IMG 8538

VAD SKA MAN EGENTLIGEN GÖRA PÅ HALLOWEEN?

Skrivet av Isabel Bjon 01.11.2019 | 0 Kommentarer

Detta har jag suttit och grubblat på i över en vecka... Vad ska jag göra på halloween? Känns som de flesta ska klä ut sig, åka på fester eller någonting liknande. Men jag har fan aldrig haft några planer på halloween. När vi bodde i Närpes så var det alltid en stor grej med Halloween. Vi prydde hela huset med massor med dekorationer, hade fester, minns specifikt en som jag hade för mina klasskompisar i lågstadiet. Det var liksom en big deal - och det var ju så roligt med! Men som alla andra högtider så blir dom verkligen riktigt tråkiga ju äldre man blir (sorry to be that negative bitch, haha).  

Varje år när det närmar sig julafton så ser jag alltid fram emot julen. Det liksom glimmar i mina ögon. Jag lyssnar på julmusik, bakar, kollar julfilmer osv. Men varje år blir jag alltid lika besviken. Folk verkar inte längre bry sig om att köpa omtänksamma presenter. Jag uppskattar ju såklart allt jag får, men jag vill ju faktiskt inte ha pengar eller presentkort på julen. Jag vill ha en present där personen faktiskt haft mig i åtanke då den köpt den. För jag själv lägger ned så mycket tid och tanke på varje present jag köper. Kan ju vara på grund av ekonomiska skäl också. Men jag vill att de presenter jag ger ska bringa lycka i personen som får det. Kanske dom skrattar eller tänker "omg, jag ÄLSKAR ju dom här!". Nu låter jag ju super otacksam, eheh... Men jag vill bara ha en magisk jul!

En annan sak som drar ner på stämningen kring högtider är ju verkligen alkoholen. Eller det kan ju hända att jag tidigare inte insåg hur mycket folk faktiskt konsumerar under högtider. Det är vin, snaps, likörer, whisky, öl, cognac - jaaa allt. Det kan ju faktiskt resultera i en sämre stämning än vad det borde vara.

Vi kan väl helt enkelt komma fram till att jag nu för tiden inte har så stort intresse av att fira högtider. Så frågan är: Vad ska man egentligen göra på halloween? Kommentera gärna i inlägget vad ni har för planer. Vad tycker ni om alkoholkonsumtionen under högtider?

Med det sagt så avslutar jag med en liten halloween sminkning jag gjorde förra veckan. Vad tycker ni? :DIMG 2959IMG 2981IMG 2929IMG 2972

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar