sevendaysxbernys

Köket efter renoveringen!

Skrivet av Hanna Stigzelius 19.09.2018 | 1 kommentar(er)

okok3

Äntligen är köket helt klart! På grund av lite leveransstrul, semestrar, resor och dödsfall (inte för vår del då, som tur, men elmontörens far gick och dog mitt i allt) har det sista fixet i köket dragit ut på tiden lite väl länge. Själva huvudremppan skedde ju redan veckan efter midsommar. Men det var först förra veckan som den sista lilla detaljen åtgärdades. Sen körde jag ju själv igång med eget renoveringsprojekt och målade alla väggar vita ett veckoslut i augusti, så det bidrog ju också till lite extra stök. Men nu är måleriet uppstädat, alla räkningarna betalda och köket är tiptop. Och jag är mer än nöjd! Det blev just så som jag hade tänkt det. Vitt, enkelt, klassiskt och fräscht.

Läs hela inlägget

Vårt "nya" sovrum

Skrivet av Hanna Stigzelius 13.09.2018 | 2 kommentar(er)

0sovrum1

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar s.k. affiliates. 

Läs hela inlägget

Mer nytt till sovrummet

Skrivet av Hanna Stigzelius 21.08.2018

Kategorier:
collagesovrum

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar.

Läs hela inlägget

På måndag börjar remppan

Skrivet av Hanna Stigzelius 21.06.2018

IMG 4105

De senaste kvällarna har jag varit sent i säng. Jag har nämligen tömt skåp och lådor i vårt kök. För på måndag börjar vår köksrenovering. Iiik så spännande! De mesta är nu tömt, bara några glas och bestick kvar som vi ännu behöver. Det sista tömmer jag på söndag när jag kommer tillbaks från skärgården. Remppakillen ringde igår och frågade om det passar att de kommer klockan sju på måndag. Så då börjar det. Vi river ut allt utom spis och diskmaskin, eftersom de är utbytta för bara nåt år sedan. Vitt vitt och fint fint kommer det bli. Lovar visa mer sen när det börjar hända nåt!

Läs hela inlägget

Jag är nog ingen inredningsfotograf....

Skrivet av Hanna Stigzelius 18.04.2018

01barnensrum

Jag var till Ikea härom dagen för att be om offert på ett nytt kök. Samtidigt passade jag på att köpa ramar till några plancher och kort jag hade hemma, som jag länge tänkt hänga upp i barnens rum. Så när jag kom hem igen blev det till att planera och förverkliga tavelvägg inne hos dem. Eftersom jag inte är bra på att spika och borra hängde jag upp tavlorna med commands tarrasystem istället. Mycket enklare, även om jag inte orkade göra så som instruktionerna sa att man måste vänta 30 minuter och bla bla. Jag smällde bara dit tarrorna och tryckte fast på väggen. Det är ett under att det blev så rakt som det blev när man dessutom är halvt om halvt handikappad med bara en fungerande hand...

Läs hela inlägget

DIY: Hussäng

Skrivet av Hanna Stigzelius 16.04.2018 | 3 kommentar(er)

1hussang

1hussang

Läs hela inlägget

Fredagshemmet

Skrivet av Hanna Stigzelius 17.11.2017

1hemma

Fredag idag! Väldigt lyxig sådan för min del dessutom. Jag har nämligen hela kvällen och huset för me, myself and I. Barnen är hos svärisarna eftrsom det var meningen att både Maken och jag skulle på jobbets lillajulspartyn idag. Men min dumma hand som inte vill bli bra så blir det ju inget party för mej. Men jag skall i alla fall njuta ensamheten och sovmorgonen imorgon. Barnen var också mycket ivriga över sin sleepover och de kommer ha det bättre än bra hos Makens föräldrar. Jag hörde rykten om godis, chips, film och badkarsbad...

Läs hela inlägget

Våningssäng till barnkammaren

Skrivet av Hanna Stigzelius 14.11.2017

nysang

På veckoslutet kom dagen Hubbe väntat på i en halv evighet. Dagen då han fick en våningssäng och Lillasyster flyttade ur spjälsängen. Jag kan väl inte säga att det hela gått alldeles smärtfritt, men månne vi inte alla vänjer oss så småningom. För det första var det inte alldeles enkelt att bygga ihop sängen. Det fattades nämligen flera skruvar från förpackningen och en av skruvarna gick till och med av! Men tur man har en diplomingengör till Make som fixade det ändå. Madrasser och nya täcken och lakan köpte vi på Ikea. Sängen är beställd härifrån. 

Läs hela inlägget

Jag vill ha ljuuuusare

Skrivet av Hanna Stigzelius 04.10.2017 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

OBS! Inlägget innehåller reklamlänkar!

Läs hela inlägget

Mer förvaring i barnens rum

Skrivet av Hanna Stigzelius 23.08.2017 | 1 kommentar(er)

barnrum tile

Även om jag rensar bland barnens leksaker flera gånger om året känns det som att de ändå bara kommer till av dem. Förvaringen är liksom alltid lite efter antalet leksaker. Och för att barnrummet skall funka så måste förvaringen funka. För mej är det också viktigt att så långt det bara går hålla en viss sorts saker på ett visst ställe. Att barnen också vet var vilken leksak "bor" är lika viktigt. Allt för att möjligast mycket minimera kaos, så långt det nu går med två små barn... Det senaste tillskottet i förvaringen är en till Expedit-hylla till barnens rum. Precis som den förra köpte jag den här på loppis för knappt några pengar alls. Jag hade dessutom sådan tur att den rymdes på millimetern in i vår baklucka!

Läs hela inlägget