IMG 8538

Visa alla inlägg skrivna februari 2020

BOWLING & 100-ÅRS KALAS

Skrivet av Isabel Bjon 10.02.2020

Nämen hej på er! Några dagar nu igen sedan vi pratade. Tänkte i alla fall att jag skulle skriva lite om vad som hände i helgen, om ni vill läsa om det. Jag har dessutom vloggat lördag, söndag och idag som troligtvis kommer upp på torsdag. Så ni missar absolut ingenting!

FREDAG

I fredags var det ju planerat att jag skulle att jag skulle ute och äta med Amanda, men det blev tyvärr inte av. :/ Istället hade jag myskväll med mamma med chips, kex, godis, vin och filmen now you see me. Den får 7/10 jag har dessutom sett den tidigare, så då är den nog värd att kolla på. Till vår förvåning så skickade sedan Jonathan att han var påväg redan idag, så runt 10 tiden så kom han och hundarna <333333 Har tyvärr inga bilder på dem, men ni kommer nog se dem i vloggen. Därefter drack vi lite mera vin, pratade och sedan gick vi och lade oss.

LÖRDAG

Morgonen var ganska lugn, vi kollade på youtube, tog några nappar, "drog ut oss" riktigt. Sedan kom farfar och hans flickvän till oss och kollade lite hockey, jag städade upp i köket och wiipss var det kväll. Vi hade bokat en bowlingbana kl. 21.00 och bastutid kl. 18.00, så vi trodde nog vi skulle hinna bra i tid. Men det blev nog riktigt riktigt bråttom ändå! Att försöka fixa mitt hår och smink är vääääldigt tidskrävande, så jag var just och just klar till 9. 

Men bowlingen gick faktiskt relativt bra! Dock finns det inte så många bilder därifrån som jag får lägga upp, så här är ett par suddiga bilder från bowlingen lol.IMG 0842IMG 0775IMG 0804

SÖNDAG

Oj herre min gud vilken stressig dag. Jag gick ut och gå med hundarna, halkade och mitt i allt var det 1,5h tills vi skulle vara vid ålderdomshemmet där gamla farfar Jerkers 100-års fest hölls. Så det var bara att hoppa i duschen och fixa sig så snabbt som möjligt. När jag äntligen var klar hjälpte jag mamma rada tonfiskrullor som hon hade gjort (SÅ GUDOMLIGT GODA) och sen skulle vi få allt transporterat dit. Vi kom först 20 före 2 och redan då var parkeringen full och gästerna på plats, gamlingar alltså - har ni aldrig hört om att vara fashionable late? Men allt var nästan färdigt ordnat, så kalaset började ganska snabbt. God mat, trevliga människor, fina tal och Jerker som äntligen fick fira sin 100-års dag! Vasabladet tog även sin tid att skriva en liten artikel om Jerker och hans liv, den kan ni läsa här under.

Tyvärr hann vi inte stanna där hela festen. Jag satte på med Jonathan hem till Helsingfors, så jag var tvungen att åka hem och packa så att vi skulle hinna köra medans det var liiite ljus. Resten av resan nickade jag hela tiden då jag sov, snarkade, vaknade haha. Hade planerat att gå till gymmet då jag kom fram. Men jag bara slängde mig i sängen och somnade. IMG 0908 1IMG 0879IMG 0901IMG 0934IMG 0899 1IMG 0893IMG 0905Jerker

MÅNDAG

Jag vaknade upp och det kändest som jag blev hit by a buss. Hade glömt att stänga fönstret före jag somnade, så halsen var hemskt sjuk. Jag drack massor med vatten, kokade en tekopp åt mig och drack det medan jag kollade på youtube. Sedan var jag mitt i allt påväg till gymmet. Jag var fortfarande riktigt trött, så jag köpte på gymmet en pre workout dryck som jag tog några klunkar av (är väldigt känslig mot koffein) och hade bästa gympasset hittills på detta gymmet! Jag till och med sprang på löpbandet... Nu tänker ni säkert "va, vad är det för speciellt med det?". Jo, men mina meloner till bröst är det näst intill omöjligt att springa. xD + att jag alltid haft dålig kondition och med 15kg extra vikt på mig så är det verkligen inte det lättaste. Men jag försöker! Efter det så gick jag till Supermarket och handlade lite essentials, sedan hämtade jag upp ett postpaket och var äntligen hemma. 

Vet ni vad? Resten av dagen tänker jag inte berätta om, ni kommer få se allt ändå i en vlogg på torsdag! Så ha det så bra. :)IMG 0958


HELGPLANER I VASA | 100-ÅRS FÖDELSEDAG

Skrivet av Isabel Bjon 06.02.2020 | 1 kommentar(er)

Ja, jag har väl inte berättat att jag varit i Vasa en vecka nu? hehe. Orsaken varför jag skulle hem från första början var för att jag fick några läkartider till förra torsdagen, som jag inte ska gå in på desto mera. Men varför jag kommer att stanna hela 1,5 vecka är på grund av att min gamla farfar fyller 100 ÅR PÅ SÖNDAG!!!! Tänk er att fylla 100 år, han har levt genom så jäkla mycket. Jag är så glad över att få kunna spendera hans 100-års dag med honom och resten av familjen. :)

I och med att gamla farfar fyller år så kommer Jonathan (min bror) också komma hit i helgen, tillsammans med hans hundar!!! Omg, jag är så kär i dom och saknar dom så jävla jävla mycket. Får spendera så lite tid med dom, fast jag bara är en 40 minuters tågresa borta. Så jag ser verkligen fram emot det! Det är lite oklart om dom kommer på fredag eller lördag, men jag är nöjd oavsett. :) 

Blev ett litet oklart upplägg det här nu haha, så kanske jag ska börja med att berätta vad jag ska göra på fredag. På dagen har jag inget planerat egentligen. Blir väl att gå igenom lite föreläsningar, göra uppgifter, söka praktikplatser och sånt - inte så intressant hehe. Sedan blir det bastu på kvällen, antagligen lite vin eller öl och på kvällen ska jag möta upp Amanda vid Venn och försöka äta där för en gångs skull. Då vi har planerat att göra det, så har dom antingen inte tagit emot reserveringar eller så har servitören sagt att köket är stängt, fast mat kommit från köket stup i kvarten... Håller fingrarna för denna gång! Utöver det problemet gillar jag verkligen Venn. Supertrevlig personal, mysig inredning, goda drinkar och fin utsikt över Vasa torg.

På lördag finns det inget planerat egentligen. Blir väl säkerligen en promenad med hundarna och så har mamma haft i tanken på att det skulle vara kul att åka och bowla. Håller med, även om jag suger på att bowla... Sist jag gjorde det hade jag druckit lite och när jag skulle kasta iväg bowlingklotet, så släppte jag det för tidigt och klotet blev svingat bakåt hahaha. Det var faktiskt riktigt pinsamt haha, för jag var med ett gäng där jag inte kände några stycken. Wooops.

Sedan på söndag kommer vi som sagt att fira min gamla farfar Jerkers 100-års dag. På kvällen kommer jag antagligen åka hem sedan, vet inte om jag åker med Jonathan eller om jag tar tåget, det får jag se sen. :)IMG 0635IMG 0642IMG 0658IMG 0624IMG 0649