IMG 8538

Visa alla inlägg skrivna 2019

RYKTEN OM MIG...

Skrivet av Isabel Bjon 21.11.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Woaw jag är helt överväldigad med känslor och tacksamhet kring videon som jag lade upp igår! Jag gav ju på instastory några exempel på blogginlägg/videor som jag skulle lägga upp och ungefär 80% av rösterna gick till "vad jag egentligen tycker om min kropp". Ämnet kring kroppskomplex och självförtroende har under de senaste åren varit ett svårt ämne att tala om pga min viktuppgång. Jag har inte känt mig så bekväm i min egen kropp, men har heller inte velat visa att jag har ett dåligt självförtroende. Men i denna video så öppnar jag verkligen upp mig angående detta ämne. Det blir väldigt personligt och känslosamt kan man säga. Under 15 timmar så har jag redan fått över 150 visningar, där ni kollat över 20h, vilket är HELT amazing - jag är så tacksam! Men jag ska inte spoila desto mer, ni kan kolla på videon här under.

Jag har ju planerat att jag denna vecka ska ladda upp två videor eftersom jag inte lade upp någon i söndags. Jag kom på att göra en ny "rykten om mig" video, sist blev den väldigt populär så varför inte göra en ny? Första gången jag gjorde det så fick jag dock verkligen fiska ordentligt efter rykten om mig. För folk är antingen för rädda att skriva utan att vara anonyma eller så är de helt enkelt för lata för att göra det. Men ändå vill dom ha en rykten om mig video... Vilket gör jobbet för mig extra jobbigt, men roligt!

Jag tänkte att jag skulle filma in videon imorgon om jag får tillräckligt med rykten. Så glöm inte att skriva ett rykte om mig i kommentarsfältet! Jag tar emot stora som små. Ni kan såklart vara anonyma, så ni behöver inte vara rädda att jag ska "outa" någon. :)

F75E546E DEF0 4E37 95BA D25445602B48


ARGA FEMINISTEN PÅ PMS PRATAR UT OM SEXISM I DAGENS SAMHÄLLE!

Skrivet av Isabel Bjon 16.11.2019 | 7 kommentar(er)

Kategorier:

 Detta inlägg skrev jag i Söndags då jag satt på tåget. Jag hade 95% av tiden inget internet, så jag började reflektera över vad som hände dagen innan, på teatern. Jag var ARG och hade pms - det bara brann i mig!!! Jag var bara tvungen att skriva och skriva ännu mer. Ända tills jag kände att jag hade fått ut varenda jävla åsikt som jag tänkte på. 

Detta inlägg är inte menad att såra någon viss person eller företag. Utan är endast åsikter om vad jag tänker om sexism och hur jag ännu idag får uppleva det.

SÖNDAGEN DEN 10.11

Här har det verkligen varit full rulle nästan hela veckan. Just och just att jag fått sätta mig ner och bara reflektera över vad som just hänt. Hann liksom inte med. Och nu då jag skriver det här och sitter på tåget, så kändes det som att det gick alldeles för fort. Ja, alla händelser var jättetrevliga. Men jag skulle gärna bara ha umgås med föräldrarna någon dag. Kollat en film, ätit lite skräpmat och druckit vin – riktigt mysigt. Men jag hann knappt träffa mina föräldrar. Kändes som jag var ut och in ur lägenheten hela tiden, även fast det kanske inte var så. Men jag tror att jag bokade in lite för mycket. Förr älskade jag ju att umgås med personer, men nu för tiden då jag har panikångest så blir jag så uttömd av sociala sammanhang. Det tar all energi ifrån mig. Var många gånger nära på att gråta, för att jag bara inte orkade. Jag hade tent att läsa på, inlägg att skriva, bilder att redigera och publicera, åka på event. Orsaken varför jag ville gråta var väl troligen inte av utmattning, även om det var en bidragande faktor. Utan jag kollade på min p-piller karta, eftersom jag kände att jag var onormalt emotionellt – jag ska ha mens om några dagar.

Är det bara jag som har PMS före jag ska ha mens? Tycker att de flesta i min omgivning har humörsvängningar under mensen. Men när jag sedan får mens är jag värsta gosedjuret. Bir så snäll och glad. Men dagarna före mens är en annan story... Man ska verkligen kolla efter vad man säger och gör, för jag kan bita tillbaka 100 ggr värre. Varför måsta vi kvinnor gå igenom det här? OMG nu blir jag arg. Förlåt det kommer vara PMSen som pratar här. Dessutom är jag instäng på ett tåg utan internet, så nu ska jag skriva av mig!

I lördags så var jag ju på pjäsen Spelman på taket på Wasa teater. Och även fast jag tyckte om pjäsen, så blev jag väldigt överraskad på publikens beteende. Jag blev rent utsagd ARG! Så här gick det ungefär till under pjäsens gång:

Karaktär 1: ”Jag tycker att flickor ska ha rätt till en utbildning!”

Karaktär 2: ”Vad är du för radikal?!”

*Publiken skrattar*

PUBLIKEN F*CKING SKRATTAR?! Förlåt mamma för mina svärord, men jag är så förjävligt arg... Publiken skrattar, inte för att dom tyckte att det var roligt (för det var det ju faktiskt inte) – utan för att dom faktiskt tyckte det var skrattretande och radikalt att kvinnor ska ha rätt till en utbildning. Ingen skulle skratta om det har varit tvärtom. Även kvinnor som satt i min närhet skrattade, varför – jag fattade inte. Det var inte något humoristiskt i vad dom sa. Ingenting som skulle låta som ett skämt, utan det här var ändå en relativt seriös pjäs som visade hur det var för judar, kvinnor och fattiga i samhället på den tiden. Så jag fattade bara inte...

Jag berättade till en man och han fattade inte varför jag blev offended, han skrattade över situationen och tyckte jag överreagerade. KLART DU INTE FATTAR VARFÄR JAG TAR ILLA UPP FÖR ATT DU ÄR EN VIT KAR SOM ALDRIG HAR BLIVIT BEHANDLAD ANNORLUNDA PÅ GRUND AV DIN HUDFÄRG, KÖN, RELIGION, SEXUELLA LÄGGNING and so on... Klart du inte fattar det. JAG som är en kvinna tycker det är förskräckt att folk SKRATTAR till sexism. Inte blev chockade, oroade eller var medlidande – utan SKRATTADE. Inte bara män utan också kvinnor, inte bara pensionärer utan också ungdomar. Överreagerar jag verkligen? För det tycker verkligen inte jag. Jag har rätten att bli arg och uttrycka min åsikt om sexism utan att bli nedtryckt.

Detta bevisar ju endast att sexismen inte endast lever i pjäsen utan också just nu, i vårt samhälle. Denna pjäs skuulle ju dessutom berätta om problem i dagens samhälle och det tyckte jag verkligen att dom gjorde bra, genom publiken.

Detta är inte endast PMSen som talar, utan det är den arga feministen inom mig som pratar. Om någon säger åt mig att jag överreagerar för att jag står upp för kvinnor och vill att jämställdhet ska uppstå, inte bara i en dröm eller i ett ytligt samhälle utan PÅRIKTIGT – I DET RIKTIGA LIVET, kommer jag att flippa! Tycker det är så roligt att män förväntar sig att jag ska vara en liten söt flicka som säger snälla saker, inte pratar om politik och sitter i ett hörn, tyst och knappt existerar. Bitch, du kommer att ångra den dagen du öppnar din käft och säger något sexistiskt till mig. För jag tar inte mera skit, från någon.

Ni som har varit på denna pjäs, ansåg ni denna händelse underhållande eller rolig? Skrattade du eller publiken? Eller vad tycker du från ett objektivt perspektiv om detta?

 PS. Det här är är MIN blogg, MINA åsikter och MINA ord. Om du inte tycker om dom – LOGGA UT. För jag håller mig fast för allt jag har skrivit och jag kommer inte be om förlåtelse om mina ord påverkar någon negativt. De antal gånger för att jag har blivit kränkt för att vara flicka eller kvinna går nog inte att jämföra till det jag skriver här. Jag nämner heller inte något namn och försöker inte kränka någon personligen – vilket är mera än vad jag någon gång har fått.

TACK OCH ADJÖ H. ARGRA FEMINISTEN
BeFunky collage

* jag då jag tänker på hur mycket sexism det finns i samhället och skäms för mänskligheten*


10H BILTUR & BLOGGEVENT

Skrivet av Isabel Bjon 09.11.2019

Alltså jag har aldrig varit så utmattad som jag har varit dom senaste dagarna. Alla händelser har dragit SÅ mycket energi ur mig, men dom har varit så jävligt roliga! Jag har ju dessutom vloggat i flera dagar, så förhoppningsvis har jag fått ihop en riktigt dunder vlogg. Men nu tänkte jag i alla fall berätta här lite vad som har hänt de senaste dagarna.

TISDAG

Mina föräldrar kom till Helsingfors i tisdags och jag skulle jag följa med dem till Vasa på onsdag. Så största delen av dagen spenderade jag med att städa, diska, tvätta och packa. Jag bakade också en kladdkaka som jag bjöd på när mamma och pappa kom till lägenheten. Efter kanske en halv timme så drog vi oss vidare till Iso Omena där vi skulle träffa mina mostror och kusiner för att fira min brors födelsedag med lite middag. Det var inte super god mat, men det var ju trevligt att träffa alla i alla fall. :) När vi hade ätit klart, så åkte vi till broshans lägenhet, drack lite vin och sedan gick och sov.

ONSDAG

Det blev väckning halv 6 på morgonen, för redan klockan 8 skulle vi vara på vägen mot Tammerfors. Pappa hade 3 kundmöten på vägen upp till Vasa, så medan han var på dem fick jag och mamma vänta. Första stoppet i Tammerfors så strosade jag och mamma runt på Ikea och sedan åt vi alla brunch där. Resterande av stoppen var inte lika intressanta haha, vi åkte till ett café och sedan till abc och drack kaffe i princip. Men vi stannade i Närpes på Casa pizzeria för att äta lite middag och jävlar vad gott det var! När vi sedan kom hem var jag helt slut... Vi hade ju varit på vägen i 10h... Så jag kollade bara på lite youtube och sedan sov jag som en stock.IMG 3190IMG 3200TORSDAG

Det blev en riktig sovmorgon och jag gjorde inte mycket annat än fixade mammas ögonbryn under dagen. Men jag var fortfarande helt slut från gårdagen, så jag funderade nog länge på hur jag skulle orka gå på ett bloggevent. Men det gjorde jag! Sevendays hade ordnat ett bloggevent på Niska här i Vasa, så vi blev bjudna på lite plåtbröd och dricka till och OMG!!!! Pizzan jag åt hette Björlund och hade långkokt nötkött, rödlök, bernaisesås och rucola på - himmelriket på en talrik. Måste nog ranka pizzan (eller plåtbrödet) på topp 5 pizzor jag har ätit under min livstid och jag har ätit MÅNGA pizzor i många olika länder. Dessutom fick vi också lite efterrättspizza till, men kan nog inte på rak arm säga vad som fanns på den. Men själva middagen får av mig 8,5/10. 

Det var dessutom jätteroligt att träffa andra bloggare på sevendays. Detta var ju mitt första bloggevent som sevendays ordnade och jag tycker att jag blev superbra mottagen och det var verkligen roligt att höra allas historier och berättelser och inte bara det ytliga som man ibland ser på sociala medier. :)IMG 3216IMG 3255IMG 3241IMG 3254IMG 3242IMG 3264FREDAG

Igår fick jag äntligen ta det lugnt, eller jaaa ungefär haha. Amanda kom hit på en kopp kaffe på dagen, sedan så tog jag och mamma lite outfit bilder till min instagram, vi åt tortilla och sedan relaxade jag i bastun. Jävligt skön fredag!IMG 3331LÖRDAG

Idag så har jag massor med saker jag har att göra med mina sociala medier. Jag har dessutom tent nästa fredag, så jag behöver verkligen läsa på det! Ikväll kommer jag att åka på en av Wasa teaters föreställningar Spelman på taket och dessutom samarbeta med dem på instagram, så håll utkik på det. ;)


GLOWY & GLAD

Skrivet av Isabel Bjon 04.11.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

NY VIDEO FINNS UPPE PÅ MIN YOUTUBE KANAL - WUHUUUU!!! Haha, nämen ska verkligen försöka uppdatera mera på mina sociala kanaler nu. Vet inte var jag har fått all inspiration ifrån. Jag har som fått ett flow. Jag får mer positiv feedback, mera företag som vill samarbeta med mig, mera följare, mera visningar. Jaa-a, det börjar verkligen gå uppåt! Så de ger mig verkligen mera inspiration att fortsätta. Därav kommer söndagar att vara den nya dagen då jag laddar upp videor! Berätta gärna vad ni vill se mera av i mina videor, så ska jag se till att göra det. Jag vill ju trots allt tillfredsställa mina läsare/tittare/följare. :)IMG 2865

Meeeeen söndagens video... Det blev en skincare och makeup routine på hur jag får ett riktigt ordentligt glow. Jag berättar vilka produkter jag är besatt av, samt mina bästa tips and tricks för att få en super glänsande hy - your skin but better.


DEN BÄSTA MATRÄTTEN JAG HAR GJORT - KYCKLINGGRYTA

Skrivet av Isabel Bjon 03.11.2019 | 2 kommentar(er)

Kategorier:

Jag frågade ju igår på min instastory vad för typ av content ni ville se mera på min instagram och överraskande nog var det MAT! Haha, hade aldrig kunnat tänka mig det. Men vad för mat vill ni se? Vill ni ha recept? IGTV videor? What I eat in a day? Berätta för mig i kommentarsfältet!

Men jag lyssnade i alla fall på er, så idag visar jag upp en maträtt som jag själv skapat och som faktiskt är GUDOMLIGT god! Alltså seriöst en av de bästa rätterna jag har gjort i mitt liv. Jag kan liksom längta efter att äta den... och med en picky eater som jag, så är det verkligen få saker (som inte är skräpmat) som jag får cravings av. Dessutom är den enkel, billig och hälsosam - how good doesn't that sound? ;)IMG 3149Glöm inte att gå in på min instagram @isabelbjon för att likea min nya bild på denna maträtt! De var ju after all ni som ville ha mera  mat inlägg på min instagram, ehehe. Men nu ska jag sluta babbla på och ge er receptet.

KYCKLINGGRYTA - RECEPT

INGREDIENSER:

 • Ett paket med kycklingfiléer
 • 1 Vitlöksklyfta
 • 2-3 Morötter
 • 1 burk krossade tomater
 • 1 burk kokosmjölk
 • 1 kycklingbuljongtärning
 • Ris (jag använde 2dl)
 • Couscous (jag använde 0,5dl)

GÖR SÅHÄR:

 1. Hacka vitlök, morötter och kyckling i bitar.
 2. Stek morötter och vitlök tillsammans i en stekpanna. Samt stek kyckling i en kastrull.
 3. Stek tills kycklingen är klar, tillsätt morötterna och vitlöken i kastrullen. Låt stekas.
 4. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk och kycklingbuljonstärningen i kastrullen.
 5. Värm upp vatten, tillsätt ris när det kokar. Koka för 14 min.
 6. Tillsätt riset i kastrullen. Rör om.
 7. Tillsätt couscous. Ta bort kastrullen från plattan, lägg på locket och låt stå i 10min.

And VOILA! En supergod kycklinggryta som räcker för ca. 4 portioner. Saker man kan tillsätta är lök och andra grönsaker, men jag tog det jag hade hemma. Du kan ersätta riset och couscous med andra kolhydrater, t.ex. potatis eller kikärter. Hoppas ni tyckte om den! IMG 3145


VAD SKA MAN EGENTLIGEN GÖRA PÅ HALLOWEEN?

Skrivet av Isabel Bjon 01.11.2019

Detta har jag suttit och grubblat på i över en vecka... Vad ska jag göra på halloween? Känns som de flesta ska klä ut sig, åka på fester eller någonting liknande. Men jag har fan aldrig haft några planer på halloween. När vi bodde i Närpes så var det alltid en stor grej med Halloween. Vi prydde hela huset med massor med dekorationer, hade fester, minns specifikt en som jag hade för mina klasskompisar i lågstadiet. Det var liksom en big deal - och det var ju så roligt med! Men som alla andra högtider så blir dom verkligen riktigt tråkiga ju äldre man blir (sorry to be that negative bitch, haha).  

Varje år när det närmar sig julafton så ser jag alltid fram emot julen. Det liksom glimmar i mina ögon. Jag lyssnar på julmusik, bakar, kollar julfilmer osv. Men varje år blir jag alltid lika besviken. Folk verkar inte längre bry sig om att köpa omtänksamma presenter. Jag uppskattar ju såklart allt jag får, men jag vill ju faktiskt inte ha pengar eller presentkort på julen. Jag vill ha en present där personen faktiskt haft mig i åtanke då den köpt den. För jag själv lägger ned så mycket tid och tanke på varje present jag köper. Kan ju vara på grund av ekonomiska skäl också. Men jag vill att de presenter jag ger ska bringa lycka i personen som får det. Kanske dom skrattar eller tänker "omg, jag ÄLSKAR ju dom här!". Nu låter jag ju super otacksam, eheh... Men jag vill bara ha en magisk jul!

En annan sak som drar ner på stämningen kring högtider är ju verkligen alkoholen. Eller det kan ju hända att jag tidigare inte insåg hur mycket folk faktiskt konsumerar under högtider. Det är vin, snaps, likörer, whisky, öl, cognac - jaaa allt. Det kan ju faktiskt resultera i en sämre stämning än vad det borde vara.

Vi kan väl helt enkelt komma fram till att jag nu för tiden inte har så stort intresse av att fira högtider. Så frågan är: Vad ska man egentligen göra på halloween? Kommentera gärna i inlägget vad ni har för planer. Vad tycker ni om alkoholkonsumtionen under högtider?

Med det sagt så avslutar jag med en liten halloween sminkning jag gjorde förra veckan. Vad tycker ni? :DIMG 2959IMG 2981IMG 2929IMG 2972


ÄR DET ETT BRA ELLER DÅLIGT BESLUT?

Skrivet av Isabel Bjon 10.10.2019 | 3 kommentar(er)

Men alltså hur gulliga är inte ni då?! Hade inte alls förväntat mig så mycket visningar som jag hade igår på bloggen... Vill ni att jag varje vecka ska lägga ut ett schema eller en to do lista på bloggen?

I alla fall, så tänkte jag lite smått berätta om min dag. Jag nämnde ju att jag idag skulle till en psykiatriker för att diskutera om jag möjligtvis skulle börja psykoterapi, som jag hoppades. Nåååh... så blev det inte riktigt. Såklart åkte jag ju till psykiatrikern, som jag hade tid till 9.30, men någon psykoterapi blir det inte ännu. Han ville egentligen att jag skulle ännu en gång bli sjukledig, men alltså fan pallar inte det. Liksom fast det är supersvårt för mig i skolan på grund av min panikångest, så går det ändå framåt. När jag var sjukskriven under sommaren så hade jag knappt något att se framemot. Jag var någon gång ut med mina kompisar, men jag hade ju inget jobb och inget att göra. Även om jag var väldigt tacksam över att va sjukskriven, för jag skulle inte ha klarat av att jobba ett 8-4 jobb under den tiden. Så kan jag ändå välja den takt jag går i skolan. Dessutom har jag ju också alternativet att ta vissa kurser som litteraturtentamen. Så ingen sjukskrivning blev det. Men jag fick dock utskrivet ytterligare en medicin för att hjälpa mig mot min ångest och jag ska träffa psykiatrikern igen om någon månad och diskutera ifall dom hjälpt. Men någon psykoterapi blir det inte. Psykiatrikern sa att han ville att mitt generella välmående skulle bli bättre innan han rekommenderade att börja psykoterapi och diskutera vad som orsakar det. Om det är en bra eller dålig idé vet jag ej. Men jag hoppas verkligen att medicinen hjälper! :)

Efter läkarbesöket så gick jag och mamma och fotade lite outfit bilder för min instagram och även för ett samarbete. Bilderna tyckte jag ändå blev ganska bra. Men fan, saknar verkligen kvalitén av en RIKTIGT kamera. Mitt objektiv på min nikon gick ju sönder under första flytten till Helsingfors och jag har inte haft tillräckligt med pengar för att kunna ersätta det. Dessutom är jag väldigt dålig på att spara haha...

Men nu ska jag skicka lite mejl, uppdatera instagram och sedan bara ta det lugnt. Ha en bra fortsatt dag!IMG 2448IMG 2518IMG 2583IMG 2522IMG 2454IMG 2576


HUR KOMMER MINA DAGAR I VASA SE UT?

Skrivet av Isabel Bjon 09.10.2019

Hej på er! Just nu så sitter jag på tåget till Vasa för att hälsa på gamlingarna, haha, nej skojade bara. Men jag tänkte att jag skulle berätta vad jag har för planer de dagarna som jag kommer att spendera i Vasa. Antagligen så kommer det ju också ändras en del, men tycker personligen om blogginlägg där man berättar om sina veckoplaner, so here we go!

ONSDAG

Idag är det ju onsdag och jag tror verkligen inte att jag någon gång har haft så svårt att stiga upp som jag hade idag. Tog mig inte upp förrän typ 7. Men jag steg upp i alla fall, drack en kopp kaffe för att vakna till liv och sedan drog jag mig iväg till apoteket för att hämta ut ett recept. Sedan var det dags att dra till skolan. Jag hade dessutom ett kort samtal med en professor, så blev en lite längre skoldag. När jag kom hem från skolan där 11-tiden så åkte jag hem och började städa, diska, packa och laga lunch till mig själv. Sedan var det dags att dra sig iväg till tåget! Btw, hur nice är hösten riktigt? Älskar den krispiga och kalla luften på morgnarna, samt alla färger! Sommar och höst är definitivt mina favorit årstider!Namnlos design

TORSDAG

Orsaken till att jag åker till Vasa är på grund av att jag ska träffa en psykiatriker på studenthälsan och diskutera ifall jag ska börja psykoterapi för min panikångest (HOPPASHOPPAS). Så på förmiddagen åker jag dit på besök, sen har jag resterande av dagen inte något inbokat.

FREDAG

På fredag så har jag och Amanda planerat att hänga lite. Vare sig det blir utgång eller endast en hemmakväll vet jag dock inte.

LÖRDAG

Denna dag har jag egentligen inte något inplanerat. Det blir säkert en hemmakväll med god mat, godis och bastu. Samt vin och öl!!! Jag är ju alldeles för snål för att köpa det åt mig själv. Jag har alltid en vodka eller leijona flaska i frysen. Men vin och öl är jag alldeles för snål för att lägga pengar på. Så jag ser verkligen framemot att få dricka ett glas rött.

SÖNDAG

På söndag så åker jag redan hem, sad. Men lite av Österbotten tar jag med mig på samma veva hem, hehe. Nämen min vän Elin har jobb under söndagen i Helsingfors och behövde en sovplats till måndagen. Så det blir sleepover hos mig i Helsingfors då, faktiskt ganska mysigt ju! Det är dessutom första gången som Elin hälsar på mig i Helsingfors.

BTW! Ni har väl inte glömt bort att kolla in min senaste youtube video?! Där får ni följa med på flytten från mina föräldrars lägenhet till min lägenhet i Helsingfors? I alla fall så tänker jag lägga in videon här för er som har missat den.

Ha en trevlig fortsatt dag!

 


SÖNDAG = STÄDDAG (FÖRE & EFTER)

Skrivet av Isabel Bjon 29.09.2019

Hallåj på er! Hur har er söndag varit? Min har faktiskt varit riktigt bra. Jag har varit väldigt produktiv under dagen. Eller förutom då jag sov till 12 då hehehe... Men jag har faktiskt städat hela mitt rum, diskat, dammsugit och torkat golven i både mitt rum och i våra allmänna rum (= köket, hallen och  två wc). Man skulle ju inte kunna tro att det tar en lång tid, men hela 3h gick det nog åt. Jag blev ju såklart inspirerad av att ta före och efter bilder tack vare kära Helen Torsgården och hennes instacleaning. ;)

Och jaaaa, det kommer att komma upp en flyttvlogg så småningom haha. Fattar att folk verkligen vill se min lägenhet och få en bättre "feel" över hur jag bor. Men nästa fredag så kommer jag ha en tent i Kommunalrätt, så hinner verkligen inte redigera den före det. Men vi håller tummarna för veckan efter det. Jag har ju ändå bott här en hel månad nu haha.

Men jag ville nu bara titta in här snabbt och för en gångs skull inte skriva ett km långt inlägg. Utan att låta era minds bli satisfied av dessa bilder och berätta lite om dagen. Nu ska jag mealpreppa inför veckan, det blir sötpotatissoppa och köttfärsbiffar, mums! Sen blir det att läsa på tent. Ha en bra fortsatt dag!BeFunky collage3BeFunky collage1BeFunky collageBeFunky collage2BeFunky collage6BeFunky collage5


TVÅ DAGAR ETT BLOGGINLÄGG

Skrivet av Isabel Bjon 23.09.2019

Nämen hej på er! Tänka sig det inte har gått en vecka sedan senaste blogginlägget haha. Idag tänkte jag att jag skulle ge en liten update över vad som har hänt idag och i lördags. Tänkte ju egentligen blogga om lördagen igår, men hade faktiskt inga krafter att ens försöka göra det haha. Så det får bli nu då istället, låter väl bra ändå!

LÖRDAG

I lördags så tog jag en ordentlig sovmorgon, Även fast jag vissa dagar inte har skola eller börjar på eftermiddagen, så stiger jag ändå upp relativt tidigt. Hatar fan det där jävla alarmet haha. Någon annan som snoozar i flera timmar haha? Ja, men jag sov typ till 10, åt frukost i sängen och sen började jag städa mitt rum. Adelina (min kusin) och jag hade nämligen planerat att äta middag på en restaurang på kvällen, så jag ville ändå ha det städat och fint om hon skulle komma upp på en drink före. När jag städat klart var det bara att hoppa i duschen och laga sig klar för kvällen och *wips* så var klockan 6 och Adelina ringde på dörren. Vi tog en drink, snackade lite skit och sen for vi till en Sydamerikans restaurang vid namnet Maya som är i närheten av min lägenhet. Men då vi kom dit var det SMOCK fullt. Liksom det var lördag, ja. Men det var superdåligt väder så jag hade nog inte tänkt mig att det skulle vara så fullt som det var. Men vi satte oss vid baren och drack en stawberry Margarita när vi väntade. Det tog oss dock inte länge innan vi fick ett bord och OMG maten var SÅ god! Till förrätt så beställde både jag och Adelina varsin Calamari talrik (vi hade tänkt dela en, men som ni ser var ju portionerna super små haha). Sedan till varmrätt beställde Adelina lax och jag en Paella men den här gången så var det verkligen ingen liten portion... Åt kanske 1/3 av paellan och bad att få ta hem resterande. Jag tycker verkligen att man kan beställa en doggybag även fast man är på en fin restaurang. Om jag inte skulle tagit hem resterande av paellan så skulle ju restaurangen slängt den. Det är nu 2019, vi måste försöka vara miljövänliga och tänka på jordens carbon footprint. Jag rekommenderar verkligen restaurangen! 8/10 får den av mig. 

När vi kom från restaurangen var vi en aning salongsberusade, vi skulle kunnat åka ute på mera. Men 60€ var nog tillräckligt att spendera på en kväll, så vi båda åkte hem.IMG 1725IMG 1732IMG 1726IMG 1728

MÅNDAG (IDAG)

Idag tänkte jag att jag skulle stiga upp tidig och vara riktigt hurtig haha. Men det gick inte så bra haha. Tror jag ändå kom upp till 8 tiden och började laga mig klar för dagen. Jag hoppade i duschen, satte på en podcast och sedan började sminka mig. Sedan jag till skolan gå. Jag hade dessutom ett väldigt lååångt ISP-samtal med min professor idag haha. Nämen det blev lite förseningar och så. Men när vi väl kom till ISP-samtalet så diskuterade vi om min skolgång och vilka kurser jag skulle ta detta läsår. Vi diskuterade även lite om praktik jag förhoppningsvis kommer ha i sommar och dessutom magisterstudier.

När vi var klara med det så gick jag raka vägen hem och lade mig i sängen. Funderade över om jag skulle sova eller laga mat, men jag var alldeles för trött för att laga mat. Så jag låg ungefär en timme och bara kollade youtube videor samt scrollade på instagram. När jag äntligen hade fått lite energi, så hoppade jag upp ur sängen och lagade lite bananpannkakor. MUMS måste jag verkligen säga. Jag toppade bananpannkakorna med smält mörkchoklad och cashewnötter. Riktigt gott mellanmål! 

Efter jag har publicerat detta blogginlägg så ska jag öppna ett paket jag fick hemlevererad nyss (mera om det får ni se på onsdag). Sedan svara på lite mejl, städa, diska, vattna plantor, tvätta och laga mat. En helt vanlig dag helt enkelt. Hoppas ni har en bra fortsatt kväll!IMG 1870IMG 1886IMG 1868