Isa Muotio 1

Bland glitter och röda läppar

Skrivet av Isa Muotio 29.04.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Glitter, dans, lösögonfransar, läder, korsetter, paljetter, komedi, drama, sorg, ilska, lycka, politik, feminism och passion.

Allt detta, och lite till, kan du stöta på då du stiger in i burleskens paljettfyllda värld.

*

Mitt namn är Kitty Lix och jag är en burlesk artist.

Jag har alltid drömt om att få stå på scen och burlesk är en konstform som jag alltid känt en speciell dragning till. Dock tog det väldigt länge innan jag skulle få chansen att testa på det. Jag var dessutom inte en person som direkt gillade att stå på scen. Jag älskade att dansa, men att dansa nykter inför andra, var något som skrämde mig nått fruktansvärt.

Men jag hade en dröm, och den drömmen skulle jag uppfylla.

Kosta vad det kosta vill!

*

Om jag inte minns fel, så var året 2014.

Jag hade nyss fått nys om att man kunde gå på burlesk timmar i Vasa. Eftersom I have no shame, så tog jag kontakt med en tjej via facebook som jag visste vem som var, men som jag egentligen inte kände personligen (ankdammen i ett nötskal). Jag visste att hon kanske hade koll på var i Vasa man kunde dansa och var man kunde få testa på burlesk. Och det hade hon!

Rätt som det var, hade jag stigit in i burleskens underbara värld!

*

Året är 2020 och burlesken har förändrat mig.

Innan jag doppade tårna i burleskens glittriga vatten, så var jag väldigt missnöjd med mig själv på flera plan. Jag har alltid varit min egen största och värsta fiende. Jag ogillade min kropp, jag kände mig ful och fet (och att vara fet är för övrigt inget som är fult!). Jag var orolig och vågade inte ta plats. Jag tog på mig skulden för allt som gick fel, och då jag skulle prata inför folk så blev jag till ett darrande asplöv.

Men jag var värd plats, och jag tog den.

*

Tack vare burlesken så har jag börjat gilla min kropp.

Den är kurvig, mjuk, fin, ojämn och jämn, men det viktigaste av allt, den är min. Bara min!

Jag har även börjat gilla att hålla föredrag, uppträda inför folk och jag tar det inte så hårt om jag någon gång gör bort mig, utan jag kan skratta åt mig själv.

Och jag skrattar högt.

*

I burleskens värld passar alla in.

Oavsett vad du har för kön, sexualitet, kroppsform eller stil, så passar du in. Alla är välkomna! Jag kommer i senare inlägg att gå lite mer in på olika typer av burlesk, så att just DU kan hitta något som intresserar dig. Jag kommer även gå in närmare på min tid som burlesque artist, vad jag lärt mig, vad man skall tänka på och jag kanske smyger in några små DIY tips också.

XOXO,

Kitty Lix <3

~Follow the trace of glitter and magic will happen~

madkitty 6

Foto: Eetu Keränen

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar