IMG 8538

VAD JAG SKULLE GJORT I SOMMAR OM DET INTE VAR FÖR CORONA VIRUSET

Skrivet av Isabel Bjon 23.03.2020 | 4 Kommentarer

Heeej, lite pinsamt att titta in här efter en låååång tid utan att prata om det haha. Men det har inte hänt någonting speciellt dom senaste veckorna (om man inte räknar med Corona) i mitt liv. Idag tänkte jag dessutom att vi skulle prata lite om pandemin och hur den har påverkat mitt liv.

Förra onsdagen så bestämde jag efter att varit tillbaka i Helsingfors en vecka att åka till Vasa tillbaka. Orsaken är för att skolan har stängt och jag har inget att göra i Helsingfors då. Dessutom om karantänen skulle bli seriösare och det skulle bli utegångsförbud så vill jag verkligen inte sitta själv i en lägenhet i flera veckor OM INTE MÅNADER. Beslutet var riktigt bra dessutom eftersom dom diskuterar att stänga rörelsefriheten i Finland, specifikt från Nyland till andra delar av Finland. Så jag hade verkligen tur i oturen.

Men själva viruset har dock inte påverkat mitt liv jäääättemycket (förrutom såren på händerna efter att ha tvättat händerna så ofta). Jag har ju såklart inga föreläsningar och tenter IRL, utan jag gör dom via moodle eller på annat sätt. Jag har dessutom inte tillgång till litteraturen som hör till kurserna och tenterna. Men vi kommer istället få någon slags motsvarande litteratur att läsa på istället (beror säkert på från kurs till kurs). Jag försöker sätta 6-8h per dag på att studera, med det innebär det inlämningsuppgifter, läxor, lyssna på föreläsningar, anteckna, läsa på tentamen osv. Så jag skulle inte säga att jag har varken mer eller mindre att göra nu i karantän. Såklart är det ju jättesynd att jag inte får vara i Helsingfors, mest saknar jag väl min säng och privatlivet haha. Men det är ändå en bekvämlighet att bo med föräldrarna och faktiskt ha någon att umgås med. Det känns dessutom väldigt konstigt att vara i Vasa utan några planer, t.ex. att hänga med vänner. Men just nu är det faktiskt inte så stor ändring i vardagslivet. 

Dock har några planer blivit inställd i sommar. Det var ju meningen att jag under sommaren skulle göra 2 månaders praktik, vilket inte kommer att hända nu. Eller det är ju inte skrivet i sten, men det blir antagligen inte av. En organisation jag har kontakt med vet nämligen inte om dom kommer ta emot praktikplatser i sommar på grund av viruset, och jag antar att det gäller i princip alla studerande och det suger. Detta betyder att jag kommer ta examen först kanske i slutet av 2021, om jag nu inte får praktiken inklämd under studieåret - vilket jag inte tror. En annan sak är också vår årliga resa till södern. Från mammas sida brukar vi alltid åka till södern (mest Frankrike) och hyra en villa där en vecka. Men det kommer tyvärr inte bli av i år eftersom man nu redan skulle behöva boka villan och resan. Men eftersom ingen vet hur läget kommer att se ut i sommar så är det onödigt att boka. Så I'll guess jag inte kommer få någon bränna överhuvudtaget i år då lol.

Imorgon kommer temat att fortsätta på bloggen, så jag kommer att ge er mina bästa tips att hålla igång under karantän. Jag kommer dessutom vlogga morgondagen, så får ni se hur en normal dag ser ut för mig. Glöm inte att tvätta händerna! :)
WBPM2938

Kommentarer

 • Jessika 23/03/2020 9:42pm (5 månader sen)

  Då du pratar om examen menar du kanditatavhandling eller magistersavhandling?

  • Isabel Bjon 24/03/2020 8:19am (5 månader sen)

   Kandidatexamen :)

   Mvh.
   Isabel Bjon

 • Fia 24/03/2020 9:48am (5 månader sen)

  Det känns lite osmakligt att skämta om utebliven solbränna, när folk förlorar sina jobb till höger och vänster och bolag går i konkurs.

  • Isabel Bjon 24/03/2020 7:58pm (5 månader sen)

   Ja, det är synd att situationen är som den är och jag själv sitter ändå i en bra situation fast omständigheter. Men vår resa till södern är något som man ser framemot dagen då man kommer från södern (alltså i ett år). Sedan kommer jag inte ha möjlighet att träffa mina släktingar nu i sommar på grund av att vi inte åker till södern. Men man måste ju ändå se saker på den ljusa sidan. Det var ett skämt för att det inte är så viktigt egentligen för mig och det är ett i-lands problem.:)

   Mvh.
   Isabel Bjon

 • Cecilia 25/03/2020 10:18am (5 månader sen)

  Man får fortfarande skämta och tala om annat än det hemska som händer i världen. Det är en blogg - inte nyheterna.

  • Isabel Bjon 25/03/2020 8:20pm (5 månader sen)

   Precis, min blogg är till för underhållning - inte nyhetsspridning. :)

 • Antonia 25/03/2020 12:12pm (5 månader sen)

  Fick uppfattningen som att du kanske inte är helt insatt i hur mycket den här pandemin påverkar världen så som världsekonomin, nära & kära som går bort, vård som inte räcker till, människor som behöver vänta med att få sin cancerbehandling på grund av den höga belastningen vården har, människor har inte möjlighet att resa och hälsa på sina sjuka släktingar osv. Att uttrycka längtan efter en semester som man sett framemot i ett års tid och en solbränna känns lite osmakligt. Du säger man ska sprida positivitet men det finns andra sätt att göra det på en på osmakliga sätt. Man kan skämta om det mesta, men då är sättet man gör det på rätt viktigt att ha koll på. Att beklaga sig över en semester & solbränna när det finns människor som drabbas på helt andra sätt känns rätt osmakligt. Försök ha i åtanke alla som förlorar jobb, förlorar nära & kära eller inte kan säga hejdå till dem eller finnas som stöd för dem i dessa tider.
  Kan va svårt att sätta sig in i dessa människors upplevelser, men kan va bra att ha dem i åtanke. <3

  • Isabel Bjon 25/03/2020 8:29pm (5 månader sen)

   Jag är väldigt insatt i hur pandemin påverkar vårt samhälle - jag har dock valt att inte prata om detta på min blogg, eftersom jag känner att det inte är nödvändigt. Som den tidigare kommentaren sade så är inte min blogg en nyhetskanal, den är till för underhållning. Det var en läsare som ville att jag skulle skriva om hur Corona påverkat mitt liv och mina planer, vilket jag då gjorde. Men jag känner också att jag inte behöver ta upp allt skit som händer i världen på grund av viruset. Jag vill sprida mer positivitet än negativitet och jag känner jag eller mina läsare får inget utav att läsa eller höra mera om Corona än på alla nyhetskanaler som finns. Jag skrivet i blogginlägget på ett lättsamt sätt och "beklagar" inte över hur viruset påverkat min livssituation, utan berättar endast hur min verklighet ser ut. Jag nämner också att det inte påverkat mig SUPER mycket. Sedan ska andra personer också ta i beaktande att bara för dem är i en dålig situation behöver man inte vara bittra på andra som har det "bättre" (tänk på att jag lever på studiestöd, bostadsstöd och studielån - alltså är inte en höginkomsttagare). Resan och brännan är ett i-landsproblem, därav skämtar jag att brännan lämnar bort i år (vilket jag tycker ändå förekommer ganska tydligt i texten). Bara för att jag inte skriver om viruset och hur dåligt det är för samhället - betyder det inte att jag är insatt.

Skriv en kommentar