Isabel JarnstromStyle and Beauty Blog

Glow Guide: behåll sommarens WOW-Glow

Skrivet av Isabel Järnström 20.08.2019 | 0 Kommentarer

Under sommarhalvåret är huden välsignad med en gudinnelik glow. Men hur behåller du lystern när solen går i ide? Nedan hittar du 5 tips för att skapa (och behålla) en lysterrik hud.

glow

- Exfoliera mera -

Kort, gott och enkelt: med en bra peeling putsar du bort de döda hudceller som hindrar huden från att stråla. Bokstavligen. Ger du inte din hud en skrubb då och då (1 - 2 gånger/vecka beroende på produkt) lämnar lagret av döda hudceller på hudytan och gör att huden kan se trist och glåmig ut.

 - Bli vän med C-vitamin -

C-vitamin är ingrediensen på allas läppar. Och hud. En potent antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler, jämnar ut hudton, håller huden spänstig och reducerar rynkor. Men framförallt ger ingrediensen en fin och naturlig lyster.

Beautytips #1

Kombinera med en annan antioxidant, i synnerhet E-vitamin, för att göra ingrediensen mer potent.

Beautytips #2

Applicera före SPF för extra skydd mot fria radikaler!

Produkttips: Har själv använt Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop hela sommaren. Har en otroligt skön, oljig konsistens som sjunker lätt in i huden och ger den glow! Tips för den känslige: applicera ej direkt på ansiktet. Blanda istället ner 2-3 droppar i din kräm. För den med tålig hud: applicera droppar direkt på ansiktet och massera in. Sedan på med kräm + SPF.

- Fukt, fukt, fukt -

Torr hy ser lätt glåmig och trist ut. Boosta huden med fuktgivande ansiktsmasker, serum och/eller krämer för att tillföra huden fukt. Och behålla den.   

- Applicera solskydd -

Solskadad hud blir lätt torr och därmed snabbare rynkig och "lysterfattig", så ös på med solskydd och återapplicera! Ett så enkelt och tidlöst knep som att använda UV-filter håller huden hälsosammare och ungdomligare längre = glowigare!

Produkttips: La-Roche Posay Anthelios XL Ultra Light Fluid SPF50. En budgetfavorit som jag applicerat (och fullkomligt älskat) hela sommaren! Den har allt: superlätt och skön konsistens som effektivt smälter in i huden, kladdar ej, lämnar ej vita ränder och funkar perfekt under makeup!  

- Faux glow -

Fuska fram extra glow med en bra glowprodukt! Sleek highlighting palette är en budgetpalett jag använt mig av i åratal! Färgerna är snygga, skimriga och ser naturliga ut på huden. Går att fylla på med lyster under dagen utan att huden börjar se ”kakig” ut. Innehåller fyra jordiga toner, varav två har krämig konsistens och de två andra har pudrig. Passar perfekt på en solbränd hud.

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar