet. Dessutom har jag ju haft ett par reumaskov och vet att det inte är alla förunnat att kvickt springa upp och ner för trappor. Men det fanns också en annan anledning: jag har alltid drömt om att ha ett eget bibliotek. Platsbyggda bokhyllor som tar upp större delarna av väggarna, ett robust skrivbord, tjocka sammetsgardiner, kanske en uppstoppad fågel... Ni fattar, riktigt klischeaktigt brittiskt hembibliotek är jag ute efter.

Läs hela inlägget

De nya muminmuggarna

Skrivet av Eivor Bäck 20.02.2021

Kategorier:
Taggar:
muminmugg nyhet 2021

Jag borde egentligen inte köpa en till muminmugg för vi har alldeles tillräckligt många. Men jag tycker så mycket om min Filifjonka-mugg i beige så igår köpte jag den nya Filifjonka-muggen i ljusblått. 

Läs hela inlägget

Finska instagramfavoriter

Skrivet av Eivor Bäck 16.02.2021

Screenshot 20210215 131535 01

I somras bloggade jag om några av mina finlandssvenska instagramfavoriter inom området "hus och hem". Och idag tänkte jag återuppta temat, men istället lyfta några av mina finskspråkiga favoriter:

Läs hela inlägget

Sovrumsförvandlingen

Skrivet av Eivor Bäck 20.12.2020 | 1 kommentar(er)

sovrum jotun northern mystic väggfärg

Nu blir det en titt på vår sovrumsförvandling. Jag visade er redan några bilder när det var nymålat för jag kunde inte hålla mig, men nu blir det en riktig rejäl bildbomb. Jag har sparat ihop loppisförsäljningspengar under hösten och haft som mål att använda dem till att piffa upp sovrummet. 

Läs hela inlägget

Loppisfyndade nattduksbord: före och efter

Skrivet av Eivor Bäck 17.12.2020

nattduksbord retro loppis före

För ett tag sedan köpte jag ett par nattduksbord via en Facebookloppis. De har sedan dess stått i ett hörn i gästrummet och väntat på att jag skulle ta itu med att piffa till dem. Och nu i samband med att jag målade om i sovrummet så förvandlade jag också nattduksborden. 

Läs hela inlägget

Ny färg på sovrumsväggarna

Skrivet av Eivor Bäck 07.12.2020

Kategorier:
sovrum jotun northern mystic

Förra veckan målade jag om våra väggar i sovrummet! 

Läs hela inlägget