IMG 8538

DET HÄR VAR JU INTE FÖRVÄNTAT...

Skrivet av Isabel Bjon 22.01.2020 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Woaw jag rörde verkligen om i grytan när jag skrev inlägget om "arga kommentarer". Jag har fått ännu mera kommentarer angående det (både bra och dåliga), personer har kontaktat mig angående det, det har skrivits om det på skvallerbloggar och jag hade upp mot 800 användare på bloggen den dagen... Vad hände riktigt? Ville ju bara säga att man ska vara vänligare i kommentarsfältet. Tyckte ni att inlägget var provocerande eller? Men vi lämnar det där helt och hållet, har faktiskt inte lust att ta itu med det där mera nu. Men ska försöka svara på de andra kommentarerna jag har fått så snabbt som möjligt. :)

Alltså idag har varit en riktigt konstig dag... Jag har inga föreläsningar på onsdagar, så har varit ledig hela dagen. Men hade planerat att vlogga liksom en vanlig dag i mitt liv, men så hade jag sovit över alarmet, så jag vaknade först klockan 10. Men så försökte jag ta fram vloggkameran och filma, men så kände jag mig bara riktigt nere så det blev inte av... Så sitter jag och kollar ut genom fönstret (poetiskt visst?) och så kommer jag på att jag ska söka praktikplats. Så blir jag helt manisk i många många timmar och sminkar mig, tar en ny bild till mitt CV, förnyar texten till min CV, gör en LinkedIn profil, letar praktikplatser, ansöker om praktikplatser, skriver personliga brev och mitt i allt var klockan 6 och jag var helt genom frusen. Hade inte ätit något sedan frukost, så då jag äntligen hade sökt EN praktikplats så kom jag ur bubblan och lagade något att äta. Fortfarande är jag helt som is, ligger i sängen med kläderna, morgonrocken och täcket på medan jag bloggar eheh... 

Men alltså skvallerbloggar... vad tycker vi om det? Personligen visste jag inte det fanns någon sån som skrev om Finlandssvenska bloggare förrän idag då Karolina skrev om en. Så klickade jag mig in på den och såg att bloggaren hade skrivit ett blogginlägg om mitt blogginlägg angående kommentarerna- första reaktionen var nog ba "ORKA". Nåjaa haha, får väl skriva på då bara, tänker jag. Bloggaren ville också att jag skulle skriva ett nytt blogginlägg om: "hur hon verkligen mår och känner för det här med teatern känns som ett symptom på något annat.". Vill ni att jag ska göra det? Och vad tycker du om skvallerbloggare?

Denna bild tog jag idag till mitt CV, ser jag professionell/snäll ut? Är det en bra bild för ett CV? Jag tyckte det iaf!IMG 0363

Kommentarer

 • Ellen 22/01/2020 8:56pm (12 månader sen)

  Jag tror främst att det handlar om att du inte alls kunde ta in andras åsikter i samband med inlägget ”Arga feministen …” (den uppfattningen fick jag) och inse att de också kan ha rätt eller åtminstone en egen åsikt. Att du tycker att det var olämpligt att det skrattades under pjäsen är ok, men du kan inte säga emot andra som förstod varför de skrattade. Dina svar var väldigt provocerande enligt mig (och tydligen andra enligt kommentarer). Tänker till exempel på att du förklarar hur man reagerar om man anser att något är absurt - "Man kanske fnissar eller fnyser, inte skrattar". Alla reagerar ju olika! Hur vet du hur andra reagerar? Tycker det därför kunde ha varit bättre om du svarat på ett annorlunda sätt.

  Du skriver också så här i ditt inlägg "Slutade blogga på grund av arga kommentarer" så här: ”Men det var nog flera kommentarer där som försökte motbevisa mig och säga att min åsikt helt enkelt inte var RÄTT. Men en åsikt är aldrig rätt eller fel.” Jag tror inte att någon försökte motbevisa dig utan mer förklara hur de tänker kring saken, alltså framföra sin åsikt som skiljde sig från din åsikt. De hade nog inte för avsikt (enligt hur jag uppfattade det) att försöka säga att du har FEL, utan mer förklara hur det kan vara och hur de ser på saken. Om du ber andra acceptera dina åsikter bör du även acceptera andras. Annars blir det lite dubbelmoral.

  Jag måste också kommentera en annan sak angående ditt inlägg ”Arga feministen …”. Jag som genusvetare och expert i jämlikhetsfrågor anser att det är lite lustigt att du tar upp hudfärg, religion och sexuell läggning då du säger att du blir arg på mannen du berättade om situationen i pjäsen för. Jag förstår att du tar upp kön från din sida i och med att du är kvinna och han man, men jag och du (som vita kvinnor) är lika privilegierade som vita män när det kommer till hudfärg, religion och sexuell läggning om det är så att vi är heterosexuella. Bara en tankeställare. Blev lite tagen då dessa frågor kom upp.

  Hoppas också att du kan se det här som konstruktiv kritik och inte "hatkommentar". Ursäkta att jag först nu kommenterar och kanske till fel inlägg, men blev medveten om dessa inlägg och kommentarer först nu och ville bara ge min synpunkt på det hela. Allt gott till dig!

  / Ellen

  • Isabel Bjon 22/01/2020 9:37pm (12 månader sen)

   Bara för att jag svarar på kommentarerna och "argumenterar" betyder det inte att jag säger dom har fel. Du tar meningen lite ur kontext här. Så här står det: "Men personligen tror jag inte att man reagerar med ett skratt om man tycker något är absurt, mera som ett fniss eller något. Men alla har säkert olika åsikter kring detta och alla får ha det också. Det här var bara hur jag analyserade skrattat kring händelsen i pjäsen.", nyckelord: PERSONLIGEN. Dessutom skriver jag som det står att alla har säkert olika åsikter och dom får har det. Det här var bara hur JAG analyserade skrattet kring händelsen i pjäsen. Skriver alltså inte fakta, som några tror att jag gör.

   Vissa kommentarer publicerade jag inte på grund av väldig negativ ton. I kommentarsfältet och svaren så skriver jag oftast att det är min åsikt och förklarar lite hur jag tycker och hur jag resonerar efter deras kommentar. Försöker hålla uppe en argumentation, har inte sagt att någon annans åsikt är fel. Utan hur jag ser på det, efter dom har sagt sin åsikt.

   När jag skrev detta ville jag påpeka att han inte hör till någon minoritet som vardagligt blir utsatt för någon sort diskriminering - och detta vet jag är fakta. Jag ville påpeka att varför han har rätten att säga att jag överreagerar, då han inte någon gång har blivit utsatt för liknande diskriminering och kan förstå hur det känns att bli diskriminerad. När det gäller religion och sexuell läggning, så vet du inte var jag identifierar mig heller.

   Försöker ta allting som konstruktiv kritik. Dock tog du meningarna ibland från kontexten.

   Mvh.
   Isabel Bjon

 • E 22/01/2020 9:48pm (12 månader sen)

  Fast man har rätt till sin egen åsikt och sina egna känslor, så är det ibland bäst för en själv att bara glömma det. Att argumentera emot och skriva flera inlägg om samma ämne gör så att skvallerbloggar och haters dyker upp.

  Ha det bra!

  Ps. Fin bild på dig! Ett tips är att inte använda selfies i en CV. Det ser mer professionellt ut ifall bilden är tagen framifrån av någon annan.

  • Isabel Bjon 22/01/2020 9:59pm (12 månader sen)

   Det är ju såklart sant. Men tycker nog att man ska kunna få vara öppen om en åsikt eller en analys av en publik. Vi är ju inte längre av den generationen att allt dåligt borde tystas ned. :)

   Tack så mycket! Hade nog kameran på stativ, så det såg ut som någon tog fotot av mig, hehe... Det är oftast jag som är bakom kameran, så har faktiskt inte många bilder av mig som inte är selfies. Eller så är det instagram bilder där man ser lite för sur ut haha

   Mvh.
   Isabel Bjon

 • Saga 23/01/2020 12:45am (12 månader sen)

  Och hur vet DU vad den ”vita mannen” gått igenom? Att du skriver att han aldrig någonsin kan ha upplevt diskriminering är så ignorant att min hjärna exploderar.
  Och människor förtjänar väl lika mycket respekt oavsett vilken fucking hudfärg dom har. DU är ju den som diskriminerar! Och dömer. Usch för såna som dig.

  • Isabel Bjon 23/01/2020 11:14am (12 månader sen)

   Du vet inte vad jag har för relation till denna man. Angående kommentaren så uttryckte jag mig fel, jag menade såklart att han inte blivit diskriminerad pga (som jag skrev i blogginlägget): "FÖR ATT DU ÄR EN VIT KAR SOM ALDRIG HAR BLIVIT BEHANDLAD ANNORLUNDA PÅ GRUND AV DIN HUDFÄRG, KÖN, RELIGION, SEXUELLA LÄGGNING and so on".
   Behandlar jag honom annorlunda för att han är en vit man? Skulle jag skrivit annorlunda om han var mörkhyad? Knappast.Kanske jag skulle förväntat mig att personen i sig skulle vara mera förstående, kanske jag skulle varit hårdare mot honom? Det vet jag faktiskt inte. Men på grund av respekt för mannens anonymitet, så berättar jag varken hans namn eller min relation till honom. Skulle ju lika gärna kunnat yttra mig kring det om jag inte hade någon respekt.
   Ja, jag dömer. Du dömmer också mig, i en situation som du inte är medveten om all fakta. Usch för såna som dig tillbaka.

Skriv en kommentar