DSC 200

Visa alla inlägg skrivna december 2019

Inför det kommande året

Skrivet av Sofia Svevar 31.12.2019

One decade. 10 år. Livet tar, livet ger. Livet lär och livet får en att fundera. Vi människor genomgår otroligt mycket på 1 år. Tänka sig hur mycket vi klarar av på 10 år!

Vi genomgår kärleksförklaringar, babylycka, besked om död, nytt jobb, färdig examen, nya vänner, nyp mig i armen-dagar, olika sjukdomstillstånd.. Livet går upp och ner. Glad och ledsen. Förvirrad och förbannad.

 

Under dessa 10 år har jag träffat min tvillingsjäl, rest mycket, sett mycket, blivit socionom, mist både mormor och farfar, uppnått mål, varit ledsen, varit glad, varit lycklig, gift mig, bytt namn och skaffat hund.

Men det jag är mest stolt över, är att jag kämpat med mig själv, vågade ta klivet ut i det tomma intet och visa mig själv. Blotta hjärtat.

Hej! Jag heter Sofia Svevar. Jag fick hjärninfarkt när jag var 16 år. Mitt hjärta fick sig i samma veva en törn och det fick jag veta när jag var 20 år. Jag har just genomgått en njurinflammation + nefros vid ålder av 28. Allt detta kommer för alltid att finnas i min kropp. 

 

Jag lever. Jag lär. Jag tar. Jag ger. Jag kliver in i det nya året, seklet, med mera hopp, optimism och framåtanda och en dröm om att leva mera i nuet och leva sunt för att hålla mig frisk. Livet ses med helt andra ögon. Klokare ögon.

Tack för dessa 10 år livet. Med tacksamhet öppnar jag mina armar för de 10 kommande åren. Jag är beredd på allt och skall försöka omfamna allt med kärlek och den positivitet jag vet att jag bär på. Tack.

 


En 10 år gammal bild på det. GOTT NYTT ÅR! ♥♥♥

Photo on 2011 02 10 at 13.49 3


Christmas lights

Skrivet av Sofia Svevar 26.12.2019

Kategorier:

Snön ligger vackert på marken. Ett tjockt, tungt lager av snö. Det är en skön känsla att vintern får lysa upp av det vita flingor. Världen blir mer ljus och positiv och vi människor mår bättre av de glittrande stjärnorna på marken. Det lyser upp vår tillvaro.

Julen är nu färdigt firad. Med mycket mat, släkt och vänner. Även en nykter sådan för mig. Jag vill inte veta hur min kropp skulle reagera av endast en droppe alkohol för tillfället. Mitt hjärta dunkar som attan bara av kaffe och en chokladbit, så hur skulle kroppen reagera på alkohol?

På tal om julen. Denna jul har jag försökt fånga de goda energierna och försökt lyssna till mig själv. Vad säger huvudet och kroppen? Eftersom jag blir snabbare trött än många andra och dräneras fort på energi när det är mycket människor runt omkring, har jag detta år lyssnat. Jag går iväg om det behövs, jag lämnar hemma om det behövs, allt för att jag själv skall må bra. Och vet ni vad? Det hjälper. Oftast denna julhelg har jag haft en otroligt bra energi och mått riktigt bra.

På grund av detta, har jag också försökt tänka på hur det nya året skall kännas för just mig och hur jag vill leva min vardag. Det är dags denna vecka, att tänka på det nya året och hur man vill att det skall se ut.

Hur vill NI att det nya året skall se ut för er? Finns det något ni vill ändra på? Finns det något ni vill göra bättre? Vad kan ni göra för att se en förändring?

Jag ser framemot det nya året, vad det skall föra med sig, och hur jag kan känna mig mer positiv, framåt och lycklig. Detta år som kommer vill jag också känna mig mer harmonisk. Nå en lugnare vardag. It's time for a change.

 

Bilden är tagen på julafton. Vår hund Casper, min man Mathias och jag. <3

ed4d29f8 57f6 4d94 9bf0 e2a876598a60


Att finna ljus

Skrivet av Sofia Svevar 19.12.2019

Kategorier:
Taggar:

Det är tidig morgon. Jag vaknar till och det är alldeles mörkt ute. Det står att klockan är 07:54. Försöker vakna till genom att gå igenom och känna varje kroppsdel. Sträcker på mig så att syret får sprida sig runt kroppen, ligger vaken en stund och tittar i taket. Med alla makt försöker jag; "Idag, blir det en bra dag. Positiv, fantastisk och bra dag".

Där ligger jag i sängen, försöker att insupa alla dess positiva egenskaper och ting jag kommer på i världen, så att livet, just nu, skall kännas lite lättare och bättre.

Idag är det extra viktigt att jag behöver fundera...

 

Vad behöver jag göra idag, för att just jag skall må bra? Behöver jag lugn och ro? Behöver jag sällskap? Behöver jag träna? Vad säger kroppen? Vad säger hjärtat?

Hur mycket jag än försöker sprida ut alla de positiva ting jag kan komma på, så känner jag ingenting. Ibland kan det vara så. Då är det bara att följa med på färden och se vad dagen har att komma med. Ibland kan det kännas psykiskt tungt, ibland kan det vara skönt och ibland kan det vara lite irriterande.

Varje dag behöver inte vara perfekt. Eller kännas perfekt. Vi kan bara göra det bästa av det. Vi kan försöka njuta av småsaker. Försöka hitta de små ljusglimtar som gör att dagen avslutas på ett välbehövligt sätt för oss. Även om det ibland känns som att glimtarna inte riktigt vill glimra till, försök igen.

Du är duktig! Du är bra! Du kan lyckas! Du är bra för att du är du! Du är det viktigaste i ditt liv! ♥ ♥ ♥

DSC 0331 1


Mål för 2020

Skrivet av Sofia Svevar 12.12.2019

Kategorier:
Taggar:

En gråmulen dag, med mycket god energi på lager, sitter jag här och tänkte att jag skulle dela med mig av några av mina mål jag har för 2020.

 

1. Våga vara mig själv

- Alltid har jag stått upp för mig själv, men har också samtidigt varit rädd för att bli missbedömd och nersedd. Idag känner jag att jag är på rätt väg och kommer att försöka bli bättre på att tro på mig själv och våga vara den jag är.

2. Våga följa min dröm

- En av drömmarna håller på att bli sann. Det kommer jag att informera mer om lite senare på bloggen. Spännande tider och spännande att se vad det för med sig!

3. Stressa mindre

- Jag behöver få bort min inre stress. Den får jag försöka ta hand om varje dag. Meditation är livet vid stress så det tackar jag hjärtligt för att jag har lärt mig.

4. Fortsätta utveckla min medialitet

- Att vara medial innebär inte att man bara är det hela tiden, utan det måste också övas för att man skall hålla sig "uppdaterad".

5. Fortsätta blogga

- Jag har bloggat från och till sedan jag var 15-16 år. Olika bloggar. Olika namn. Aldrig har jag känt mig som hemma som på den här bloggen. Det känns bra i både hjärta och själ.

6. Äta ännu mera grönt

- Och våga testa på nya grönsaker. Selleri har t.ex. inte varit något jag sett framemot att äta förr, men i höst har jag lärt mig. Dessutom kanske införa mera vegetariska rätter här hemma. Älskar grön mat.

 
Har ni några mål för 2020?

20191104 110355


Sista fullmånen detta sekel

Skrivet av Sofia Svevar 11.12.2019

Ett stormigt och snöigt Vasa idag. Rastlös själ här, lika rastlös som vädret verkar vara. Jag föder många idéer, vill träffa människor, söka mig ut och göra saker. Många känner kanske igen sig denna vecka? Det är ju fullmåne. Antingen sover man dåligt på natten eller så märker man av det på dagen genom sitt humör.

Efter att jag utvecklat mer av min mediala sida, har jag också märkt att jag blivit mera känslig när det kommer till fullmånen. Förr reagerade jag varken på dagen eller natten. Nu är det nästan olidligt. Otroligt vilken energi. Inte konstigt eftersom den sista fullmånen i 2019 äger rum. Vi kommer att träda in i ett nytt sekel och nu är det dags att befria alla gamla känslor man har inombords.

Mitt mål för resten av december och i samband med denna fullmåne är; Jag vill befria alla gamla känslor och dåliga minnen, jag vill få in ny energi för det nya seklet och kunna se framåt på ett annat sätt. Jag vill utvecklas som person, och kunna hjälpa er andra genom optimism och framåtanda: Men också att också gå framåt och släppa det gamla. Är ni med mig?

Ikväll kommer jag att meditera tillsammans med många andra - Om ni också hänger på - Gå in på facebook och sök på: Meditation inför 12:12:12-portalen och Fullmånen vid Orion!

 


Ha en bra dag! - Och försök klara er genom dagen även om den känns lite tumultartad! :)

DSC 0384


Med ännu en lärdom i ryggsäcken

Skrivet av Sofia Svevar 10.12.2019

Händelser och arbetet med sig själv är viktigt för att man skall kunna växa som människa.

Min kropp reagerade väldigt hårt i höst och man kunde nästan höra orden "STOPP!!!". Jag insåg att jag måste hitta mitt inre lugn, lyssna till mig själv och göra saker som får mig att slappna av. Därför känner jag nu att efter mina 8 veckor hemma som sjukskriven, hjälpt mig väldigt mycket och fått mig att landa i mig själv lite mer. Jag har tagit tillvara tiden och försökt göra saker för att hitta tillbaka till min ursprungskärna och för att inse att det finns så mycket annat än stress och arbete här i världen.

När jag fick veta att jag hade fått nefros i höst, alltså en njurinflammation. Fick jag också veta att alla mina värden var jättedåliga. Mitt kolesterolvärde var 12, hög blodproppsrisk, högre blodtryck än vanligt, njurarna klarade inte av att rena min kropp och för att inte prata om vilka biverkningar jag fick av medicinen. I detta skede fick jag veta att det var riskabelt att röra på mig, så mina veckor har gått åt att sitta still.

Hohho, må jag säga.

Så där satt jag vid läkaren med öppen mun: Från att ha tränat tre gånger i veckan, regelbundet, till att inte få träna alls. Min kropp skriker efter att få åka ut på löptur, åka till gymmet, simma... ALLT.

MEN, IDAG!

Har jag för första gången sedan i början av oktober, gått på en lite längre promenad. Dessutom, som grädde på moset, kunde jag även ta in luften, andas, le och verkligen njuta av promenaden. Förut skulle jag bara gått och inte tänkt på annat. Bara gå. Gå. Gå. Gå.

Det behöver hända saker i våra liv, för att man skall förstå, vad man egentligen behöver. Även om det kändes som att jag fick en (ursäkta) helvetes-jävla läxa för att förstå det. Så går det, när man inte lyssnar till sig själv.

Men det hjälpte. Tacksam. Lycka. Det är vad jag känner.

Snart är jag frisk.

Med ännu en lärdom i ryggsäcken.

DSC 0019


Energirensning av hus

Skrivet av Sofia Svevar 06.12.2019

När jag energirensar brukar jag först göra en lugnande meditation. Där jag balanserar och jordar mig själv först. Det hjälper mig att inte stressa vid energirensningen och gör att jag har högre koncentration. Sedan dammsugar jag, tvättar golvet och bäddar nytt i sängen. Torkar även damm. Sedan tar jag fram min älskade salvia. Känner hur de dåliga energierna luckras upp. Känner hur energierna kommer tillbaka. Extra speciellt känns det när man öppnar fönstren efteråt. Älskar den känslan!

DSC 1357

När jag har energirensat huset med salvian, öppnat fönstren och vädrat en stund. Sätter jag sedan på diffusern och för in ny, frisk och precis de känslor och energier som jag vill skall befinna sig hos oss idag. Idag använde jag mig av:

DSC 1365

Copaiba, Purification och Believe.

Copaiba: Bra för inflammationer, förkylningar, nervositet, depressioner, stress och är renande.
Purification: Bra för att få bort bakterier, neutraliserar olika dofter som matos och röklukt.
Believe: Lugnande, stabiliserande, upplyftande och energigivande. En positiv doft.

Efter denna ritual, känns hemmet lugnt, friskt, nytt och rogivande igen. Man känner att man lever i en större medvetenhet och inte behöver stressa sig fram med tusen tankar i huvudet efteråt.

Ha en bra dag! Och kom ihåg, att andas, och varva ner. Några minuter räcker! ????


10 saker jag älskar med julen

Skrivet av Sofia Svevar 04.12.2019

Kategorier:

1. Julmusik -

Det strålar en stjärna förunderligt blid
I öster på himlen hon står
Hon lyst över världenes oro och strid
I nära två tusende år
När dagen blir mörk och när snön faller vit
Då skrider hon närmre, då kommer hon hit
Och då vet man, att snart är det jul


Musik i all ära, skänker oss så många glädjeämnen och minnen som gör att vi får in julstämningen ordentligt. Musik för mig betyder otroligt mycket, och jag får alltid in den rätta känslan när jag börjar lyssna på julmusiken.

2. Snön - En kall, ljus vinterdag går jag ut. Världen är täckt av vitt puder. Jag får skotta snö, jag får energi och hunden är glad. Världen lyser upp på ett sätt som gör att man blir glad enda in i själen.

3. Gemenskap - Så som julmiddagar, glöggkvällar och annars att äta en pepparkaka tillsammans med någon man tycker om. Det är för mig något som står julen nära. Familjen kommer närmare, och man inser alltid hur lycklig lottad man är som har så fina människor runtomkring sig. Familj som vänner.

4. Maten - Morots- och kålrotslåda, gravad lax och sallad med apelsin. Det är några av de saker jag gillar på julbordet. Det bästa är att man håller detta till julen, så att det varje år i december känns som att julen är nära.

5. Julklappar - Jag älskar att handla julklappar, nästan mer än att få. Det bästa är att få se när andra blir glada. Jag själv tycker också om julklappar, men den själva glädjen i det hela är nog att få se andra få något de önskar. För att inte prata om att se glädjen i barn när de får sina julklappar.

6. Marknader - Snöflingor faller lätt, -2 grader på termometern, näsan känner en doft av glögg och pepparkakor, människor är glada och ivriga, trevliga försäljare och julkänslan sätter sig hastigt in. Kanske jag skulle köpa havtornsglögg i år? Eller behöver någon jag känner ett par yllestrumpor? Wow, vilken fin krans detta är. Ja, marknader är nog en av de bästa höjdpunkterna i december.

7. Stämningen - På jobbet, hemma, hos andra.. När granen är framme, gardinerna byts ut till julröda längder, hemmen doftar nybakat, ljusen på bordet doftar kanel... Mmmm, god stämning. Härligt och energigivande.

8. Julbelysning - På promenad går jag genom byn, längs gator och små vägar. Husen och gårdar lyses upp av alla dess slags belysning. Världen lyser upp tillvaron i den mörka vardag som vi behöver genomgå den här tiden på året.

- Nämen, titta där! Vad mycket pynt dom där har! Titta vilken fin ren som står på gräsmattan! Och titta vad fiffigt dem har lyst upp vägen till gården! Kan vi också göra något liknande?

9. Julkalendern - Klockan ringer, jag gör mig i ordning. Medan jag äter morgongröten är jag i stort behov av att titta på SVT:s julkalender. Varje år, så länge jag kommer ihåg, har detta varit en viktig del av julen för mig. Som ett litet barn är ivrig med julkalendern, så finns mitt inre barn så nära mig i december, då julkalendern sätter igång.

10. Värmen - Vi knyter ihop paketet med god julstämning och all dess goda vibrationer. Ett paket som innehåller kärlek, värme, gemenskap, vänskap och positiv energi. December är en månad med mycket värme. Värmen syns i juldekorationer, mat, återseenden och våra annars goda humör denna årstid. "Nämen, hej! Vad roligt att se dig! Och ha en riktigt god jul!" ♥

DSC 0274


Jag födde barn inatt

Skrivet av Sofia Svevar 03.12.2019

Kategorier:

Det står att klockan är 01:20. Vad hände nyss? Yrvaken går jag upp till toaletten. Ser mig omkring. Alldeles mörkt. Inga andar i syne. Verkar som att alla sover. Till och med vår arbetande man på utsidan. Han är förstås tillsagd att vara lugn om nätterna. Så det har han blivit duktig på.

Men vad hände nyss, ja? Jag drömde att jag födde barn. Aldrig hänt mig förut. Kommer ihåg att jag tänkte "lätt som en plätt" i drömmen, så tydligen en väldigt lätt förlossning.

Detta med drömtydning slog mig sedan på morgonen när jag vaknade igen. Jag MÅSTE kolla upp vad en förlossning innebär.

"Drömmen om en lätt förlossning symboliserar kreativitet och och stor framgång i framtiden. Du kommer att få vara kreativ och visa dina egenskaper och potentialer för världen. På grund av detta kommer du att bli belönad och du kommer att njuta av allt som förväntar dig i framtiden." (valgorande.com)

Wow, detta känns verkligen som att det hör hemma hos mig. Jag har blivit mera kreativ igen, och börjar sakta men säkert hitta tillbaka till den kreativa själ jag en gång varit. Att måla, fotografera och att dikta, börjar falla så enkelt för mig igen. Det känns helt underbart. Hoppas att drömtydningen stämmer! (Jag får väl återkomma om drömmen och se om det stämde sedan...)

Drömde du något intressant inatt?

Snapchat 398653789


När jag vänder mig till böcker

Skrivet av Sofia Svevar 02.12.2019

Kategorier:

DSC 0487

December. Den efterlängtade månaden när julgranar, tomtar, stjärnor och alla dess lysen åker fram. Det är också en tid då många anser att det blir stressigt. Julstressen. Det är matbjudningar hit och dit, julklappar skall handlas, man skall uppvakta de anhörigas gravar, julkyrkor och musik, läxor och slutarbeten skall börja blir färdiga... Jaa, en hel drös att göra, eller hur?

Vad brukar ni göra när ni känner er stressade?

För mig fungerar böcker. Jag läser allt från sanna historier, deckare, självhjälpsböcker, introduktionsböcker för yoga. Allt sånt, som får mig att koppla av. Stänga av hjärnan och fundera på annat.

När jag var yngre i lågstadie- och högstadieåldern, läste jag jättemycket. Någonstans däremellan, då min vänstra hjärnhalva sa stopp, så slutade jag. Då byggdes den där inre stressen upp, och jag tappade det mesta av vad jag gillade att göra. Idag däremot, har jag börjat hittat tillbaka till böckerna och det är jag otroligt tacksam för. Böcker är life! Man lär sig något nytt, man blir inspirerad och man håller hjärnan i trim. ♥​