IMG 8538

Visa alla inlägg skrivna januari 2020

SÅ HANTERAR JAG ÅNGEST

Skrivet av Isabel Bjon 24.01.2020

Nämen hej på er och trevlig fredag! Sitter just nu i sängen, väntar på att min nya video ska laddas upp på youtube och hör då regnet smattrar på fönstret. Ganska mysigt faktiskt. :) Jag har i flera timmar nu städat och försökt få denna video uppladdad, så skönt att få ta det lite lugnt en stund. Men det kommer det inte vara så länge. Jag ska till gymmet handla lite och sedan kommer Adelina hit ikväll och vi ska gå på middag och hänga. Det talas lite om att filma en drunk get ready with me, men det får vi väl se sen. ;) Dessutom vloggar jag idag, tänkte jag skulle vlogga hela helgen faktiskt. Men får se om videon faktiskt blir publicerad. Liksom the amount of videor som jag inte publicerar är såååå många. 

Men det kommer upp en video idag i alla fall. Jag kommer att berätta om mina bästa tips för att hantera ångest, specifikt panik- och dödsångest. Jag gör det i en get ready with me format. Så ni får också se när jag gör en väldigt färgglad sminkning med paletten Jeffree Star X Shane Dawson Conspiracy Palette, älskar den! Hoppas ni tycker om videon och får några tips på hur man kan hantera ångest. :)


DET HÄR VAR JU INTE FÖRVÄNTAT...

Skrivet av Isabel Bjon 22.01.2020 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

Woaw jag rörde verkligen om i grytan när jag skrev inlägget om "arga kommentarer". Jag har fått ännu mera kommentarer angående det (både bra och dåliga), personer har kontaktat mig angående det, det har skrivits om det på skvallerbloggar och jag hade upp mot 800 användare på bloggen den dagen... Vad hände riktigt? Ville ju bara säga att man ska vara vänligare i kommentarsfältet. Tyckte ni att inlägget var provocerande eller? Men vi lämnar det där helt och hållet, har faktiskt inte lust att ta itu med det där mera nu. Men ska försöka svara på de andra kommentarerna jag har fått så snabbt som möjligt. :)

Alltså idag har varit en riktigt konstig dag... Jag har inga föreläsningar på onsdagar, så har varit ledig hela dagen. Men hade planerat att vlogga liksom en vanlig dag i mitt liv, men så hade jag sovit över alarmet, så jag vaknade först klockan 10. Men så försökte jag ta fram vloggkameran och filma, men så kände jag mig bara riktigt nere så det blev inte av... Så sitter jag och kollar ut genom fönstret (poetiskt visst?) och så kommer jag på att jag ska söka praktikplats. Så blir jag helt manisk i många många timmar och sminkar mig, tar en ny bild till mitt CV, förnyar texten till min CV, gör en LinkedIn profil, letar praktikplatser, ansöker om praktikplatser, skriver personliga brev och mitt i allt var klockan 6 och jag var helt genom frusen. Hade inte ätit något sedan frukost, så då jag äntligen hade sökt EN praktikplats så kom jag ur bubblan och lagade något att äta. Fortfarande är jag helt som is, ligger i sängen med kläderna, morgonrocken och täcket på medan jag bloggar eheh... 

Men alltså skvallerbloggar... vad tycker vi om det? Personligen visste jag inte det fanns någon sån som skrev om Finlandssvenska bloggare förrän idag då Karolina skrev om en. Så klickade jag mig in på den och såg att bloggaren hade skrivit ett blogginlägg om mitt blogginlägg angående kommentarerna- första reaktionen var nog ba "ORKA". Nåjaa haha, får väl skriva på då bara, tänker jag. Bloggaren ville också att jag skulle skriva ett nytt blogginlägg om: "hur hon verkligen mår och känner för det här med teatern känns som ett symptom på något annat.". Vill ni att jag ska göra det? Och vad tycker du om skvallerbloggare?

Denna bild tog jag idag till mitt CV, ser jag professionell/snäll ut? Är det en bra bild för ett CV? Jag tyckte det iaf!IMG 0363


SLUTADE BLOGGA PGA ARGA KOMMENTARER

Skrivet av Isabel Bjon 20.01.2020 | 5 kommentar(er)

Här var det verkligen länge sedan man tittade in och skrev ett blogginlägg, men livet har kommit i vägen. Hade det väldigt stressigt före jullovet med 4 tenter och så blev jag sjuk i två omgångar under tentveckan och jullovet. Sedan måste jag också erkänna att jag inte varit så intresserad över att skriva något på bloggen med tanke på all hat som har uppstått i kommentarsfältet. Jag förstår att jag ibland kan skriva provocerande blogginlägg eller att folk helt enkelt inte håller med om en åsikt. Men börja inte HOPPA på mig för det. Skriv en kommentar i god ton - förklara din åsikt och varför du inte håller med. Men personer kan vara riktigt arga och hoppa på mig personligen för att jag skrivit en åsikt.

Jag blev helt enkelt chockad och lite ledsen över den negativa tonen - så inspirationen och motivationen att skriva nya blogginlägg föll ned på 0. För varför skulle jag vilja skriva mera om jag bara får negativ kritik? Ni får gärna kommentera, men ni behöver inte göra personliga påhopp i kommentarsfältet - that's not nice. Kolla en extra gång igenom texten du skrivit innan du trycker på kommentera.

Men missförstå mig inte, ALLA får ha en egen åsikt. När det gällde om händelsen som uppstod på Wasa teater så berättade jag MIN åsikt och MIN personliga upplevelse. Men det var nog flera kommentarer där som försökte motbevisa mig och säga att min åsikt helt enkelt inte var RÄTT. Men en åsikt är aldrig rätt eller fel. Ni får ha era åsikter och jag får ha min åsikt. Men det är en väldigt stor gräns mellan argumentation och personligt påhopp som ni faktiskt måste ta i beaktande när ni skriver en kommentar. Jag är ju bara människa jag också.

Nu var det ju inte endast i detta blogginlägg som folk inte alltid har god ton, men i fortsättning försök tänka mera på detta innan ni kommenterar på min blogg. :)FFUP2110