IMG 8538

Visa alla inlägg skrivna oktober 2019

ÄR DET ETT BRA ELLER DÅLIGT BESLUT?

Skrivet av Isabel Bjon 10.10.2019 | 3 kommentar(er)

Men alltså hur gulliga är inte ni då?! Hade inte alls förväntat mig så mycket visningar som jag hade igår på bloggen... Vill ni att jag varje vecka ska lägga ut ett schema eller en to do lista på bloggen?

I alla fall, så tänkte jag lite smått berätta om min dag. Jag nämnde ju att jag idag skulle till en psykiatriker för att diskutera om jag möjligtvis skulle börja psykoterapi, som jag hoppades. Nåååh... så blev det inte riktigt. Såklart åkte jag ju till psykiatrikern, som jag hade tid till 9.30, men någon psykoterapi blir det inte ännu. Han ville egentligen att jag skulle ännu en gång bli sjukledig, men alltså fan pallar inte det. Liksom fast det är supersvårt för mig i skolan på grund av min panikångest, så går det ändå framåt. När jag var sjukskriven under sommaren så hade jag knappt något att se framemot. Jag var någon gång ut med mina kompisar, men jag hade ju inget jobb och inget att göra. Även om jag var väldigt tacksam över att va sjukskriven, för jag skulle inte ha klarat av att jobba ett 8-4 jobb under den tiden. Så kan jag ändå välja den takt jag går i skolan. Dessutom har jag ju också alternativet att ta vissa kurser som litteraturtentamen. Så ingen sjukskrivning blev det. Men jag fick dock utskrivet ytterligare en medicin för att hjälpa mig mot min ångest och jag ska träffa psykiatrikern igen om någon månad och diskutera ifall dom hjälpt. Men någon psykoterapi blir det inte. Psykiatrikern sa att han ville att mitt generella välmående skulle bli bättre innan han rekommenderade att börja psykoterapi och diskutera vad som orsakar det. Om det är en bra eller dålig idé vet jag ej. Men jag hoppas verkligen att medicinen hjälper! :)

Efter läkarbesöket så gick jag och mamma och fotade lite outfit bilder för min instagram och även för ett samarbete. Bilderna tyckte jag ändå blev ganska bra. Men fan, saknar verkligen kvalitén av en RIKTIGT kamera. Mitt objektiv på min nikon gick ju sönder under första flytten till Helsingfors och jag har inte haft tillräckligt med pengar för att kunna ersätta det. Dessutom är jag väldigt dålig på att spara haha...

Men nu ska jag skicka lite mejl, uppdatera instagram och sedan bara ta det lugnt. Ha en bra fortsatt dag!IMG 2448IMG 2518IMG 2583IMG 2522IMG 2454IMG 2576


HUR KOMMER MINA DAGAR I VASA SE UT?

Skrivet av Isabel Bjon 09.10.2019

Hej på er! Just nu så sitter jag på tåget till Vasa för att hälsa på gamlingarna, haha, nej skojade bara. Men jag tänkte att jag skulle berätta vad jag har för planer de dagarna som jag kommer att spendera i Vasa. Antagligen så kommer det ju också ändras en del, men tycker personligen om blogginlägg där man berättar om sina veckoplaner, so here we go!

ONSDAG

Idag är det ju onsdag och jag tror verkligen inte att jag någon gång har haft så svårt att stiga upp som jag hade idag. Tog mig inte upp förrän typ 7. Men jag steg upp i alla fall, drack en kopp kaffe för att vakna till liv och sedan drog jag mig iväg till apoteket för att hämta ut ett recept. Sedan var det dags att dra till skolan. Jag hade dessutom ett kort samtal med en professor, så blev en lite längre skoldag. När jag kom hem från skolan där 11-tiden så åkte jag hem och började städa, diska, packa och laga lunch till mig själv. Sedan var det dags att dra sig iväg till tåget! Btw, hur nice är hösten riktigt? Älskar den krispiga och kalla luften på morgnarna, samt alla färger! Sommar och höst är definitivt mina favorit årstider!Namnlos design

TORSDAG

Orsaken till att jag åker till Vasa är på grund av att jag ska träffa en psykiatriker på studenthälsan och diskutera ifall jag ska börja psykoterapi för min panikångest (HOPPASHOPPAS). Så på förmiddagen åker jag dit på besök, sen har jag resterande av dagen inte något inbokat.

FREDAG

På fredag så har jag och Amanda planerat att hänga lite. Vare sig det blir utgång eller endast en hemmakväll vet jag dock inte.

LÖRDAG

Denna dag har jag egentligen inte något inplanerat. Det blir säkert en hemmakväll med god mat, godis och bastu. Samt vin och öl!!! Jag är ju alldeles för snål för att köpa det åt mig själv. Jag har alltid en vodka eller leijona flaska i frysen. Men vin och öl är jag alldeles för snål för att lägga pengar på. Så jag ser verkligen framemot att få dricka ett glas rött.

SÖNDAG

På söndag så åker jag redan hem, sad. Men lite av Österbotten tar jag med mig på samma veva hem, hehe. Nämen min vän Elin har jobb under söndagen i Helsingfors och behövde en sovplats till måndagen. Så det blir sleepover hos mig i Helsingfors då, faktiskt ganska mysigt ju! Det är dessutom första gången som Elin hälsar på mig i Helsingfors.

BTW! Ni har väl inte glömt bort att kolla in min senaste youtube video?! Där får ni följa med på flytten från mina föräldrars lägenhet till min lägenhet i Helsingfors? I alla fall så tänker jag lägga in videon här för er som har missat den.

Ha en trevlig fortsatt dag!