Isabel JarnstromStyle and Beauty Blog

Styling Class: Blazer 2.0

Skrivet av Isabel Järnström 22.08.2019

Blazern/kostymen har varit ett säkert stilkort under sommarens lata dagar – vi förstår varför – ingen duo kan uppnå samma ”lazy chic” effekt. Plagget dominerade även AW19/20-visningarna! Så här stylar du blazern så länge vädret tillåter:

Screenshot 20190820 135930 com.instagram.android

- Athleisure -

För fashionistan som inte fallit för förfinad elegans går det att enkelt tona ned den välpolerade utstyrseln med cykelbyxor. Inget skriker mer modemedvetenhet än att kombinera work wear med athleisure wear.

 Screenshot 20190820 140837 com.instagram.android

- Exponerad -

Bar hud under en oversized blazer är ett stilrent koncept som skymtas rikligt i våra sociala medier-flöden. Känns det för naket? Addera ett smycke som stjäl lite av uppmärksamheten!

Screenshot 20190820 135959 com.instagram.android


INSTAPOESI, TIDSRESOR OCH NEW YORKS DÖDLIGASTE GATA

Skrivet av Isabel Järnström 31.07.2019

Senast på min Instagram: @isabeljarnstrom

 

insta

Doyer St, New York.

Gata i hjärtat av Chinatown, NYC. Mer känd som The Bloody Angle - genom tiderna känd som en av stadens dödligaste gator, där mängder med blod spillts i gängkrig. En gata jag besökte i New York för att få inspiration till en av mina locations i min debutroman. 

poesi

Jobb om fenomenet Instapoesi för ELLE Sverige, julinumret.

Screenshot 20190703 115559 com.instagram.androidBerns, Stockholm eller Gatsbys mansion?

Screenshot 20190703 115527 com.instagram.android

Poesi skriven av mig 

Screenshot 20190703 115512 com2.instagram.android

Stilinspo - kär i denna vintagekavaj från Filippa K

Screenshot 20190703 115552 com.instagram.android

Söndagsläsning. J.D. Robb - Devoted In Death

 

 

 

 

 

 


TRENDSPANING: OVERSIZED SHADES

Skrivet av Isabel Järnström 30.07.2019

Återigen stavas en SS19 trend med bokstäverna XXL - oversized shades är lika stilrent som praktiskt under sommarhalvåret.

Screenshot 20190703 115506 com2.instagram.androidScreenshot 20190703 120513 com.instagram.android

I sommar finns inget som heter "för stort, för extravagant eller för uppmärksamhetsväckande" i modelexikonet. Håret pryds med hårklämmor och spännen där ledorden är glitter och glamour (se trendrapport.) Huvudet, och ansiktet för den delen, täcks av en solhatt så bred att den skänker skugga åt hela överkroppen. I handen bärs väskor som rymmer ett dussin böcker, en pålitlig SPF, en stor handduk, ett par vattenflaskor, snacks och mycket, mycket mer.

Det förvånar oss inte då heller att ögonen ska skuggas av ett par super shades. Med super menas givetvis solglasögon som är så stora och iögonfallande som möjligt. En accessoar som inte bara skänker en glammig sofistikation, utan som även skyddar den tunna och känsliga huden kring ögonen från solens starka strålar. Med ett par oversized shades blir det helt enkelt win-win på både beauty och stil fronten.  


Styling Class Part I

Skrivet av Isabel Järnström 03.06.2019

Styling Class Part I: Blazer 

I Styling Class bemästrar du konsten att styla ett trendplagg. I Part I introducerar jag Blazern till din SS19-garderob. 

Blazern är ett tidlöst statement-plagg som hängt med i otaliga säsonger och känns extra het SS19! Den besitter en enkel elegans som lätt kan förstoras eller tonas ned beroende på de stilval du introducerar den till. Blazern är också ett uttrycksfullt nyckelplagg med förmågan att smälta in i vilket sammanhang som helst - som partylook, work wear, till AW:n eller som reseoutfit - you name it! 

Namnlos design 2

- Tänk T-shirt - 

Känns blazern för extravagant till vardags? Styla blazern med en vanlig t-shirt för att anamma en nedtonad och ledig look. Gärna en tröja med tryck eller en detalj för att slippa ett tråkigt uttryck. Stylingen gör sig bäst i kontorsmiljö, men passar även till en shoppingtur på stan.

- Välj Rätt Material -

Undvik känslan av att vara överklädd med att vara noga med materialval. En blazer i ull eller manchester gör sig casually chic utan att dra till sig lika mycket blickar som en blazer i ett mera glansigt material.

- Var Kreativ -

Låt aldrig ett visst plagg begränsa din styling. Var lekfull och kreativ - tänk annorlunda! Ett exempel är hur jag stylat looken på bilden - jag bär t-shirten bak och fram! Blir jag trött på looken svänger jag på tröjan och har plötsligt en helt ny look.

 

Dela med dig! Hur stylar du din blazer? 

 

 


Hårtrend: XXL

Skrivet av Isabel Järnström 16.05.2019

Säsongens hetaste hårtrend stavas XXL, där extravagans är ledordet för de håraccessoarer som stulit uppmärksamheten från modet på catwalken. Istället för att gömma undan monotona hårspännen bland hårlockarna ska du gräva fram allt som sliter folks blickar till håret - tänk strass som gnistrar, hårklämmor i skinande metall, prydliga fjädrar, eleganta pärlor, nätta diadem och scarfar som sluter sig om hårslingorna. Namnlos design


TRENDSPANING: SS19 ACCESSOAREN

Skrivet av Isabel Järnström 15.04.2019

Ankelsmycket har gjort en stilfull comeback inför SS19! Länken gör sig präktig mellan stilrena sneakers och vadlånga vida byxor där den utgör en parant bråkdel för den som vill anamma den city chica looken. Vare sig länken består av polerade snäckor, gnistrande stenar eller glänsande guldkedjor så tar den upp en liten men utmärkande yta i vårens accessoarspel.

Namnlos design

Trendspaning: tre trender i en look! Sneakers + socks & sneakers combo + ankelkedjan!


SS19 SEASON ESSENTIALS

Skrivet av Isabel Järnström 30.03.2019

My SS19 season essentials! Ankle boots and belted bags become staple pieces. The colour palette is dramatically black with splashes of neon colours. Oversize silhouettes play their part when it comes to shape. A look that dates back to the subcultural 90s (a fashion decade I adore) but with a contemporary edge to it.

On another note: I forgot to include the bucket hat. The bucket hat is a MUST-HAVE to fulfill my ultimate style agenda for SS19! And I'll take the hat in black, please.

SS19 Style

/ Zip Detail Cargo Pants / Printed Hoodie / Studded Belt Bag / Ankle Boots /


Out of Office

Skrivet av Isabel Järnström 14.03.2019

styleby


SUNDAYS.

Skrivet av Isabel Järnström 24.02.2019

 

34

 


ISSUE #54

Skrivet av Isabel Järnström 23.02.2019

12