DSC 200

Visa alla inlägg skrivna januari 2020

Tog ni någon andningspaus idag?

Skrivet av Sofia Svevar 24.01.2020

Kategorier:
Taggar:

Tänk er: I denna värld lever det nästan 8 miljarder människor. Tänk hur många av dem som kan ta vår energi? Och hur många som kan ge oss god energi tillbaka?

När ni är på jobbet - Kan ni då snabbt känna av vem som tar er energi? Och vem som ni känner ger er god energi? Det är ju klart att vi vill jobba tillsammans med dem som ger oss energi. Det är ju dem som vi mår bra av att vara tillsammans med åtta timmar om dagen.

Hur vet jag att det är dålig energi jag har drabbats av?

För det första märker man snabbt av att man blir trött, man blir kanske på dåligt humör, man känner att man vill stänga in sig på toaletten och bara sitta där resten av dagen. Koncentrationen börjar falera och man känner att de 100% man just hade koll på, har plötsligt sjunkit till 32%. I denna stund börjar man fundera "vad i hela friden hände?" - "Hur blev det så här? "

Då har du förmodligen drabbats av dålig energi. En energi som snabbt kunde ta sig in på din aura och hela din inre värld. Din inre frid blev omskakad och plötsligt var den som bortblåst.

Om detta händer dig: Så är det helt okej att säga att man inte mår bra. Att våga ta paus. Och att våga säga att man behöver en lugn stund. Alla människor behöver pausa ibland. Det är bra att hämta andan om man jobbar kring och med många människor. Speciellt om man är högkänslig och har lätt att ta in andras energier.

När ni sedan tar er lilla stund för er själv - Kanske var det till toaletten du gick? Eller kanske det var kontoret? Eller kafferummet?

Ett snabbt tips i denna stund är att: Andas djupt, ner i magen, fyra gånger! Ni kan föreställa er att den dåliga energin skjuts bort ur er kropp - och att det sedan byts ut till en ny, fräsch, positiv och ljus energi.

Plötsligt - Så känns det lite bättre igen! :)

DSC 1325 1


Skinande rent

Skrivet av Sofia Svevar 20.01.2020

Oj, vilken skillnad det blir av att göra en energirensning i huset. Ibland märks det så väl att det har varit en arbetsplats där vi bor. Att man varit stressad och sprungit omkring här inne. Man snappar snabbt upp känslan. Denna gång var det inte endast därför jag ville göra en rensning:

Efter vår resa till Spanien så kände jag att vi behövde få in hemkänslan för att kunna slappna av i detta hus. Så som tidigare dammsög jag, torkade golvet, bäddade nytt, tvättade, diskade och torkade damm. Skinande rent.

Istället för att använda Salvia denna gång, använde jag mig av Palo Santo. Det är en sydamerikansk "salvia" kan vi säga, som är både balanserande och renande. Palo Santo sprider en söt doft i huset, som tillsammans med frisk luft utifrån rensar alla "rester" i huset.

20200118 141514

Sist men inte minst använder jag eteriska oljor. Denna gång bestod de av Lemon, Lavendel och Digize.

Lemon: En olja som är bra mot matförgiftning, men även bekämpar feber och förkylning. Den står även för healing, psykisk energi och är dessutom renande.

Lavendel: En doft som de flesta känner till och denna doft är lugnande. Den står även för kärlek, fred och välmående.

Digize: En doft som tar bort illamåendet, men även kramper och om man är dålig i magen och har matsmältningsproblem (som jag oftast har när jag varit bortrest. Livet med IBS.)

20200120 185336

Det som är så intressant med oljorna, är att om jag drar en olja på måfå, så är det alltid en olja som jag verkligen behöver för stunden. Jag brukar gå på magkänsla/intuition när jag väljer oljorna till diffusern. Denna gång blev et oljor som gjorde att jag kunde återställa kropp och knopp efter resan.


It takes a fool to remain sane

Skrivet av Sofia Svevar 06.01.2020

Kategorier:
Taggar:

Måndag morgon. Klockan är för lite, för att egentligen gå upp när man får vara ledig. Jag är en morgonperson. Jag går upp tidigt. Blir trött till kvällarna. Täcket tas med till soffan, hunden ligger bredvid och allt känns perfekt. Vi myser ner oss där. Jag, och min lurviga, fina kompis.

Denna morgon knäppte vi igång Ola Salos show: It takes a fool to remain sane. Ni kommer väl ihåg The Ark? Vem lyssnade på dem som ung? Jag gjorde! Kan nästan varje text utantill, det finns bara där trots att jag inte lyssnat på dem lika mycket som jag gjorde för 15 år sedan. För någon sekund tar det mig tillbaka till högstadiet och alla känslor rusar genom kroppen. Snabbt försvinner dem igen. Glädjen sprider sig och jag känner att jag är så glad för att jag också bara kan vara jag.

Oavsett om jag alltid följer mitt hjärta, så kan jag också ha dagar där jag känner att jag tappar en bit av mig själv. Ni vet:

 "Kläderna sitter inte som de ska idag"

"Dålig hårdag"

"Idag känner jag mig ledsen"

"Idag ger jag inte 100% av mig själv"

"Gör jag detta på rätt sätt?"

Därför fick denna tanke en svängom idag; Om det är något som Ola Salo står för så är det nog att vara sig själv och bara följa känslan av vad man vill uppnå. Precis samma sak som jag står för. Våga vara dig själv. Klä dig hur du vill. Färga håret den färg du vill ha. Gå efter dina drömmar. Lev ditt liv som du vill. På ditt sätt. Följ ditt hjärtas röst. Gör det som känns bäst för dig. Strunta i vad andra tycker. Just go with the flow. Live your life.

I en värld full av energier tar vi så snabbt upp vad andra känner och tycker. Som nyfödd är man omedveten om detta men med tiden kryper energier sakta fram. VÅGA vara dig själv. Stå för den du är. Det är så du håller dig kvar på livets väg.

Och för att citera Ola:

"Tänk stort. Tänk själv. Att bli vuxen handlar inte om att sluta drömma. Det handlar om att ta ansvar för sina drömmar. Att följa sitt hjärta och gå sin egen väg. En ständig kamp, för ett normalt och värdigt beteende. Det innebär nya utmaningar. Det är svårt. Men det är kul. Och om det retar någon, så är det ganska kul det med. Vi blir inte älskvärda av att vara perfekta. Vi blir älskvärda för att vara mänskliga".


Energitjuvar

Skrivet av Sofia Svevar 03.01.2020

Kategorier:

Vi människor består av en viss mängd energi. Den energin vi har inom oss, håller vår koncentration uppe, behåller vår motivation i arbetet och denna energi ser till att vi håller oss positiva och klarar av det vardagliga livet. Levande människor behöver kärlek, omsorg och närhet. Det mår vi bra av.

Människor som får oss att må bra och ger oss den energin vi behöver, ger oss mer levnadsglädje. Det är dessa människor vi bör behålla i vårt liv som får oss motiverade att gå framåt. Människor som får vårt humör att lyckas. Människor som får vår energi att höjas till skyarna. Dessa människor/vänner/familjemedlemmar är dem som vi bör hålla oss nära för att vi skall må bra.

Då finns det också så kallade energitjuvar. Det är personer som vi känner dränerar oss på energi. När vi umgåtts eller varit i närheten av dessa människor, blir vi trötta, okoncentrerade, på sämre humör, vi får ett negativare tankesätt... Vi kan även känna skam, maktlöshet, svartsjuka och vi vågar inte säga ifrån. Energitjuvar tar det positiva känslorna från oss. Det positiva vi känner byts ut mot negativa tankar och sättet att se på oss själva. Energitjuvar ger inte tillbaka god energi, de tar endast den från dig. Känner man detta bör man fundera över om relationen verkligen är bra för en.

Vår energi som strömmar genom oss, är nyckeln till vår egen lycka. Vår energi, inom oss, skapar vägen för framgång och ett gott liv.

 

Hur skall man göra för att komma bort från energitjuvarna då?

● Börja med att släppa taget om de personer, som du känner tar din energi. Människor som klagar, dömer eller endast delar med sig av negativa händelser. Var inte någons skräpkorg.

● Jobba med dig själv och känn efter vem som ger dig god energi. Håll t.ex. löften och arbeta för att bli en bättre människa. Detta gör att man blir starkare och kan sedan hålla sig borta från den negativa energin.

● Umgås med människor som håller ditt humör uppe och som du känner får dig att må bra.

● Rensa garderoben, kökshyllorna eller något annat som ger dig negativ energi i hemmet. Detta bygger också upp din känsla för vilka personer som för med sig negativ energi till dig. Det stärker ditt mentala sätt och samtidigt ger det dig mer känsla att gå på.

● Och slutligen! Lyssna till dig själv. Vad behöver jag? Vad mår jag bra av? Vem vill jag umgås med? Du ger dig själv kärlek, genom att lyssna och vara medveten om vad just du behöver.

 


Hoppas att detta hjälper någon som kanske känner att det finns någon person i din närhet som tar din energi. Våga stå på dig. Gå din egen väg. Det är ditt liv, och du lever just nu!

KRAM och ha en bra dag! ♥

DSC 1428