IMG 8538

SAKER ATT HITTA PÅ UNDER KARANTÄN

Skrivet av Isabel Bjon 25.03.2020 | 1 Kommentarer

Det är många som nu sitter hemma och har inte mycket att göra, t.ex. på grund av att de förlorat sitt jobb, dom studerar eller som jobbar hemifrån - vilket är väldigt synd. Så jag tänker nu ge er 8 tips att hitta på medan ni sitter i karantän! (Observera att min blogg inte är en nyhetskanal utan är till för underhållning. Ifall ni vill ha en uppdatering kring Corona viruset rekommenderar jag att kolla in Svenska Yle, ÖT, Vasabladet och Sydin.

1. Komma i kapp med studierna

Något som jag har fokuserat väldigt mycket på den senaste veckan är just skolan. Bara för att föreläsningar och tenter inte kommer hända IRL, betyder det inte att du ska slappa. Ta dig i kragen och sätt dig ner och studera. Sedan är det ju också viktigt att veta sina gränser. Till exempel har jag tagit en "day off" idag för att vila upp mig, efter att ha studerat väldigt intensivt. Men imorgon är jag igång igen och kanske väljer att studera också lite på helgen.

2. Planera ett företag

Om du någonsin har velat skaffa ett eget företag är inte tiden nu, men det är verkligen en perfekt tidpunkt att börja planera ditt företag och sätta upp en plan. Sandra har mycket och bra inspiration på sina sociala medier på hur man blir företagare - så kolla in hennes sociala kanaler!

3. Hitta en ny hobby/förbättra färdigheter

Nu är tiden att hitta en hobby! Du kan t.ex. hitta tutorials på olika hobbys på bland annat youtube och masterclass. Följ en makeup tutorial, lära dig spela ett instrument eller börja sticka. Det finns ju miljontals olika hobbys att börja på! En av favoriterna för mig är bullet journaling. ;)

4. Skaffa en youtube kanal!

Flera och flera väljer nu att titta på youtube, i brist på annat. Så det är verkligen perfekt tid att skapa en youtube kanal (eller andra sociala medier) eller boosta din nuvarande kanal med massor med videor (det ska jag försöka göra nu). :)

5. På tal om youtube...

Utforska nya youtube kanaler. Några favoriter just nu för mig är Helen Torsgården, Holly Gabrielle, Mimi Höglin och Cattis Eklund. 

6. Kolla nya serier

Då jag har fritid så är det ENDA jag gör att kolla serier flera timmar i sträck hahah. Så varför inte kolla en ny serie? Jag kollar just nu Gotham på netflix, men mina favoriter är definitivt A disovery of witches, Game of thrones och Outlander.

7. Tiktok

Ingen har ju missat hur populärt tiktok har blivit just nu, så varför inte kolla in appen? Jag LOVAR, du kommer vara fast där i flera timmar. Varför inte göra en egen tiktok video? Eller om du inte vill det, testa på att göra en av mååånga danser som finns där - du kommer definitivt svettas och det är faktiskt inte lika lätt som man tror. ;)

8. Träna

Det är verkligen viktigt att man nu tränar fast man är hemma. Det kan betyder alltså pausjumppa nu som då mellan uppgifter, yoga, gå på en promenad eller springa. Gå ut så ofta du kan utan att vara i smittzoner! Jag behöver definitivt komma ut mera och röra på mig. Så jag tänkte att jag imorgon skulle lägga upp ett träningsschema åt mig själv. Det är också viktigt att äta hälsosamt, även fast det lockar mera än någonsin att beställa hem skitmat för man ska supporta restauranger. Om du ska göra det, beställ då hem hälsosam mat och beställ från lokala restauranger istället för snabbmatskedjor.

Det var alla tips som jag hade just nu. Om ni vill ha mera tips, kommentera gärna här under! :)

Jag vill också att ni ska ta i beaktande att jag är väldigt uppdaterad om pandemin och hur det påverkar samhället, även fast jag inte skrivit så mycket om det. Så supporta lokala företag och håll hoppet uppe även om det är dystra tider! Kom också ihåg att det är viktigt att vara positiv och att det inte gynnar någon att påverka andra med sin negativa energi. Ta hand om er och tvätta händerna. <3IMG 1232

Kommentarer

  • Marie 02/04/2020 12:17am (6 månader sen)

    Ja här har vi levt i karantän i 3v nu tösen och jag, men hoppas att hon kan gå på mån

Skriv en kommentar